Krajalnica do kiełbasy, pionowa, P 120 W Stalgast 725001
- -22%
powered by
Filtry
Krojenie wędlin na plastry jest jedną z ważniejszych usług w wielu sklepach spożywczych i mięsnych. Warto dokonać zakupu takiej krajalnicy do wędlin, która poza podstawową czynnością krojenia będzie też urządzeniem prostym i przyjemnym w obsłudze. Szeroki wybór krajalnic do wędlin znajdziesz w naszym sklepie internetowym. Zapraszamy do zapoznania się z jego ofertą oraz do zakupów.
Ilu klientów, tyle wymagań. Jedni lubią cienkie, drudzy z kolei wolą nieco grubsze plasterki wędliny. Krajalnice do wędlin pozwalają twoim pracownikom tak pokroić produkty żywnościowe, by każdy z klientów był zadowolony. Istnieje w nich regulacja grubości krojonego plastra, co daje możliwość dostosowania się do indywidualnych gustów twoich klientów. Nóż urządzenia może być ułożony prosto lub skośnie. To drugie z ustawień ułatwia docisk krojonego mięsa, dzięki czemu pracownik nie musi wkładać w pracę tak wiele siły fizycznej. Krajalnice do wędlin mają możliwość pracy również z serami. W wielu przypadkach wystarczy dokupienie dodatkowego noża teflonowego i twoje urządzenie staje się krajalnicą uniwersalną. W naszej ofercie znajdziesz zarówno urządzenia ręczne, jak i półautomatyczne.
Krajalnice do wędlin mogą mieć różną wydajność. To decyduje, czy są one przeznaczone do pracy w małych i średnich czy też w dużych sklepach, supermarketach albo sklepach wielkopowierzchniowych, zakładach gastronomicznych, przemyśle albo cateringu. Urządzenia do krojenia wędlin mogą cechować się nożem ułożonym prosto lub skośnie. Przy wyborze odpowiedniego urządzenia ważny jest wybór wielkości noża krajalnicy oraz to, jakiej średnicy plastry jest ona w stanie kroić. Grubość plastra może być regulowana w różnych zakresach, należy zatem wybrać urządzenie o pożądanych przez klientów sklepu parametrach. Ważną cechą, pozwalającą obniżać koszty prowadzenia sklepu, jest możliwość utrzymaniu ubytków krojonych artykułów na jak najniższym poziomie. Czynnikami, które mogą zadecydować o decyzji zakupowej jest z pewnością też łatwość utrzymania krajalnicy w czystości i bezpieczeństwo obsługującego ją pracownika.
Krajalnice do wędlin podzielić można na urządzenia ręczne oraz półautomatyczne. Wiele z urządzeń półautomatycznych posiada też możliwość pracy w trybie w pełni ręcznym lub automatycznym. Ważną funkcją jest też możliwość liczenia plastrów w trybie automatycznym albo ręcznym. W niektórych urządzeniach półautomatycznych po zrealizowaniu zadanej ilości plastrów krajalnica wyłącza się samoczynnie.
Posiadamy w sprzedaży zarówno prostsze modele krajalnic do wędlin, jak i te wzbogacone o dodatkowe funkcje i usprawnienia. Długotrwałą efektywność krojenia zapewnić może urządzeniu wbudowana ostrzałka, która znacznie usprawnia proces prawidłowego ostrzenia. Gwarantuje również utrzymanie perfekcyjnej jakości ostrza w całym okresie jego eksploatacji. Innym ciekawym rozwiązaniem może być możliwość dokupienia do krajalnicy noża teflonowego. Jest on przeznaczony do krojenia serów, dzięki czemu urządzenie może spełniać również tę rolę. Gumowane podstawy krajalnic sprawiają, że urządzenie nie przesuwa się w trakcie pracy. Co za tym idzie – nie ma możliwości przypadkowego zrzucenia lub przesunięcia krajalnicy przez pracownika, co mogłoby skutkować wypadkiem przy pracy. Metalowa osłona krojonego produktu stanowi dodatkowe zabezpieczenie, które chroni Twoich pracowników.