Siekacz zmiękczający do mięsa, czerwony, 45 ostrzy Victor 247514
- -10%
powered by
Filtry
Kotleciarka do mięsa sprawdzi się wszędzie tam, gdzie przygotowujesz kotlety czy steki z mięsa, które następnie będzie pieczone, smażone czy też grillowane. Jeśli zapewnisz w swoim sklepie dobrze rozbite mięso, zdobędziesz stałych, ceniących jakość klientów. Skrócisz też czas zarówno obróbki mechanicznej, jak i termicznej potraw, a co za tym idzie – zaoszczędzisz potrzebną na ich przygotowywanie energię.
Kotlety i steki to jedne z ulubionych mięsnych dań Polaków. Jak przygotować je szybko, sprawnie i w ten sposób, by smakowały one wszystkim gościom twojej restauracji? Kotleciarki elektryczne pomogą ci w tym zadaniu. Urządzenie to działa szybko i przygotowuje idealne produkty mięsne. Co więcej, pozwala w łatwy sposób uniknąć zbędnego hałasu. Wszyscy wiemy, jak głośny jest dźwięk mięsa ubijanego na kotlety. Jeśli kucharz w twojej restauracji ubijałby kotlety na potrzeby wszystkich gości, byłoby go słychać również w sali w której stołują się klienci. Byłoby to nie do przyjęcia - dlatego właśnie kotleciarka elektryczna jest świetnym rozwiązaniem dla profesjonalnej gastronomii. Urządzenia te pomagają również zachować czystość, więc w trakcie przygotowania kotletów kucharz nie będzie musiał przesadnie dbać, by kawałki mięsa nie spadły w niepożądane miejsca. Kotleciarka elektryczna podniesie również walory smakowe przygotowanych z jej pomocą steków i kotletów.
Twoja firma przygotowuje duże ilości kotletów lub steków dla swoich klientów, jednak sam proces rozbijania mięsa jest dość uciążliwy i chciałbyś go usprawnić. Generuje on bowiem duże ilości hałasu, a sprzątanie po zakończonej pracy również nie należy do najłatwiejszych zajęć. Wie o tym każdy, kto przygotowywał kotlety lub chociaż widział proces ich powstawania. Producenci urządzeń gastronomicznych również zauważyli ten problem. Dzięki powstałej w wyniku ich prac kotleciarce możesz uniknąć tych uciążliwości.
Kotleciarka pomaga rozbijać mięso na kotlety znacznie szybciej i przede wszystkim ciszej, niż dzieje się to w przypadku korzystania z tradycyjnych metod. Rozwiązanie to szczególnie dobrze sprawdzi się w przypadku sklepów, restauracji, hoteli i pensjonatów a także placówek żywienia zbiorowego – w szkole, szpitalu czy też stołówce zakładowej. Bez problemu przygotujesz w ten sposób mięso pod kątem grillowania, pieczenia czy smażenia, ale kotleciarka sprawdzi się również w przypadku stosowania innych technik przyrządzania potraw.
Kotleciarka elektryczna do mięsa to profesjonalne urządzenie do zmiękczania i nacinania przetwarzanego mięsa. Dzięki takiemu zabiegowi możemy znacząco podnieść walory smakowe potrawy, która powstanie z tak przetworzonego produktu. Zespół specjalnie ukształtowanych nożyków sprawia, że dostarczane do kotleciarki mięso jest precyzyjnie nacinane. By obrabiany produkt dawał się maksymalnie rozciągnąć, ostrza na wałkach obrotowych rozlokowane są spiralnie.
Wspomniane wyżej ostrza kotleciarki tną i zmiękczają nawet twarde mięso, przy czym pamiętać należy, że urządzenia te niekoniecznie muszą sobie radzić z pracą ze zmrożonym materiałem lub takim, który zawiera kości. Duża gardziel kotleciarki pozwala zaś na obróbkę porcji o grubości do 20 i szerokości do 180 milimetrów.
Jeśli z jakichś przyczyn nie chcesz korzystać z urządzenia o zasilaniu elektrycznym, producenci urządzeń z tej kategorii pomyśleli również i o Tobie. Na rynku dostępna jest bowiem również kotleciarka ręczna. Cechują ją dwa komplety napędzanych ręcznie stalowych ostrzy.
W stosunku do urządzeń elektrycznych demontaż i czyszczenie tej kotleciarki są jeszcze prostsze. Posiada ona bowiem jedynie cztery elementy zestawu nacinającego. Stworzona zaś z aluminium i magnezu obudowa oraz zestaw nacinający z wysokogatunkowej stali sprawią, że urządzenie przez długi czas zachowa swoją sprawność.
Producenci starają się, by stworzone przez nich maszyny poza walorami czysto użytkowymi cechowały się łatwością utrzymania czystości, bezpieczeństwem pracującego z nimi kucharza lub sprzedawcy oraz wysoką niezawodnością. Dlatego jedną z wdrożonych w tych urządzeniach zasad bezpieczeństwa jest wysokie umieszczenie otworu wlotowego. Mamy dzięki temu pewność, że pracownik nie dotknie noży, które znajdują się na obracających się wałkach.
Czystość maszyny udaje się łatwo uzyskać dzięki wyposażeniu jej w polerowaną obudowę o bardzo regularnym kształcie, dzięki czemu brud nie gromadzi się w zbędnych zagłębieniach. Im wyżej z kolei umieszczony jest wylot urządzenia, tym łatwiej można umieścić pod nim niezbędne w danej chwili naczynie gastronomiczne. Co za tym idzie, wzrasta Twój komfort pracy oraz szybkość, z jaką jesteś w stanie wykonywać kolejne zadania, których w kuchni przecież nigdy nie brakuje.