Krajalnica do wędlin i serów z powłoką nieprzywierającą, nóż Ø 300 mm Sirman 722141
- -22%
powered by
Filtry
Jedną z częściej wykonywanych w sklepach spożywczych usług jest krojenie serów na plastry. Oferowane przez nas krajalnice do sera zapewniają wysoki poziom jakości krojonych plastrów. To nie wszystko, ponieważ są one urządzeniami łatwymi w obsłudze i czyszczeniu. Zapewniają też ochronę obsługującym je pracownikom, a w wielu przypadkach istnieje możliwość rozszerzenia ich funkcji o krojenie wędlin. W naszym sklepie internetowym znajdziesz szeroki wybór tych urządzeń. Zapraszamy do zapoznania się z jego ofertą oraz do zakupów.
Krajalnice mogą mieć różne zastosowania. Na potrzeby krojenia serów urządzenia te muszą spełniać specjalne wymagania. Ser w trakcie procesu krojenia przywiera bowiem do noża urządzenia. Producenci krajalnic zauważyli ten problem i postanowili go rozwiązać. Skuteczną odpowiedzią na ten problem okazało się pokrycie noża teflonem. Co więcej, teflonem została pokryta jego pokrywa oraz płyta oporowa. Po takich modyfikacjach krajalnica do sera stanowi idealne urządzenie zarówno do krojenia serów twardych, miękkich, jak też wędzonych. Sprzęt taki sprawdzi się w małych placówkach żywienia zbiorowego, między innymi w żłobkach, przedszkolach czy szkołach. Znajdzie także zastosowanie w cateringu, hotelach, stołówkach, pizzeriach, a nawet w barach fast food. Urządzenia te pozwalają kroić plastry od wyjątkowo cienkich aż po takie o grubości ponad dwudziestu milimetrów. Istnieje możliwość zakupu takiej krajalnicy, która kroić będzie nie tylko ser, ale też różnego rodzaju wędliny.
Oferujemy pełen zakres krajalnic do sera: od prostych urządzeń po sprzęty z dodatkowymi usprawnieniami i funkcjami. Efektywność krojenia zapewniać może wbudowana ostrzałka, znacznie usprawniająca proces prawidłowego ostrzenia. Gwarantuje ona też perfekcyjną jakość ostrza w trakcie eksploatacji. Ważna może też być opcja dokupienia do krajalnicy noża do krojenia wędlin. Dzięki temu urządzenie może stać się sprzętem wielofunkcyjnym. Krajalnice do sera podzielić można na urządzenia ręczne, półautomatyczne oraz automatyczne. Urządzenia te mogą cechować się różną wydajnością. Od tego zależy, czy najlepiej sprawdzą się w małych i średnich czy też w dużych sklepach, supermarketach albo sklepach wielkopowierzchniowych, zakładach gastronomicznych, przemyśle albo cateringu.
Czynnikami decydującymi o tym, którą z krajalnic do sera kupisz z pewnością będzie prostota obsługi urządzenia i łatwość utrzymania go w czystości. Nie mniej ważne jest też jednak bezpieczeństwo obsługującego ją pracownika. Troska o obsługę sklepu sprawiła, że urządzenia są wyposażane w metalowe osłony krojonych produktów. Gumowane podstawy krajalnic do sera uniemożliwiają przesuwanie się urządzenia w trakcie pracy. Dzięki takiemu rozwiązaniu nie ma możliwości spowodowania wypadku przy pracy przez pracownika, który mógłby niechcący gwałtownie przesunąć krajalnicę lub zrzucić ją z blatu.