Aktywne filtry

Cena

  • 212,00 zł - 19 177,00 zł

    -

Filtr producentów

Moc (kW)

Moc gazowa (kW)

Zasilanie

Szerokość - W (mm)

Szerokość (mm)

Wysokość - H (mm)

Wysokość (mm)

Głębokość - D (mm)

Głębokość (mm)

Wymiary (mm)

Waga (kg)

Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

Kompleksowe realizacje
obiektów
885 552 429

piec inox

TABORETY

Jednymi z podstawowych urządzeń do obróbki termicznej w różnego typu lokalach serwujących posiłki są taborety grzewcze. W naszej ofercie znajdziesz pełen przekrój tych sprzętów w najlepszej jakości. Spotkasz tu zarówno urządzenia elektryczne z płytą żeliwną lub indukcyjną, jak i taborety o zasilaniu gazem ziemnym lub gazem propan butan. 

Taboret gastronomiczny i jego zalety

Taborety gastronomiczne sprawdzą się wszędzie tam, gdzie nie zawsze zdadzą egzamin tradycyjne kuchnie. Niska, solidna podstawa sprawia, że taboret jest wyjątkowo stabilnym urządzeniem. Potrawy podgrzewane są równomiernie i dzięki temu gotowanie oraz smażenie odbywa się szybciej niż w ich mniej mobilnych odpowiednikach. W przeciwieństwie do kuchni gastronomicznych, taboret jest wyjątkowo łatwy w transporcie.

Wspomniana wyżej łatwość transportu oraz to, że można wybrać urządzenie elektryczne lub gazowe sprawia, że jest to sprzęt świetnie sprawdzający się, chociażby na imprezach plenerowych. Zarówno na festiwalu, gdzie istnieje dostęp do energii elektrycznej, jak i w przypadku obozu młodzieżowego oddalonego od cywilizacji można skorzystać dzięki butli z gazem z zalet taboretu gastronomicznego. Jeśli używasz taboretu wewnątrz pomieszczeń swojej kuchni, jego mobilność również stanowi ważną zaletę. Gdy urządzenie nie będzie Ci akurat potrzebne, możesz w łatwy sposób usunąć je z kuchni i na powrót zwolnić przestrzeń, którą dotąd zajmowało.

Funkcje taboretów grzewczych

Taboret przemysłowy jest niezastąpionym urządzeniem wszędzie tam, gdzie liczy się szybkość przygotowania jednocześnie dużej ilości potraw. To, że możesz korzystać z naczyń o dużych rozmiarach sprawia, że jesteś w stanie dużo sprawniej przygotować posiłek na potrzeby, chociażby gości imprezy masowej czy obozu młodzieżowego.

Tego typu sprzęty dostępne w naszej ofercie doskonale wytrzymują obciążenie ciężkimi garnkami czy kotłami. Dodatkowo niewielka wysokość urządzenia daje Ci pewność, że kucharz bez większego problemu zdejmie z niego nawet wyjątkowo ciężkie naczynie. A co najważniejsze - różnorodne metody zasilania taboretów sprawiają, że możesz stosować je nawet w plenerze.

Taboret przemysłowy gazowy czy elektryczny?

Główną różnicą pomiędzy taboretem gazowym a elektrycznym jest to, w jaki sposób zasilane są te urządzenia gastronomiczne. Niesie to bowiem ze sobą wiele zalet i wad poszczególnych technologii, które stoją za każdym z tych rozwiązań. Taboret gazowy korzysta z zasilania gazem ziemnym lub gazem propan butan z butli gazowej. Technologia ta pozwala szybko reagować szczególnie wtedy, gdy potrzebujesz natychmiastowej możliwości zmiany temperatury pod naczyniem. W przypadku kotłów i innych dużych naczyń może mieć to tym większe znaczenie, ponieważ nie uda Ci się ich szybko zdjąć z palnika. Spośród taboretów elektrycznych tę samą zaletę posiadają urządzenia indukcyjne.

Nie wszystkie taborety gazowe i elektryczne dają możliwość użytkowania w zamkniętych pomieszczeniach lub odwrotnie - w plenerze, dlatego przed wyborem konkretnego sprzętu musisz się zastanowić nad tym, gdzie będziesz z nich korzystał. Twoja decyzja o zakupie musi też zależeć od tego, ile dany taboret powinien mieć palników lub płyt grzewczych. Wychodząc naprzeciw różnym oczekiwaniom, posiadamy w naszym asortymencie m.in. taborety gazowe w wersji nie tylko jednopalnikowej, ale i dwupalnikowej o żeliwnym lub emaliowanym ruszcie.

Jak wybrać właściwy taboret gastronomiczny?

Poza wyborem pomiędzy elektrycznym a gazowym niezwykle ważna przy zakupie taboretu może się okazać moc cieplna Twojego przyszłego urządzenia. W zależności od niej będziesz mógł znacznie sprawniej przygotowywać większe ilości posiłków. Możesz też zdecydować się na taboret o mniejszej lub większej wysokości. W przypadku użytkowania naczyń o mniejszej pojemności uzasadnione może być kupno taboretu wyższego. Jeśli korzystasz zaś w trakcie gotowania z dużych kotłów, łatwiej będzie je później zdejmować z palnika taboretu grzewczego nieco niższego.

Taboret gastronomiczny w Twojej działalności

Taki sprzęt w wielu przypadkach stać się może urządzeniem pierwszego wyboru. Kiedy się tak dzieje? Zawsze wtedy, kiedy w grę wchodzi gotowanie dużych ilości potraw, a obecny w kuchni sprzęt okazał się niewystarczający. Podczas gdy wiele stałych urządzeń będzie służyć do kilku różnych rodzajów obróbki termicznej, tu najpopularniejsze będzie gotowanie w wielkich kotłach lub garach potraw przyrządzanych masowo. Co za tym idzie, taboret gastronomiczny najlepiej spełni swoją funkcję w miejscach, w których powstaje np. duża ilość zupy, bigosu czy gotowanych ziemniaków. Może być to zatem kuchnia szpitalna, szkolna, zakładowa. Posłuży także w firmie cateringowej, która na dużą skalę dostarcza pożywienie innym jednostkom. Doskonale sprawdzi się również na wszelkiego rodzaju obozach szkolnych czy młodzieżowych. Prowadzisz tego typu lokal usługowy? Zajrzyj więc do naszej oferty i wybierz najlepszy sprzęt dla siebie.

Podkategorie

Aktywne filtry

Dostępność
: 48h
Producent: Stalgast
Kod produktu: 773025

Taboret indukcyjny, 5 kW Stalgast 773025

Cena podstawowa 6 073,74 zł Cena 4 737,52 zł
Netto 3 851,64 zł bez VAT
  • -22%
  • -22%
Pokazano 1-12 z 42 pozycji