Stół załadowczy z otworem na odpadki na 2 nogach, ze stali nierdzewnej, ASBER DST H 2L
- -40%
powered by
Filtry
Stoły załadowcze do zmywarek świetnie sprawdzą się jako miejsce, w którym wstępnie przygotujesz naczynia przed rozpoczęciem procesu mycia w zmywarce. Sprzęty te najczęściej wyposażone są w zlew, a w niektórych przypadkach dodatkowo w otwór na odpadki. Zapoznaj się z naszą ofertą stołów załadowczych do zmywarek i dobierz idealny sprzęt na potrzeby swojej firmy.
Gastronomiczny stół załadowczy, wykonany ze stali nierdzewnej, został specjalnie stworzony w celu usprawnienia pracy ze zmywarką działającą w Twojej firmie. Twój lokal gastronomiczny bowiem już jest lub w przyszłości będzie wyposażony w to urządzenie. Nadal jednak nie masz pewności, jak powinien odbywać się załadunek i wyładunek naczyń z tego sprzętu gastronomicznego. Stół załadowczy pozwala Ci wstępnie przygotować naczynia przed ich właściwym myciem za pomocą zmywarki.
W standardzie wyposażony jest zatem w zlew, w którym będziesz mógł dokonać płukania naczyń i jest to główna cecha, odróżniająca stoły załadowcze od innych podobnych sprzętów. Często poza samym zlewem na wyposażeniu stołu załadowczego znajduje się również otwór na odpadki. Dobrze, jeśli producent stołu pomyślał również w trakcie jego projektowania i produkcji o wyposażeniu tego sprzętu w osłonę przeciwbryzgową. Stół załadowczy może posiadać na wyposażeniu półkę, lecz nie jest to standardem w sprzętach tego typu.
Stoły załadowcze ze stali nierdzewnej cechuje duża odporność na wysokie temperatury. Nie sprawi im zatem problemu praca w środowisku, które często nie jest zbyt przyjazne dla sprzętów kuchennych. Ich stopień odporności na trudne środowisko pracy zależy w dużej mierze od składu chemicznego materiału, z którego je wykonano, jednak dzięki domieszkom dodatkowych materiałów stoły załadowcze są odporne również na pracę nawet w wielu środowiskach kwasowych i zasadowych.
Stoły załadowcze występują też w wersji, w której zbudowane są z jeszcze bardziej wytrzymałej niż stal nierdzewna stali kwasoodpornej. Sprzęty z tej kategorii są silnie odporne na działanie tych kwasów, które mają moc mniejszą od kwasu siarkowego. Stal na stoły załadowcze tego typu uzyskuje się po jej polerowaniu.
Stal nierdzewna, z której wykonane są stoły załadowcze, jest wyjątkowo łatwa w sterylizacji oraz czyszczeniu, co pozwala zapobiec zanieczyszczeniu żywności czynnikami chorobotwórczymi. Przy tym wszystkim jest jednocześnie wyjątkowo trwała oraz odporna na działanie wysokich temperatur. Stąd popularność stali nierdzewnej w wielu obszarach gastronomii - przemysłowym przetwarzaniu żywności, przetwórstwie mięsa, pojemnikach i naczyniach, czy wreszcie komercyjnych kuchniach restauracyjnych.
Właśnie dlatego oferowane przez nas stoły załadowcze również wykonane są ze stali nierdzewnej. Dodatkową zaletą materiału, z którego je zbudowano, jest brak występowania jednolitej korozji mimo tego, że pracują w środowisku o wysokim poziomie wilgoci. Gdybyśmy korzystali ze zwykłej stali, powstałe na niej ogniska rdzy stopniowo by się powiększały i łuszczyły, stwarzając miejsce dla nowych obszarów korozji. W przypadku nierdzewnego stołu załadowczego nie musimy się obawiać tego procesu, jest on bowiem skutecznie powstrzymywany przez tak zwaną pasywację. Właśnie dlatego stal nierdzewna jest materiałem, który jest z wyboru stosowany na potrzeby przemysłu gastronomicznego.
Standardowy stół załadowczy odróżnia się od stołu wyładowczego tym, że na wyposażeniu posiada również komorę zlewu. W niektórych z modeli występuje również otwór na odpadki, w innych zaś istnieje możliwość wycięcia otworu pod rozdrabniacz. Część ze sprzętów tego typu wyposażona jest w dodatkową półkę, zaś niektóre modele występują zarówno w wersji lewej, jak i prawej, co pozwala wybrać stół w zależności od tego, z której strony zmywarki będzie on ustawiony.
Podczas wyboru stołu załadowczego warto kierować się też jego wymiarami zewnętrznymi. Ocenisz dzięki nim, czy możliwa będzie jego praca ze zmywarką, którą posiadasz w swojej firmie. Będziesz dzięki temu też wiedzieć, czy potrzebujesz stołu o mniejszej, czy też większej długości blatu.