Miesiarka, mikser spiralny, sterowanie automatyczne, V 10 l, P 0.75 kW Stalgast 786010
- -22%
powered by
Filtry
Miksery z tej podkategorii to urządzenia, które świetnie nadają się do przygotowania ciast ciężkich. Z ich pracy najwięcej skorzystają więc różnego rodzaju cukiernie oraz piekarnie. Nie zapominajmy jednak o innych biznesach gastronomicznych, w których z mąki jest przygotowywane ciasto. Wyrabiane przez te maszyny ciasta twarde posłużyć mogą między innymi do przygotowania chleba, pierogów i wielu innych produktów żywnościowych. W niektórych przypadkach taki sprzęt sprawdzić się jednak może nawet w zastosowaniach domowych. Precyzyjne ustawienie czasu pracy urządzenia odbywa się dzięki timerowi wbudowanemu w większość z oferowanych przez nas modeli. Cicha praca w przypadku takiej maszyny jest niezwykle ważna. Uzyskuje się ją dzięki wyposażeniu sprzętów w przekładnie olejowe. Funkcje poszczególnych modeli mogą zostać dodatkowo rozszerzone o inne zastosowania. Niektóre z urządzeń można rozbudować i dodatkowo przeznaczyć do pracy z przystawką do mielenia mięsa lub szatkownicą do warzyw. Jednak nawet w nierozbudowanej wersji najbardziej profesjonalne maszyny z tej kategorii wyposażone są w mieszadło, hak, rózgę oraz wózek do dzieży. Można dzięki temu zapewnić dokładne mieszanie zawartości misy - bez konieczności poddawania jej rotacji.
Jak chyba wszyscy wiemy, pizza jest jednym z dań najczęściej dowożonych przez restauracje. Nic dziwnego, ponieważ w przeciwieństwie do innych potraw jednym popularnym włoskim plackiem może się posilić cała rodzina. Żeby produkować pizzę warto zaopatrzyć się jednak w odpowiedni sprzęt. Urządzenia spiralne zostały specjalnie stworzone między innymi na potrzeby pizzerii. Ciasta twarde, które miesza taka maszyna, idealnie nadają się do wyrabiania pizzy. Ważnym parametrem jest przy tym pojemność zamontowanej w sprzęcie dzieży i materiał, z którego ją wykonano. Misy te są najczęściej wykonane z materiału nie poddającego się korozji - bardzo często jest nim stal nierdzewna. Pojemność dzieży zazwyczaj waha się od kilku aż po kilkadziesiąt litrów. Jednym z bardziej popularnych modeli jest w naszym sklepie mikser spiralny 30l. Nieco mniejszą pojemność charakteryzuje zaś równie popularny mikser spiralny 20l. Bardzo często misy i pracujące w nich głowice nie są ruchome. Występuje jednak grupa urządzeń o podnoszonej głowicy oraz możliwej do zdemontowania dzieży. Maszyny z tej grupy zazwyczaj posiadają możliwość rozpoznania położenia misy i odpowiedniej reakcji na brak naczynia. Służy do tego czujnik, który znajduje się na wyposażeniu sprzętu.