Pęseta punktowa, (L)155mm Hendi 680155
- -15%
powered by
Zapoznaj się z prezentowaną przez nas ofertą szczypiec:
• Przeznaczone do ciasta szczypce cukiernicze
• Szczypce do lodu
• Spełniające normę HACCP szczypce do serwowania
• Wiele innych rodzajów szczypiec
Poznaj ofertę naszego sklepu internetowego w zakresie szczypiec wykorzystywanych w gastronomii. Możemy Ci zaproponować szczypce przeznaczone do przenoszenia kostek lodu. Znajdziesz tu też szczypce cukiernicze przeznaczone do ciasta. Jeśli potrzebujesz akcesoriów, które spełniają normę HACCP, również znajdziesz je u nas – w formie narzędzi o różnokolorowych uchwytach. To jednak nie wszystko, ponieważ posiadamy też wiele innych rodzajów tych akcesoriów. Do spaghetti, grilla, placków, homarów i wielu, wielu innych zastosowań. Najlepiej jednak będzie, jeśli zapoznasz się z tą kategorią naszego e-sklepu i sam zadecydujesz, które z nich są najbardziej potrzebne w Twojej firmie.
Ciasto można nakładać na różne sposoby i dlatego powstało kilka różnych narzędzi kuchennych do tego celu, między innymi zaliczyć tu można łopatki do ciasta. Innymi akcesoriami są szczypce cukiernicze, które świetnie sprawdzą się w pracy w cukierniach. Możesz zdecydować się na przeróżne kształty i rozmiary – wiele zależy od tego, jakie rodzaje ciast nakładasz swoim gościom i klientom. Inne bowiem sprawdzą się przy ciastach dość twardych, inne zaś przy tych, które mogą się rozpaść przez niewłaściwe przenoszenie na talerzyk.
System HACCP spełnia ważną rolę w gastronomii. Specjalne oznaczenie kolorystyczne pozwala nam łatwo ustalić, jakie jest przeznaczenie danego sprzętu. Szczypce do serwowania HACCP posiadają kolorowe uchwyty – dzięki temu łatwo zidentyfikujesz zadanie, które mają wypełniać. W naszej ofercie znajdziesz sprzęty z uchwytami: czerwonym, niebieskim, zielonym i żółtym. Kolor czerwony oznacza tu przeznaczenie do surowego mięsa. Niebieski przypisano do surowych ryb oraz owoców morza. Zielona barwa, jak pewnie łatwo się domyślić, oznacza warzywa i owoce. Żółtą przeznaczono do surowego drobiu.
Podawanie lodu palcami byłoby mało higieniczne. Z drugiej strony kontakt dłoni z zimnymi kostkami nie byłby zbyt przyjemny dla podającego je barmana. Można byłoby również wykorzystać w tym celu inne akcesoria kuchenne… ale po co? Szczypce do lodu świetnie sprawdzają się w tej roli. Łatwo nimi uchwycić kostkę, a następnie w pewny sposób przenieść do napoju albo shakera.
Szczypce do lodu czy ciasta to tylko „wierzchołek góry lodowej” wśród rodzajów tych akcesoriów. Jakie inne sprzęty z tej kategorii istnieją na rynku, a my możemy Ci je zaoferować? Znajdziesz u nas wiele szczypiec do mięs i owoców morza: do homarów, pieczeni, ślimaków czy grillowe. Inne mogą służyć do podawania pieczywa, sałat albo cukru. Jeśli szukasz akcesoriów, które mogą spełniać wiele funkcji, zdecydujesz się na szczypce uniwersalne. Ze względu na kształt możesz zaś rozważać akcesoria łyżkowate albo płaskie.