Filtruj według
Producenci
więcej... mniej
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

WAŁKOWNICE

Wałkownice do ciasta

Maszyny do wałkowania ciasta, które znajdziesz w naszym sklepie:

  • Do wałkowania ciasta na pizzę, makarony, pierogi lub pieczywo
  • Wałkownice z jedną lub dwiema parami wałków
  • Pozwalają uzyskać ciasto o średnicy od 14 do 45 centymetrów
  • Znacząco skracają czas pracy personelu

Wałkownice elektryczne to jedne z najbardziej przydatnych urządzeń wszędzie tam, gdzie musisz na bieżąco przygotowywać ciasto na potrzeby pizzy, makaronów czy pierogów. Dzięki nim pracujesz szybko i sprawnie, a urządzenia te pozwalają osiągnąć ciasto o różnych średnicach i wybranej przez Ciebie grubości. Zapoznaj się z ofertą naszego sklepu internetowego, by lepiej poznać nasze elektryczne wałkownice do ciasta.

Wałkownica do ciasta – czy jest mi potrzebna?

Ciasto to podstawa wielu potraw, które są lubiane przez nas wszystkich. Wystarczy chociażby wspomnieć o spotkaniach, odbywających się w pizzerii w gronie rodziny bądź przyjaciół, setkach przepisów na pyszne makarony czy też różnorodne odmiany mniej lub bardziej regionalnych pierogów. Tych wszystkich potraw nie byłoby bez ciasta – dlatego właśnie tak ważne jest, by było ono jak najwyższej jakości. Ty zadbaj o to, by ciasto miało odpowiednią konsystencję oraz temperaturę, zaś wałkownica do ciasta wykona resztę pracy za Ciebie.

Wałkownica świetnie nadaje się do rozwałkowywania ciasta na potrzeby pizzy, makaronu pierogów bądź pieczywa. Maszyny te najlepiej sprawdzają się przy zimnym cieście – takim, które przynajmniej kilka godzin spędziło w lodówce. Dzięki temu mamy pewność, że jego konsystencja będzie idealna, bardziej rozciągliwa, a ciasto nie będzie zawijać się na elementach urządzenia.

Elektryczna wałkownica, cechy urządzeń

Jak wyżej wspomnieliśmy, temperatura ciasta jest niezwykle ważna podczas procesu jego wałkowania. Właśnie dlatego producenci wałkownic elektrycznych zadbali o to, by ich urządzenia nie nagrzewały ciasta podczas pracy. Dobrej jakości wałki, stosowane w tych urządzeniach, nie zaciągają ciasta i nie przywiera ono do ich powierzchni. Podobnie ma się sprawa z podłożem, które nie może sprawiać, że ciasto będzie do niego przywierało i w ten sposób utrudniało Ci proces jego wałkowania. Większość wałkownic wyposażona jest w dwie pary wałków, dzięki którym udaje się nadać ciastu pożądany, okrągły kształt, posiadamy jednak w ofercie również modele o jednej parze wałków.

Dlaczego w urządzeniach tych znajdują się aż dwie pary wałków? Producenci wałkownic elektrycznych chcieli zadbać o to, by ciasto było przekazywane z jednego wałka na drugi, a co za tym idzie – by dawało się osiągnąć pożądaną grubość gotowego produktu bez potrzeby stosowania dodatkowych zabiegów. Urządzenia te posiadają możliwość regulacji ustawienia wałków. Pomaga nam to ustawić pożądaną grubość rozwałkowanego ciasta od bliskiej zeru aż do czterech milimetrów. Wszyscy wiemy bowiem, że różne produkty mączne wymagają do swojego przygotowania w różnym stopniu rozwałkowanego ciasta. Dzięki wałkownicy możemy je uzyskać w sposób szybki i sprawny, a przy tym będzie ono idealnie równe.

Czy elektryczne wałkownice do ciasta posiadają inne zalety?

W gastronomii niezwykle ważna jest jakość potraw, które podajesz swoim klientom. Nie zawsze masz jednak możliwość spędzać czas nad samodzielnym dopracowywaniem każdego szczegółu wszystkich przygotowywanych przez siebie dań. Dlatego właśnie wałkownica elektryczna do ciasta powinna znaleźć się na wyposażeniu Twojej firmy zawsze wtedy, jeśli tylko regularnie zajmujesz się przygotowaniem pizzy, makaronów bądź pierogów. Pozwala ona bowiem znacząco skrócić czas pracy personelu, odpowiedzialnego za przygotowanie potraw z ciasta.

Urządzenia te wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki czemu możesz mieć pewność, że nie pokryją się one korozją, a ich gładka i prosta obudowa będzie niezwykle łatwa w czyszczeniu po zakończeniu Twojej pracy z wałkownicą. Bezpieczeństwo zapewniają osobne osłony wałków.

Którą z wałkownic do ciasta wybrać?

Przy wyborze elektrycznej wałkownicy do ciasta wiele zależy od tego, jak mocno rozwałkowane ciasto chcesz uzyskać. Większość z urządzeń pozwoli Ci rozwałkować je w przedziale od bliskiego zera aż do grubości czterech milimetrów. Większe różnice zazwyczaj zaczynają się w przypadku średnicy osiąganego ciasta.

Jedne modele wałkownic pozwolą Ci uzyskać ciasta zaczynające się od niewielkiej średnicy 14 centymetrów a kończące na 30 centymetrach. Inne urządzenia z tej kategorii dadzą z kolei możliwość osiągnięcia średnicy ciasta wynoszącej nawet 45 centymetrów. Zapoznaj się z naszą ofertą elektrycznych wałkownic do ciasta, by wybrać idealny model dla swojej firmy.

Dostępność: 48h
Producent: RM Gastro
Kod produktu: 00009855

DL-30 Wałkownica RM Gastro

Cena podstawowa 5 902,77 zł Cena 4 722,22 zł
Netto 3 839,20 zł bez VAT
  • -20%
Dostępność: 48h
Producent: RM Gastro
Kod produktu: 00009856

DL-40 Wałkownica RM Gastro

Cena podstawowa 7 009,77 zł Cena 5 607,82 zł
Netto 4 559,20 zł bez VAT
  • -20%
Dostępność: 48h
Producent: RM Gastro
Kod produktu: 00009857

DL-40P Wałkownica RM Gastro

Cena podstawowa 7 378,77 zł Cena 5 903,02 zł
Netto 4 799,20 zł bez VAT
  • -20%
Pokazano 1-12 z 13 pozycji