Filtruj według
Producenci
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

SCHŁADZARKI ODPADÓW

Pokazano 1-12 z 16 pozycji

Zachowanie właściwej higieny dzięki schładzaniu odpadów

Schładzarki odpadów dostępne w naszej ofercie:

  • Na jeden lub dwa pojemniki na odpadki
  • Przeznaczone do pojemników o pojemności 120 lub 240 litrów
  • Zatrzymują proces rozwoju bakterii, zmniejszając zagrożenie epidemiologiczne
  • Ograniczają wydobywanie się nieprzyjemnych zapachów z odpadków

Przykry zapach i niechciane zwierzęta to częste zjawiska, towarzyszące śmieciom. Szczególnie w okresie letnim. Łatwo można ich uniknąć. Wystarczy dobra gospodarka odpadkami. Klienci chętniej wracają do miejsc, których nie kojarzą z niskim poziomem higieny. Zarządzanie śmieciami ułatwią Ci oferowane przez nas schładzarki odpadków. Pomieszczą one od 120 do aż 480 litrów śmieci. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz do zakupów w sklepie internetowym.

Czy schładzarki do odpadków są potrzebne?

Trudno wyobrazić sobie nowoczesną kuchnię bez dobrego zarządzania odpadkami. Każdego dnia powstają bowiem ich duże ilości. Jeśli nie są należycie przechowywane, mogą stać się źródłem wielu problemów. Jednym z nich może być wydobywający się z pojemników nieprzyjemny zapach. Innym – pojawienie się roznoszących choroby pasożytów. Nie zawsze istnieje też możliwość pozbywania się śmieci na bieżąco. Problem można zostawić samemu sobie lub skorzystać ze rozwiązań, które oferują schładzarki na odpady.

Przeznaczenie schładzarek do odpadów

Schładzarki na odpady to specjalne urządzenia wykorzystywane w gastronomii. Służą do przechowywania odpadów organicznych, które powstają w kuchni. Do chwili, kiedy śmieci zostaną zabrane przez zakład utylizacji, powinny być one schłodzone w schładzarkach i utrzymywane w warunkach chłodniczych. Pozwala to zatrzymać proces rozwoju bakterii, a co za tym idzie, rozkładu. Ograniczamy w ten sposób wydzielanie nieprzyjemnych zapachów, które są najbardziej uciążliwe latem. Schładzarki na odpady okazują się więc konieczne, by utrzymać należyty poziom higieny w restauracjach, stołówkach czy innych zakładach żywienia zbiorowego.

Technika w schładzarkach na odpadki

Urządzenia te często posiadają parownik, zabudowany w tylnej ścianie. Zamykana klapa do zrzutu odpadków znajduje się na górze maszyny. Z jednej strony ułatwia to obsługę schładzarki. Z drugiej zaś pozwala ograniczyć straty energii podczas otwierania i zamykania urządzenia. Pozwala to zmniejszyć rachunki za energię elektryczną. Urządzenia wyposażone są w agregat chłodzący. Schładzarki mogą pomieścić jeden lub dwa pojemniki, każdy po 120 lub 240 litrów. Za dopłatą można często dodać też do nich zamek do drzwi oraz regulację zimową.