Warnik dwuściankowy z ociekaczem, V 9 l Stalgast 751209
- -22%
powered by
Filtry
Warnik gastronomiczny elektryczny to urządzenie, dzięki któremu bez problemu przechowasz wszelkiego rodzaju napoje - zarówno te ciepłe, jak i zimne. Nie utracisz dzięki niemu temperatury trzymanych płynów. Przechowywanie grzanego wina albo automat do zimnej wody gazowanej - również takie zadania nie będą już dla Ciebie wyzwaniem. Warnik do wody 10l to urządzenie przeznaczone do podgrzewania lub zagotowywania dziesięciu litrów wody. Z równie popularnych pojemności wymienić należy też warnik do wody 20l. Większość z nich wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia stałą temperaturę wewnątrz zbiornika. Termostat bezpieczeństwa sprawia, że nasza praca z urządzeniem jest bezpieczna, ponieważ nie ulegnie ono przegrzaniu. Dzięki bezkropelkowym kranikom mamy zaś pewność, że gorący płyn w trakcie nalewania nie rozleje się ponad miarę. Termostat można regulować w różnych zakresach temperatur, jednak zazwyczaj będzie to przedział pomiędzy 30 a 100 stopniami Celsjusza. Zaletą sprzętów jest ich wyjątkowo prosta, intuicyjna wręcz obsługa. Wykonane częstokroć ze stali nierdzewnej obudowy sprawiają, że urządzenia te mogą nam bezproblemowo służyć przez długi czas.
Jeśli jesteś zainteresowany czymś więcej niż możliwością podgrzewania wody, warto zwrócić uwagę na naszą ofertę wyspecjalizowanych modeli z tej kategorii. Profesjonalny warnik przemysłowy może służyć także do przyrządzania kawy oraz innych napojów. Jednym z nich może być mleko - sprzęt taki zapewni Ci elektryczne podgrzewanie z możliwością ręcznej regulacji temperatury. System Bain-Marie z kolei sprawi, że podgrzewane przez Ciebie mleko nie będzie się przypalać. Urządzenie jest w stanie zapewnić 20 litrów gorącego mleka szybko i w odpowiedniej temperaturze, korzystając z systemu płaszcza wodnego. Maszyny do grzanego wina są w stanie zapewnić Ci gorące napoje na każdą okazję. Nadają się świetnie do utrzymywania ciepła nie tylko grzanego wina, ale też herbaty myśliwskiej czy nawet wody na herbatę. Jeśli zaś Twoi klienci uwielbiają gorącą czekoladę, warto zastanowić się nad urządzeniem do podgrzewania czekolady. Ono również posiada system Bain-Marie, dzięki któremu czekolada nie przypala się i nie przywiera, ale podgrzewa się z wykorzystaniem systemu płaszcza wodnego z możliwością ręcznej regulacji temperatury. Mieszanie tak ogrzanej czekolady odbywa się za pomocą magnetycznego mieszadła automatycznego.
W naszej ofercie handlowej znajdują się również produkty z tej kategorii. Dzięki nim na potrzeby swoich klientów zapewnisz niepowtarzalny smak herbaty. Najważniejsze elementy urządzeń wykonane zostały ze stali nierdzewnej. Nienagrzewające się uchwyty pozwalają na bezpieczną pracę obsługi twojego lokalu. Sprzęty posiadają również ochronę przed przegrzaniem, dzięki temu nie grozi ci niespodziewana i niebezpieczna awaria. W zestawie znajduje się również dzbanek na kawę, którego pojemność wynosić może od 0,8 do 1,2 litra. W każdym przypadku w opakowaniu znaleźć można też filtr siatkowy do herbaty. Pojemność sprzętów wynosi zaś od trzech do 3,2 litra. Samowar do herbaty pozwala na płynne regulowanie temperatury napojów. W maszynach tych często spotkać też można funkcję stałego utrzymywania ciepła oraz automatycznego wyłączania zasilania.