Szatkownica elektryczna Profi Line do warzyw z zestawem 5 tarcz Hendi 231807
- -15%
powered by
Filtry
Szatkownice i cuttry znacząco usprawniają Twoją pracę – od profesjonalnej kuchni lokalu gastronomicznego aż po wielkie zakłady przetwarzające owoce i warzywa. Jeśli regularnie szatkujesz owoce i warzywa lub też siekasz żywność na potrzeby ciast, sosów, farszu i innych produktów – koniecznie zapoznaj się z naszą ofertą urządzeń z tych kategorii.
Częstokroć potrzebujesz szybko i sprawnie poszatkować potrzebne w kuchni półprodukty owocowe lub warzywne, a doskonale nada się do tego szatkownica gastronomiczna. Sprzęty, które proponujemy naszym klientom, zaliczają się do urządzeń o zastosowaniu profesjonalnym, a co za tym idzie, znacząco usprawnią pracę profesjonalnej kuchni każdej restauracji oraz innych lokali gastronomicznych. Szatkownica gastronomiczna z łatwością kroi duże ilości warzyw, wyręczając Cię od wykonywania tego monotonnego zadania.
Urządzenia te zazwyczaj wyposażone są w dwa podajniki – jeden z nich stanowi otwór na duże, drugi zaś na mniejsze kawałki warzyw lub owoców. W przypadku, gdy prowadzona przez Ciebie firma posiada wyjątkowo duże zapotrzebowanie na szatkowanie produktów, polecana jest szatkownica o wysokiej wydajności, stworzona specjalnie na potrzeby garmażerii i przetwórni owocowo-warzywnych, a nawet zakładów produkcyjnych w przemyśle rolno-spożywczym.
W przypadku każdej szatkownicy niezwykle ważne jest to, jaki zestaw tarcz otrzymamy wraz z wybranym przez Ciebie modelem. Każdy z takich zestawów daje bowiem różne efekty krojenia. Najczęściej polecane zestawy tarcz stanowią te o kształcie kilkumilimetrowych plastrów oraz wiórków. Urządzenia mogą być też wyposażone w tarcze o kształcie słupków lub też zestaw do kostki, składający się z tarczy tnącej oraz siatki. Część z szatkownic posiada też na wyposażeniu specjalne popychacze, przystosowane do większych warzyw.
W przypadku szatkownic Twoje bezpieczeństwo jest szczególnie ważne. Dlatego urządzenia te posiadają szereg zabezpieczeń. Jednym z nich może być zatrzask śruby, który zamyka pokrywę sprzętu. Drugim - czujnik elektromagnetyczny który sprawia, że każde otwarcie pokrywy wyłączy urządzenie.
Cutter powstał specjalnie po to, byś miał możliwość szybko siekać produkty zarówno na grube, jak i na drobne kawałki - mielenie, mieszanie, miksowanie i rozdrabnianie nie stanowią wyzwania dla tego urządzenia. Możesz dzięki niemu przygotować zarówno drobny farsz, sosy, emulsje, zawiesiny czy musy. Nawet rozdrobnienie przypraw z pomocą tego urządzenia nie sprawi Ci kłopotu. Co więcej, cuttry gastronomiczne mogą Ci posłużyć również jako sprzęt do ugniatania ciast.
W jakiego rodzaju lokalach gastronomicznych urządzenia sprawdzą się najlepiej? Cuttry polecane są w szczególności do użytkowania we wszelkiego rodzaju restauracjach oraz punktach gastronomicznych, ale świetnie odnajdą się również w zastosowaniach na potrzeby masarni lub w garmażerii.
Wybierając cutter gastronomiczny musimy wiedzieć, jaką ilość porcji będziemy za pomocą tego sprzętu chcieli przygotowywać jednorazowo. W naszej ofercie znajdują się bowiem zarówno takie cuttry, które przygotują za jednym razem jedynie dziesięć porcji, jak i te, które przygotują ich kilkaset. Nieważne jednak, jak wydajne urządzenie wybierzemy - będący na jego wyposażeniu system sterowania impulsowego pozwoli cutterowi na wyjątkowo precyzyjne krojenie produktów w każdej z możliwych konfiguracji sprzętowych.
Jeśli zaś chcemy, by zakupiony przez nas cutter przez długi czas pracował sprawnie, wybierzmy wytrzymały model z wałem silnika wykonanym ze stali nierdzewnej. Dla naszej przyszłej wygody pamiętajmy również o tym, by kupowane przez nas urządzenie posiadało możliwość dodawania składników także w trakcie przygotowywania potraw.