Półmisek do mięs i wędlin - owalny 190 Hendi 404003
- -15%
powered by
• Estetyczny, lśniący wygląd
• Mało podatne na uszkodzenia mechaniczne
• Odporne na działanie wysokich temperatur
• Duża odporność na wpływ zasad i kwasów
Jeśli chodzi o podawanie przystawek i niektórych potraw na stół, nic nie może się równać z półmiskami. Te, które są wykonane ze stali nierdzewnej, stanowią świetny wybór na wszystkie większe okazje. Ich doskonały, lśniący wygląd zjednał im wielu zwolenników. Są ponadto bardzo odporne na wszelkie uszkodzenia mechaniczne. Zapoznaj się z naszą ofertą półmisków wykonanych ze stali nierdzewnej – i wybierz naczynie, na którym będziesz podawał potrawy swoim gościom.
Stalowe elementy zastawy stołowej wykorzystujemy w domach i branży gastronomicznej. Stal chromowo-niklowa, z której są najczęściej wykonane, daje dużą odporność nie tylko na działanie wysokiej temperatury, ale również zasad oraz kwasów. Materiał ten zapewnia również bardzo dobre właściwości higieniczne wykonanych z niego naczyń. Daje się łatwo sterylizować, ale też utrudnia rozwijanie się na nim mikroorganizmów. Co ważne, stal nierdzewna jest też materiałem nietoksycznym, nie trzeba się więc jej obawiać tak, jak ma to miejsce w przypadku części tworzyw sztucznych. Ma przy tym bardzo estetyczny wygląd.
Półmisek półmiskowi nierówny i producenci zastawy ze stali nierdzewnej doskonale to wiedzą. Jakiego rodzaju akcesoria kuchenne z tej kategorii mogą nam więc zaoferować? Po pierwsze i najbardziej oczywiste – w sprzedaży posiadamy półmiski o różnych średnicach. To bowiem oczywiste, że w niektórych przypadkach potrzebujesz mniejszych, a w innym przypadku większych naczyń. Drugą sprawą jest głębokość półmiska. W zależności od przeznaczenia naczynia, mogą one być prawie płaskie… ale dostępne są też półmiski głębokie. Półmiski można podzielić też ze względu na kształt. Niektóre posiadane przez nas w sprzedaży naczynia są idealnie okrągłe, inne zaś cechują się owalnym obrysem.
Stal nierdzewną cechuje duża odporność na działanie rdzy. Nie ulega ona bowiem jednolitej korozji w środowisku narażonym na duży poziom wilgoci. Co innego w przypadku zwykłej stali – rdzewieje, łuszczy się i odpada. Na szczęście działa tu proces pasywacji, dzięki któremu rdza nie rozprzestrzenia się na zastawie stołowej ze stali nierdzewnej. A wszystko to dzięki domieszkom innych pierwiastków, które skutecznie chronią stalowe naczynia.