Aktywne filtry

Cena

  • 2 699,00 zł - 18 033,00 zł

    -

Filtr producentów

Odległość między prowadnicami (mm)

Zakres temperatury (°C)

Moc (kW)

Napięcie (V)

Szerokość (mm)

Szerokość - W (mm)

Wysokość (mm)

Wysokość - H (mm)

Głębokość (mm)

Głębokość - D (mm)

Waga (kg)

Wymiary (mm)

Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

Kompleksowe realizacje
obiektów
885 552 429

piec inox

KOMORY ROZROSTU

Garowniki, czyli komory wzrostowe do surowego ciasta

Komory rozrostu, oferowane przez nasz sklep internetowy:

  • Do piętrowania z piecami konwekcyjno-parowymi lub piekarniczymi
  • Na blachy GN 1/1, cukiernicze 600x400 mm i inne
  • Grzanie statyczne lub cyrkulacja powietrza
  • Posiadają 8, 10, 12 albo 16 półek

Jeśli potrzebujesz urządzenia przeznaczonego do rozrostu surowego ciasta, to świetnie trafiłeś. Garowniki, czyli komory rozrostu można zazwyczaj stosować jako podstawy do pieców konwekcyjno-parowych lub piekarniczych. Z pewnością znajdziesz w naszym sklepie komorę wzrostową, która sprosta postawionym przed nią zadaniom do wykonania w Twojej kuchni. Zapraszamy do zakupów!

Komora rozrostu – co to jest?

Komora rozrostu, komora wzrostowa, garownik… to nazwy urządzenia, które przeznaczone jest do rozrostu surowego ciasta. Ich praca może być uzależniona od współpracy z piecem, mogą też funkcjonować jako samodzielne urządzenia. Są wtedy wyposażone we własny panel. Garowniki cechuje łatwa konserwacja oraz niewielkie koszty eksploatacji. Utrzymywanie wilgoci, temperatury i czasu wyrastania może odbywać się w sposób automatyczny lub manualny. Komory wzrostowe mogą być wyposażone w funkcję grzania statycznego albo technologię cyrkulacji powietrza. Komora rozrostu nie zawsze posiada opcję nawilżania. Jeśli jednak jest wyposażona w tę funkcję, może ona odbywać się z pomocą tacki na wodę na dnie komory albo pośrednio, za pomocą przycisku.

Garownik jako podstawa pod piec

Komory rozrostu można piętrować z piecami konwekcyjno-parowymi lub piekarniczymi. Urządzenia pełnią wtedy rolę podstawy do pieca. Zarówno piece, jak i komory rozrostu należą do grupy sprzętów do obróbki termicznej. Komory wzrostowe, podobnie jak piece, cechuje zakres typowych dla nich temperatur pracy. Górna granica to najczęściej 50, 60 albo 85 stopni Celsjusza. Dolną granicą temperatur pracy garowników jest zazwyczaj 25 lub 30 stopni.

Ilość półek w komorach wzrostowych

Wiesz już najprawdopodobniej, jak dużego urządzenia potrzebujesz do swojej firmy. Czy będzie to garownik o ośmiu, dziesięciu, dwunastu czy szesnastu półkach? Wszystkie te modele znajdziesz w naszym sklepie internetowym. Komory rozrostu najczęściej są przystosowane do blach cukierniczych o wymiarach 600 x 400 mm lub blach GastroNorm GN 1/1. Rzadziej spotyka się te na blachy w rozmiarze 460/450x340 lub 460x330 mm, jednak je również znajdziesz u nas. Ważnym parametrem jest też odległość pomiędzy półkami. Można dzięki temu pozwolić na rozrost ciasta o większej wysokości. Odległość ta w poszczególnych garownikach wynosi 70 lub 75 mm.

Aktywne filtry

Dostępność: 4 tygodnie
Producent: Hendi
Kod produktu: 225981

Komora rozrostu 12x 600x400

Cena podstawowa 6 173,37 zł Cena 5 864,70 zł
Netto 4 768,05 zł bez VAT
  • -5%
  • -5%
Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 225967

Komora rozrostu 8x 600x400

Cena podstawowa 4 685,07 zł Cena 4 450,82 zł
Netto 3 618,55 zł bez VAT
  • -5%
  • -5%
Pokazano 1-12 z 48 pozycji