OTS - 48 Podgrzewacz talerzy Red Fox
- -15%
powered by
Filtry
Podgrzewacz do talerzy to przydatne urządzenie w każdej firmie gastronomicznej, która chciałaby zapewnić swoim klientom większy komfort spożywania posiłków. Urządzenie to jest zazwyczaj szafką, którą wykonano ze stali nierdzewnej lub aluminium. Sprzęt mieści najczęściej od kilku do ponad 100 talerzy. Znajdziemy więc zarówno maszyny na 5 czy 8 naczyń, jak też te mieszczące 30 bądź 60, a nawet takie w których ogrzejemy ich 120. Często każde z naczyń ogrzewane jest za pomocą oddzielnej płyty utrzymującej ciepło. Dzięki stabilnej konstrukcji możemy mieć stuprocentową pewność, że umieszczona w maszynie zastawa jest całkowicie bezpieczna. Urządzenie do podgrzewania naczyń służy nie tylko do utrzymywania ciepła talerzy, ale również może być używane do innych elementów zastawy stołowej. Większość maszyn jest w stanie pracować z talerzami o średnicy do 320 albo nawet 350 milimetrów. W niektórych przypadkach istnieje możliwość regulowania wysokości półek. Pozwala to na ogrzewanie również wyższych naczyń.
W znacznej części sprzętów wykorzystywane jest ogrzewanie statyczne. Maszyny często cechują się niskim zużyciem energii elektrycznej, dzięki czemu z jednej strony znacząco podnoszą komfort jedzenia, z drugiej zaś nie obciążają mocno twojego budżetu. Większość urządzeń można umieścić na stole wydawczym bądź roboczym, na ladzie, często można je również zawiesić na ścianie. Regulacja temperatury odbywa się za pomocą termostatu. Można sterować nim najczęściej w zakresie od 30 do 80 stopni Celsjusza. Miejsce w twoim lokalu gastronomicznym jest często na wagę złota. Podgrzewacz talerzy z otwieranymi do środka szklanymi drzwiami obrotowymi pozwala te miejsce oszczędzać. Inną opcją na bardziej optymalne zagospodarowanie przestrzeni jest możliwość zmiany kierunku otwierania drzwi urządzenia.