Aktywne filtry

Cena

  • 1 594,00 zł - 37 591,00 zł

    -

Filtr producentów

Odległość między prowadnicami (mm)

Timer

Pojemność

Napięcie (V)

Szerokość (mm)

Szerokość - W (mm)

Wysokość (mm)

Wysokość - H (mm)

Głębokość (mm)

Głębokość - D (mm)

Wymiary (mm)

Waga (kg)

Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

Kompleksowe realizacje
obiektów
885 552 429

piec inox

PIECE KONWEKCYJNE

Piece konwekcyjne do zastosowań gastronomicznych

Sprzęty gastronomiczne z tej grupy to rozwiązanie skierowane do małej gastronomii oraz wszelkiego rodzaju lokali typu fast food. Sprawdzą się również doskonale w małej piekarni czy też w sklepie. W piecach konwekcyjnych usmażysz frytki lub nuggetsy, przygotujesz zapiekanki, tartę, upieczesz ciasto, pieczywo, a nawet różnego rodzaju mięsa. 

W naszej ofercie nie zabraknie sprzętów wyposażonych w opcję nawilżania wnętrza, dzięki czemu możliwe stanie się przygotowanie jeszcze smaczniejszych potraw. Funkcjonalne urządzenia z termoobiegiem pozwolą zaś oszczędzać energię elektryczną i równomiernie podgrzewać dania. Sprawdź, co dokładnie mamy w ofercie.

Konwekcja z nawilżaniem - jakie ma zalety?

Na szczególną uwagę zasługują piece konwekcyjne. Czym różnią się od pozostałych urządzeń gastronomicznych z tej kategorii? Przede wszystkim pozwalają równomiernie ogrzać przygotowywane dania. Dzieje się tak dzięki zastosowaniu termoobiegu. Gorące powietrze jest rozprowadzane przez wentylator co sprawia, że równomiernie dociera ono w każde miejsce komory pieca. Zaleta termoobiegu to również oszczędność energii elektrycznej. Żeby potrawy przygotowywane w urządzeniach nie były zbyt suche, piece konwekcyjne wyposażone są również w nawilżanie wnętrza komory maszyny. Tak wytworzony wilgotny mikroklimat sprawia, że przygotowane dania są jeszcze smaczniejsze. 

To jednak nie wszystko. Mnogość opcji wyposażeniowych w tych urządzeniach umożliwia przygotowywanie potraw, na które nie mógłbyś sobie pozwolić przy korzystaniu ze sprzętu, używanego w domu. Standardowy piec konwekcyjny działa dzięki wymuszeniu ciągu ciepłego powietrza w jego komorze. Część z urządzeń poszła jednak o krok dalej. W tych właśnie przypadkach, poza tradycyjną konwekcją, mamy do czynienia z czynnikiem nawilżającym wnętrze.

Część z pieców konwekcyjnych nawilżanych jest w sposób bezpośredni. Proces ten można regulować manualnie za pomocą przycisku lub przy użyciu sterownika elektronicznego, korzystając z dziesięciostopniowej skali. Nawilżanie może odbywać się też w sposób pośredni. Jest wówczas sterowane manualne za pomocą przycisku. Po jego włączeniu wyzwolony zostaje natrysk wody na grzałki.

Termoobieg - równomierne podgrzanie potraw

Termoobieg znacząco pomaga piecom konwekcyjnym oszczędzać energię elektryczną. Jego zastosowanie sprawia, że zużywamy znacznie mniej mocy na podgrzanie czy też przygotowanie potraw. Jednocześnie termoobieg sprawa, że dania są równomiernie podgrzane. Co dzięki temu zyskujemy? Z jednej strony oszczędzamy czas, który byłby potrzebny na ich ciągłe obracanie, z drugiej zaś mamy pewność, że żadna część naszego posiłku nie pozostanie niedopieczona.

Ważnym składnikiem pieca konwekcyjnego jest zaprojektowana w unikalny sposób komora oraz umieszczony w niej wentylator. Dzięki wspólnemu działaniu zapewniają one optymalizację przepływu powietrza, a co za tym idzie - szybkie i sprawne działanie urządzenia. Regulacja temperatury w tych składających się z jednej lub więcej komór piecach, odbywa się w zakresie od pięćdziesięciu do dwustu-pięćdziesięciu stopni Celsjusza.

Piec konwekcyjno-mikrofalowy

Producenci pieców nie ograniczyli swojej inwencji do najprostszych urządzeń konwekcyjnych. Dlatego właśnie cały czas pojawiają się różnego rodzaju udoskonalenia już istniejących urządzeń - tak, byś w jeszcze prostszy sposób mógł przygotować pożądane przez siebie potrawy. Tak właśnie powstały piece konwekcyjno-mikrofalowe oraz konwekcyjno-mikrofalowo-radiacyjne. Łączą one w sobie kilka funkcji: spełniają rolę konwekcji, kuchni mikrofalowej i grilla! Dzięki temu gotują nawet piętnaście razy szybciej niż zwykłe urządzenia konwekcyjne.

Piece konwekcyjne gastronomiczne to trwałe i łatwe do czyszczenia urządzenie wykonano ze stali nierdzewnej. Świetnie sprawdzą się w stołówkach, punktach gastronomicznych, barach czy restauracjach, ale jego zastosowania nie ogranicza się wyłącznie do wyżej wymienionych. Bardzo duża wydajność pozwoli szybko przygotowywać też posiłki w szpitalach, na kampusach, wystawach, targach, a nawet na stadionach, czyli wszędzie tam, gdzie potrzebne są niezwykle wydajne urządzenia. 

Piece konwekcyjne elektryczne 

Jesteś już pewien, że potrzebujesz pieca konwekcyjnego, zastanawiasz się jednak nad innymi cechami, którymi powinien się charakteryzować?. Oferowane przez nas sprzęty elektryczne świetnie spełnią Twoje oczekiwania, a w razie jakichkolwiek wątpliwości udzielimy Ci szczegółowych informacji, byś podjął jak najlepszą decyzję zakupową.

Dzięki termoobiegowi elektryczne piece konwekcyjne kwalifikuje się jako urządzenia o umiarkowanym zapotrzebowaniu na energię elektryczną. Sprawi to, że nie będą znacząco obciążały rachunków Twojej firmy dodatkowymi kosztami. Mnogość opcji wyboru decyduje, że stają się one ważnym wyposażeniem w praktycznie każdej profesjonalnej kuchni.

Aktywne filtry

Dostępność: 2 tygodnie
Producent: Bartscher
Kod produktu: 206790

Piec konwekcyjny C4431D z nawilżaniem

Cena podstawowa 7 087,94 zł Cena 5 670,35 zł
Netto 4 610,04 zł bez VAT
  • -20%
  • -20%
Pokazano 1-12 z 48 pozycji