Piece konwekcyjne

Piece konwekcyjne do zastosowań gastronomicznych

Piece konwekcyjne gastronomiczne w ofercie naszego sklepu:

  • Zapewniające nawilżanie wnętrza pieca, by przygotować jeszcze smaczniejsze potrawy
  • Z termoobiegiem, który pozwoli Ci oszczędzać energię elektryczną i równomiernie podgrzewać dania
  • Błyskawicznie działające urządzenia, łączące w sobie konwekcję, mikrofalę i grilla
  • Z praktycznym zasilaniem za pomocą energii elektrycznej

Piece z tej grupy to rozwiązanie, skierowane do małej gastronomii oraz wszelkiego rodzaju lokali fast food. Sprawdzi się też w małej piekarni czy też w sklepie. W piecach konwekcyjnych usmażysz frytki lub nuggetsy, przygotujesz zapiekanki, tartę albo pieczone warzywa, upieczesz ciasto, pieczywo lub mięsa. Zapoznaj się z naszą ofertą, by znaleźć idealny piec dla swojego lokalu.

Piec konwekcyjny z nawilżaniem

Piec konwekcyjny to podstawa działania Twojego lokalu gastronomicznego. Wielość opcji wyposażeniowych w tych urządzeniach sprawia, że jesteś w stanie przygotować wiele potraw, na które nie mógłbyś sobie pozwolić przy korzystaniu ze sprzętu, używanego w domu. Piec konwekcyjny działa dzięki wymuszeniu ciągu ciepłego powietrza w jego komorze. Część z urządzeń poszła jednak o krok dalej. W tych właśnie przypadkach, poza tradycyjną konwekcją, mamy do czynienia z czynnikiem nawilżającym wnętrze pieca. W ten właśnie sposób producenci stworzyli piec konwekcyjny z nawilżaniem.

Producenci mieli różne pomysły na wdrożenie tego rozwiązania. Część z pieców konwekcyjnych nawilżanych jest w sposób bezpośredni. Proces ten można regulować manualnie za pomocą przycisku lub za pomocą sterownika elektronicznego, korzystając z dziesięciostopniowej skali. Nawilżanie może odbywać się też w sposób pośredni. Może być wtedy sterowane manualne za pomocą przycisku. Akcja ta następnie wyzwala natrysk wody na grzałki pieca.

Piec konwekcyjny a termoobieg

Termoobieg znacząco pomaga piecom konwekcyjnym oszczędzać energię elektryczną. Jego zastosowanie sprawia, że zużywamy znacznie mniej mocy na podgrzanie czy też przygotowanie potraw. Dania są równomiernie podgrzane, z jednej strony zatem oszczędzamy czas, który byłby potrzebny na ich ciągłe obracanie, z drugiej zaś mamy pewność, że żadna część naszego posiłku nie pozostanie niedopieczona.

Ważnym składnikiem pieca konwekcyjnego jest zaprojektowana w unikalny sposób komora pieca oraz umieszczony w niej wentylator. Dzięki wspólnemu działaniu zapewniają one optymalizację przepływu powietrza, a co za tym idzie - szybkie i sprawne działanie urządzenia. Regulacja temperatury w tych składających się z jednej lub więcej komór piecach odbywa się w zakresie od pięćdziesięciu do dwustu-pięćdziesięciu stopni Celsjusza.

Piec konwekcyjno-mikrofalowy

Producenci pieców nie ograniczyli swojej inwencji do najprostszych urządzeń konwekcyjnych. Dlatego właśnie cały czas pojawiają się różnego rodzaju udoskonalenia już istniejących urządzeń - tak, byś w jeszcze prostszy sposób mógł przygotować pożądane przez siebie potrawy. Tak właśnie powstały piece konwekcyjno-mikrofalowe oraz konwekcyjno-mikrofalowo-radiacyjne, których przykładem jest piec konwekcyjno-mikrofalowo-radiacyjny Hendi. Łączą one w sobie aż trzy funkcje. Spełniając rolę konwekcji, kuchni mikrofalowej i grilla gotują piętnaście razy szybciej niż zwykłe piece konwekcyjne.

To trwałe i łatwe do czyszczenia urządzenie wykonano ze stali nierdzewnej. Świetnie sprawdzi się w stołówkach, punktach gastronomicznych, barach czy restauracjach, ale jego zastosowania nie ograniczają się wyłącznie do wyżej wymienionych. Bardzo duża wydajność tego pieca pozwoli szybko przygotowywać też posiłki w szpitalach, na kampusach, wystawach, targach, a nawet na stadionach.

Piec konwekcyjny elektryczny

Jesteś już pewien, że potrzebujesz pieca konwekcyjnego, zastanawiasz się jednak nad innymi cechami, którymi powinien charakteryzować się Twój przyszły piec. Oferowane przez nas piece elektryczne świetnie spełnią Twoje oczekiwania, a w razie jakichkolwiek wątpliwości udzielimy Ci szczegółowych informacji, byś podjął jak najlepszą decyzję zakupową.

Dzięki termoobiegowi elektryczne piece konwekcyjne stanowią urządzenia o umiarkowanym zapotrzebowaniu na energię elektryczną. Sprawi to, że nie będą znacząco obciążały rachunków Twojej firmy dodatkowymi kosztami. Mnogość opcji pieców konwekcyjnych decyduje, że są one ważnymi urządzeniami w praktycznie każdej profesjonalnej kuchni - nie każde bowiem urządzenie gastronomiczne może pomóc Ci usmażyć frytki czy nuggetsy albo łączyć w sobie jednocześnie funkcję konwekcji, mikrofali i grilla.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów