Stół z basenem jednokomorowym, ze stali nierdzewnej, ASBER SBTW-1PL
- -40%
powered by
Filtry
W ofercie naszego sklepu internetowego posiadamy różnorodne warianty nierdzewnych basenów gastronomicznych. Są to baseny zarówno stacjonarne, jak również mobilne baseny jezdne. Sprzedajemy baseny z jedną lub dwiema komorami cechującymi się zróżnicowanymi wymiarami, a co za tym idzie również pojemnościami. Zapoznaj się z oferowaną w naszym sklepie gamą stosowanych w gastronomii basenów nierdzewnych.
Nierdzewne baseny gastronomiczne występują najczęściej w wariancie jedno lub dwukomorowym. Jeśli posiadasz wystarczająco dużo miejsca na stół z basenem dwukomorowym, jego zakup otwiera przed Tobą możliwość oddzielnego wykorzystywania każdej z komór basenu w celu wykonywania dwóch całkowicie odmiennych zadań. To, co bezpośrednio wynika z zewnętrznych wymiarów tych mebli, to pojemność dostępnych w ofercie basenów.
Szeroka gama różnorodnych wymiarów dostępnych basenów sprawia, że jesteś w stanie ustalić, jakiego z nich dokładnie potrzebujesz i na tej podstawie dokonać wyboru zakupowego. To, co przede wszystkim różni nierdzewne baseny gastronomiczne, to ich szerokość, głębokość oraz wysokość komory. Baseny o pojedynczej komorze mogą mieć zaledwie 60 centymetrów szerokości, ale może ona dochodzić nawet do 120 centymetrów. W przypadku basenów dwukomorowych te rozmiary mogą wynosić od 120 aż po 160 centymetrów. Głębokość to dwa standardowo proponowane przez producentów wymiary – 60 albo 70 centymetrów, zaś wysokość komory może wynieść 30 lub 40 centymetrów.
Czasami dobrze by było, gdyby basen razem z zawartością dał się przetransportować z jednego miejsca w Twojej kuchni w drugie. Ciężar wody lub innej zawartości jest jednak tak duży, że w przypadku standardowych basenów gastronomicznych byłoby to raczej niewykonalnym zadaniem, dlatego właśnie powstały stoły jezdne z basenem. Basen jezdny ze stali nierdzewnej pozwala Ci szybko, sprawnie i ze stosunkowo niewielkim wysiłkiem przetransportować zawartość basenu w kuchni, sklepie lub na zapleczu, wszędzie tam gdzie w danym momencie jej potrzebujesz.
Innym niezwykle funkcjonalnym rozwiązaniem, stosowanym w basenach nierdzewnych, jest wyposażenie ich w dno ze spadkiem w kierunku syfonu. To zwane kopertą rozwiązanie sprawia, że po opróżnieniu basenu na jego dnie nie gromadzą się żadne pozostałości Twojej pracy, gdyż same spływają w kierunku syfonu lub też wyjątkowo łatwo jest je później spłukać. Dzięki temu znacznie łatwiej jest Ci zachować higienę wewnątrz komory basenu.
Baseny gastronomiczne występują w dwóch możliwych wariantach materiału, z którego zostały wykonane. Większość z nich stworzona została ze stali nierdzewnej. Dzięki wysokiej odporności na korozję baseny nierdzewne mogą być stosowane w niezwykle wymagającym środowisku pracy. Stal nierdzewna w przeciwieństwie do zwykłej stali nie ulega bowiem jednolitej korozji, gdy pracuje w pomieszczeniu o dużym poziomie wilgoci.
Dzięki wysokiej zawartości chromu stal nierdzewna posiada też dużą odporność na wysokie temperatury pracy. Stół z basenem kwasoodpornym jest bardziej odporny na działanie kwasów od standardowego stołu nierdzewnego dzięki zastosowaniu stali kwasoodpornej. Pozwala ona bowiem skutecznie pracować z wszystkimi kwasami, które posiadają moc mniejszą od mocy kwasu siarkowego.
Stal nierdzewna jest standardowym materiałem, wykorzystywanym na potrzeby przemysłu gastronomicznego. Jest łatwa w sterylizacji oraz czyszczeniu, co pozwala zapobiec zanieczyszczeniu żywności czynnikami chorobotwórczymi. Możesz mieć pewność, że wszystkie baseny z naszej oferty będą wytrzymałe, trwałe, łatwe w czyszczeniu oraz odporne na działanie wysokiej temperatury.
W trakcie podejmowania decyzji o zakupie musisz zwrócić uwagę głównie na ilość oraz pojemność komór nierdzewnego basenu. Ustalisz je na podstawie podanej przez producenta wysokości komory oraz dodatkowych wymiarów w postaci szerokości i głębokości basenu. Jeśli potrzebujesz rozwiązania innego niż stal nierdzewna, skorzystaj z możliwości zakupu basenu ze stali kwasoodpornej.