Aktywne filtry

Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

Kompleksowe realizacje
obiektów
885 552 429

piec inox

POJEMNIKI DO ZGRZEWU

Uniwersalny pojemnik do zgrzewu 

Organizacja profesjonalnego cateringu wymaga użycia bezpiecznych, sprawdzonych i trwałych opakowań. Takimi pojemnikami są właśnie Duni Baseline, opakowania o solidnej konstrukcji które z powodzeniem można zastosować w większości popularnych zgrzewarek. 

W ofercie znajdziemy pojemniki zarówno do zup oraz przystawek i surówek. Występują one w różnych wariantach kolorystycznych i rozmiarach. Duni Baseline to sześć rodzajów pojemników. Ich pojemność to w przypadku naczyń jednokomorowych o wymiarach 138mmx114mm: 350 ml, 470 ml, 630 ml. Pojemnik do zgrzewu o wymiarach 260 mmx158 mm posiada dwie pojemności: 1980 ml oraz 1240 ml. Opakowania dwukomorowe w rozmiarze 260mmx158 mm występują w pojemnościach 690ml i 440 ml. Opakowania swoje właściwości utrzymują zarówno w bardzo wysokich, jak i niskich temperaturach. Potrawy w nie opakowane można też mrozić w temperaturze do -20 °C. Można używać ich do odgrzewania potraw w mikrofalówce, co znacznie ułatwia późniejsze podgrzanie gotowego posiłku. Pojemniki bardzo dobrze znoszą też bardzo wysokie temperatury dochodzące do +120°C. Wszystkie modele przystosowane są do zgrzewania.

W asortymencie występuje też specjalna, uniwersalna folia służąca do zgrzewania pojemników PP/PET. Produkt ten występuje w dwóch rozmiarach. Większym o parametrach 185mmx400 m oraz mniejszym w rozmiarze 172 mmx400 m. Grubość folii to 42 μm. Folia charakteryzuje się wysoką odpornością termiczną. Jest ona dostosowana do temperatur +180°C. Jest to produkt bezpieczny, dopuszczony do kontaktu z żywnością. Wyprodukowano ją z wysokiej jakości materiału Multi-layer plastic. Produkty doskonale sprawdzają się do użytkowania przez cały rok. Dzięki pakowaniu ich w kartony zbiorcze można łatwo zaopatrzyć się w większy zapas, który starczy na dłużej. 

Zalety opakowań DUNI

Pojemniki do zgrzewu PP Side Dish:

  1. Produkowane są w trzech kolorach: przezroczystym, czarnym i białym. To praktyczne rozwiązanie pomaga w szybkiej organizacji i sprawnym przygotowywaniu posiłków. Jest wygodne także dla konsumenta, który otrzymując dania zapakowane w pojemniki o różnych barwach, łatwo rozróżni ich zawartość i szybko sięgnie po ten właściwy. 
  2. Posiadają jedną lub dwie komory. Ułatwia to proces pakowania potraw a dla konsumenta jest praktycznym rozwiązaniem. Połączenie komór sprzyja stabilności pojemnika oraz ogranicza ilość zużywanych opakowań i jest proekologiczne, gdyż ogranicza liczbę odpadów.
  3. Pojemniki jednokomorowe występują w trzech, różniących się głębokością wariantach. Minimalizuje to ryzyko rozlania się płynów. Jest to praktyczne rozwiązanie również dla konsumenta, którego ochroni np. przed ubrudzeniem się rozlaną zupą. Dania, które nie mają płynnej konsystencji są wygodniejsze do spożywania z pojemników płytszych. Używanie takich opakowań oszczędza zajmowane przez potrawy miejsce.
  4. Różne rozmiary sprawiają, że są wygodne do pakowania niewielkich porcji np. zup, deserów lub dań garmażeryjnych.
  5. Opakowania nadają się do zgrzewania przy użyciu maszyny Duniform® oraz większości popularnych zgrzewarek dostępnych na rynku gastronomicznym. Zapewnia to najwyższy poziom zabezpieczenia dań. Gwarantuje, że pojemnik się nie zdeformuje ani nie wygnie przy użytkowaniu.
  6. Można je łatwo zamknąć za pomocą dopasowanych, przezroczystych wieczek, które można układać w stosy.
  7. Są dostosowane do pakowania w atmosferze modyfikowanej technologii MAP. Znacznie przedłuża to zdatność do spożycia przechowywanych potraw.

Aktywne filtry

Pokazano 1-8 z 8 pozycji