Kieliszek do jaj Stalgast 364241
- -10,2%
powered by
Jeśli szukasz jajeczników, wykonanych ze stali nierdzewnej, to świetnie trafiłeś. W naszym sklepie znajdziesz zarówno kieliszki do jajek na stopce, jak i ich niższe i zarazem bardziej stabilne odpowiedniki. Duża odporność na wysoką temperaturę, na uszkodzenia mechaniczne i wiele innych czynników sprawia, że idealnie sprawdzą się one w każdej kuchni. Ich wysoka estetyka sprawi zaś, że świetnie się będą prezentowały na stole. Zapraszamy do wyboru metalowego kieliszka do jajek na miękko z oferty naszego sklepu internetowego.
Naczynia ze stali nierdzewnej są popularnymi elementami zarówno domowej, jak i profesjonalnej kuchni. Wykonane są najczęściej ze stali nierdzewnej, wzbogaconej o domieszki niklu i chromu. Są odporne na działanie nie tylko wysokiej temperatury, ale też kwasów i zasad. Zastosowanie stali nierdzewnej zwiększa bezpieczeństwo zdrowotne Twoich gości. Zastawa stołowa ze stali jest też niezwykle łatwa do utrzymania w czystości oraz do sterylizacji, gdy zajdzie taka konieczność. Cechuje ją wygląd o wysokim poziomie estetyki. Co ważne, materiał ten nie wykazuje działania toksycznego, jest też więc całkowicie bezpieczny dla Twoich klientów.
Dawno, dawno temu, w latach osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych, nikogo nie dziwiło jedzenie jajek na miękko. Ich przyrządzanie polegało na tym, że wnętrze jaja nie było w pełni ugotowane. Obtłukiwało się i obierało górną część skorupki, by móc zjeść takie pożywne śniadanie. Tradycja ta w dużej mierze zaginęła, jednak nadal można znaleźć amatorów takiej pysznej przekąski. Na rynku są też wciąż dostępne naczynia, dzięki którym jest to możliwe. Jajeczniki, bo o nich mowa, pozwalają utrzymać jajko w wygodnej do jedzenia pozycji.
Zasada działania jajecznika zawsze jest ta sama – ma on zapewnić wygodną do jedzenia pozycję jajka. Inną sprawą jest już jednak metoda, jaką się osiąga ten cel. Kieliszki mogą więc być wyposażone w stopkę, na której umieszcza się główną część naczynia, trzymającą jajko. Jajeczniki mogą też występować w formie modelu płaskiego. Są one wtedy wyposażone w rant. Z jednej strony ułatwia on piętrowanie kieliszków do jajek, co z kolei pomaga w magazynowaniu naczyń. Z drugiej zaś zapewnia stabilność jajecznika a także zmniejsza prawdopodobieństwo, że płynna zawartość jajka rozleje się na stół.