Filtruj według
Producenci
więcej... mniej
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

TABORETY ELEKTRYCZNE

Taboret elektryczny gastronomiczny to ważne narzędzie pracy w wielu lokalach serwujących posiłki, w których np. sprzęty w kuchni używane są wyłącznie sezonowo lub już obecne są niewystarczające. W swojej ofercie posiadamy te urządzenia od renomowanych producentów takich jak Lozamet, Stalgast, Kromet czy Bartscher. W zależności od swoich potrzeb, możesz wybrać zarówno taboret z płytą żeliwną, jak i ten z płytą indukcyjną.

Profesjonalny taboret kuchenny elektryczny - dla kogo?

Taboret elektryczny to druga obok gazowego odmiana tego rodzaju sprzętów gastronomicznych. Urządzenie to ma wiele zalet związanych z rodzajem zasilania, jakie posiada. Taboret gastronomiczny elektryczny łatwo jest wykorzystać wszędzie tam, gdzie nie możemy doprowadzić łącza gazowego. Najlepiej więc się sprawdzi w firmach, które zajmują się organizowaniem wszelkiego rodzaju imprez na świeżym powietrzu. Sprawdzą się także w lokalach z małymi pomieszczeniami o słabej wentylacji czy też kuchniach na obozach młodzieżowych, które wykorzystywane są jedynie w porze wakacji. 

Zalety taboretów elektrycznych

Niewątpliwą zaletą dostępnych w naszej ofercie taboretów elektrycznych jest to, że są one urządzeniami wysoce mobilnymi. Jeśli musisz zmienić położenie swojego taboretu, nie nastręcza to żadnych problemów. Nie są one bowiem zintegrowane w zabudowie z innymi sprzętami, stanowią zaś w pełni wolnostojące urządzenia do obróbki termicznej. Kiedy nie są obciążone pełnymi naczyniami, ich waga nie jest wysoka. Możesz w związku z tym ustawić je w miejscu, w którym akurat ich potrzebujesz i tam zacząć gotować. Jest to szczególnie wygodne, jeśli nie masz możliwości lub po prostu nie chcesz korzystać z zasilania gazem. Przykład stanowić mogą tu chociażby zamknięte kuchnie.

Taboret gastronomiczny elektryczny ma też inną ważną zaletę - pozwala na używanie zarówno mniejszych, jak i większych garnków. Wyjątkowo duża płyta grzewcza sprawia, że nawet ogromne kotły kuchenne nie okażą się dla nich zbyt wielkie. Dzięki temu cały proces gotowania przebiega znacznie szybciej, niż gdybyśmy gotowali te same potrawy w naczyniach o mniejszej pojemności, dzięki czemu szybko zadowolisz oczekujących w restauracji gości.

Taboret elektryczny i jego funkcje

Kiedy najlepiej stosować taborety gastronomiczne? Wtedy, gdy musisz korzystać z garnków o dużych rozmiarach. Kiedy potrawy w takich naczyniach są już gotowe, ciężko je przetransportować. Taboret staje się zatem kuchnią, którą możesz ustawić w praktycznie dowolnym miejscu i korzystać bez ograniczeń oraz konieczności dźwigania.

Taborety z naszego asortymentu to trwałe urządzenia o wielu zastosowaniach. Mogą się sprawdzić w restauracji, barze i innych obiektach, świadczących usługi gastronomiczne. Trwałe płyty z żeliwa lub płyty indukcyjne i solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej są w stanie sprostać każdym warunkom kuchennym - zarówno tym, panującym wewnątrz pomieszczeń, jak i tym na zewnątrz.

Taboret gastronomiczny elektryczny - producenci urządzeń

Posiadamy w sprzedaży renomowane taborety elektryczne znanych marek. Wiemy w związku z tym, że oferowany przez nas sprzęt to najwyższa dostępna na rynku jakość. Dzięki temu możesz mieć pewność, że kupiony u nas taboret nawet przy dużym obciążeniu pracą będzie Ci służył przez wiele lat. Taboret gastronomiczny elektryczny Lozamet z płytą żeliwną jest doskonałym przykładem takiego urządzenia.

Indukcyjny taboret elektryczny Stalgast posiada wszelkie zalety sprzętów wykorzystujących do gotowania nowoczesne rozwiązanie w postaci płyty indukcyjnej. Jest to zatem urządzenie bardzo wydajne, które pozwoli Ci znacząco obniżyć bieżące koszty zużycia energii elektrycznej. Płyta indukcyjna gotuje szybko, pozwala też kucharzowi sprawnie reagować, gdy wymagana jest zmiana temperatury przygotowywanego dania. Ma to bardzo duże znaczenie w przypadku tego typu urządzeń, trudno bowiem byłoby kucharzowi szybko zdjąć kocioł z tego urządzenia.

Taboret grzewczy elektryczny - jak wybrać właściwy?

Gastronomiczny taboret elektryczny może występować w różnych rozmiarach. Przed zakupem dobrze jest zorientować się, jakiego rodzaju urządzenie będzie najbardziej przydatne w naszej firmie. Czy powinno ono posiadać wysokość jedynie kilkunastu, czy może nawet kilkudziesięciu centymetrów? A co z mocą i napięciem zasilania? Wśród dostępnych modeli wypatrzysz np. taboret grzewczy elektryczny 230 V lub do 400 V, o mocy 5 kW lub 8 kW.

Nie każdy taboret elektryczny daje też możliwość pracy poza pomieszczeniami Twojej kuchni. Niektóre z tych urządzeń świetnie jednak sprawdzają się również w pracy na zewnątrz, mogąc Ci służyć podczas wszelkiego rodzaju imprez, odbywających się na świeżym powietrzu. Jeśli potrzebujesz, by Twoje urządzenie spełniało i tę funkcję, przed jego wyborem upewnij się, czy sprawdza się ono też w zmiennych warunkach atmosferycznych. Zapraszamy do zakupów!

Dostępność: 4 tygodnie
Producent: Stalgast
Kod produktu: 773025

Taboret indukcyjny, 5 kW Stalgast 773025

Cena podstawowa 7 145,07 zł Cena 5 430,25 zł
Netto 4 414,84 zł bez VAT
  • -24%
Dostępność: 4 tygodnie
Producent: Stalgast
Kod produktu: 773020

Taboret elektryczny, 5 kW Stalgast 773020

Cena podstawowa 3 889,26 zł Cena 2 955,84 zł
Netto 2 403,12 zł bez VAT
  • -24%
Dostępność: 2 tygodnie
Producent: Bartscher
Kod produktu: 105343

Taboret elektryczny Bartscher 105343

Cena podstawowa 7 859,70 zł Cena 5 816,18 zł
Netto 4 728,60 zł bez VAT
  • -26%
Pokazano 1-11 z 11 pozycji