Filtruj według
Producenci
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

KLOCE MASARSKIE

Dostępność: 48h
Producent: Red Fox
Kod produktu: 00001559

MS - 44 Kloc masarski Red Fox

Cena podstawowa 1 474,77 zł Cena 1 253,55 zł
Netto 1 019,15 zł bez VAT
  • -15%
Dostępność: 4 tygodnie
Producent: Red Fox
Kod produktu: 00001560

MS - 55 Kloc masarski Red Fox

Cena podstawowa 2 237,37 zł Cena 1 901,76 zł
Netto 1 546,15 zł bez VAT
  • -15%
Dostępność: 48h
Producent: Red Fox
Kod produktu: 00001561

MS - 56 Kloc masarski Red Fox

Cena podstawowa 2 581,77 zł Cena 2 194,50 zł
Netto 1 784,15 zł bez VAT
  • -15%
Pokazano 1-12 z 19 pozycji

Kloce masarskie do rozdrabniania mięsa

Kloce do cięcia mięsa oraz wyrobów mięsnych:

  • Wykonane z drewna lub polietylenu
  • O zróżnicowanej wielkości powierzchni roboczych
  • Z podstawą lub bez niej
  • Podstawy drewniane lub ze stali nierdzewnej

Produkujesz żywność w swoim zakładzie albo w gospodarstwie rolnym? W ramach Twoich obowiązków znajduje się również rozdrabnianie mięsa lub wyrobów mięsnych? Kloc masarski świetnie spełni się w roli blatu roboczego, na którym wykonasz tę pracę. Jego solidna konstrukcja bez problemu wytrzyma uderzenia topora. Sam sprzęt zaś pozwoli Ci oddzielić obróbkę mięsa od innych wykonywanych w firmie lub gospodarstwie czynności. Zapraszamy do zakupu kloca masarskiego z oferty dostępnej w naszym sklepie internetowym.

Do czego służą kloce masarskie?

Kloce masarskie przeznaczone są do rozdrabniania nieprzetworzonego mięsa oraz wyrobów mięsnych. Proces cięcia odbywa się przy pomocy specjalnego tasaka lub topora. Kloc masarski powinien więc charakteryzować się solidną konstrukcją. Dzięki jej wzmocnieniu sprzęt nie ulegnie szybkiemu zniszczeniu w trakcie pracy. Kloce masarskie mogą być wykorzystywane zarówno w prywatnych gospodarstwach, jak i zakładach produkcji żywności. W pierwszym przypadku korzystają z niego rolnicy, którzy sami muszą rozdrabniać pozyskane mięso. W drugim sprzęty te są używane w zakładach mięsnych, rzeźniach, masarniach, sklepach czy na stoiskach mięsnych.

Budowa kloców masarskich

Sprzęty te złożone są najczęściej z płyty kloca oraz jego podstawy. Istnieją również kloce masarskie bez podstawy. Można je wtedy umieścić na blatach innych powierzchni roboczych. Płyta kloca może być wykonana z wyselekcjonowanego oraz sezonowanego drewna bukowego i grabowego, samego drewna bukowego albo z polietylenu HDPE. Płyty drewniane często cechuje unikalny system połączeń grzebykowych. Boki sprzętu mogą być lakierowane, zaś powierzchnia robocza zaimpregnowana tłuszczem naturalnym. Podstawy kloców masarskich są najczęściej wykonane z drewna lub ze stali nierdzewnej. W obu przypadkach wzmocnienie podstawy zwiększa jej stabilność. Pozwala to na bezpieczną, wolną od wypadków pracę.

Wybór kloca masarskiego

Przy wyborze sprzętu warto kierować się informacją o konstrukcji kloca masarskiego. Jeśli mamy do dyspozycji dużo miejsca, możemy wybrać kloc wyposażony w podstawę. W przypadku niewielkiej ilości wolnej przestrzeni lepiej zdecydować się na sprzęt, który bez problemu umieścimy na istniejącym blacie. Przy obróbce dużych kawałków mięsa na pewno bardziej przydatny okaże się kloc o większej powierzchni roboczej. W naszej ofercie możesz wybrać kloc masarski z płytą drewnianą lub wykonaną z polietylenu.