Filtruj według
Producenci
więcej... mniej
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

PATELNIE

Podkategorie

Patelnia przechylnie o zasilaniu elektrycznym bądź gazowym cechuje wyjątkowo duża wydajność procesu smażenia oraz duszenia. W domu wystarcza nam niewielka kuchnia i pracujące na niej patelnie, lecz w lokalu gastronomicznym będzie ona dużym ograniczeniem. Jeśli w kuchni Twojej restauracji smaży się duże ilości potraw, powinieneś zastanowić się nad wyposażeniem jej w patelnię gastronomiczną. Zapoznaj się z naszą ofertą urządzeń z tej kategorii i wybierz dopasowany do potrzeb swojej firmy sprzęt do obróbki termicznej.

Patelnie przechylne i ich funkcje

Wszyscy znamy patelnie, które służą w kuchniach naszych domów. Patelnia gastronomiczna jest jednak innym rodzajem sprzętu. Podczas gdy w warunkach domowych wystarczy nam niewielki sprzęt kuchenny, w restauracji może się on okazać niewystarczający. Może mieć to miejsce szczególnie wtedy, gdy w swojej restauracji podajesz duże ilości smażonych potraw. W takich sytuacjach lokale gastronomiczne najczęściej wykorzystują patelnie przechylne, które cechują się bardzo dużą powierzchnią smażenia, pozwalającą na przygotowywanie potraw dla wielu gości jednocześnie. Co więcej, tego typu sprzęt ma możliwość łatwego opróżniania ze zbędnego już oleju poprzez wbudowany przechył misy, który pozwala mu wyciec z naturalny sposób, a dzięki płynnej regulacji temperatury możesz zaś z kolei mieć pewność, że w łatwy sposób dostosujesz idealne warunki do duszenia i smażenia przygotowywanych przez Ciebie potraw.

Do sprzętów, które są w stanie wykonać wszystko to, co zrobi tradycyjna kuchnia, a jednocześnie uporają się z tym znacznie szybciej i sprawniej, należą patelnie gastronomiczne. Zawsze sprawdzą się one w warunkach, w których nie zdałyby egzaminu tradycyjne sprzęty tego typu. Wybierz urządzenie z naszej oferty, a zyskasz pewność, że Twoja patelnia przechylna będzie spełniać swoje funkcje przez długi czas. Znajdują się tu bowiem produkty od wyłącznie sprawdzonych producentów, którzy wykonują te urządzenia z najwyższą starannością, z niezwykle wytrzymałej stali nierdzewnej. 

Patelnia elektryczna gastronomiczna, a może gazowa?

W Twoim lokalu pojawiło się zapotrzebowanie na patelnię gastronomiczną, nie wiesz jednak, czy zdecydować się na urządzenie gazowe, czy też elektryczne? Dzięki poniższym informacjom Twoje wątpliwości się rozwieją i będziesz w stanie podjąć właściwą decyzję zakupową.

Patelnia elektryczna gastronomiczna

Urządzenia te najlepiej sprawdzą się tam, gdzie nie istnieje potrzeba albo możliwość przyłączenia do instalacji gazowej lub też skorzystania z butli z gazem. Patelnia elektryczna gastronomiczna nagrzewa się bardzo szybko - pozwala Ci w związku z tym praktycznie natychmiast rozpocząć pracę nad przygotowaniem potraw. Taki sprzęt sprawdzi się w kuchni każdego lokalu gastronomicznego, ponieważ daje możliwość sprawnego przyrządzania dużej ilości dań na raz. Łatwa obsługa takiej patelni sprawia też, że nawet słabiej obeznany z nowoczesnymi urządzeniami gastronomicznymi kucharz poradzi sobie z jej obsługą nią bez problemu.

Gazowa patelnia gastronomiczna

Zawsze wtedy, gdy masz możliwość skorzystania z dostępu do instalacji lub butli z gazem, możesz skorzystać z gastronomicznej patelni gazowej. Tego typu urządzenia są wyjątkowo ekonomicznymi w użytkowaniu. Przy smażeniu dużej ilości potraw wybór patelni gazowej będzie jednym z lepszych pod kątem wyposażenia kuchni Twojego lokalu gastronomicznego. Nawet jeśli nie masz dostępu do przyłącza instalacji gazowej, możesz skorzystać z gastronomicznej patelni gazowej - wystarczy, że postawisz na zasilanie w postaci podłączonej do niego butli gazowej. Niektórzy kucharze uważają nawet, że najlepszą metodą przyrządzania potraw jest gotowanie i smażenie na sprzętach gazowych. Twierdzą bowiem, że dania przygotowane w ten sposób są smaczniejsze od tych, które przyrządzono na sprzętach elektrycznych.

Patelnia gastronomiczna - jaką wybrać?

Zanim zdecydujesz się na zakup konkretnego modelu przemyśl, czego najbardziej potrzebujesz w kuchni swojego lokalu i jakie masz w nim warunki. Masz dostęp do gazu czy musisz stawiać na sprzęt całkowicie elektryczny? Potrzebne Ci będzie urządzenie wyposażone w pokrywę uchylną mniejszą, a może większą? Pamiętaj, że dzięki takiej pokrywie temperatura wewnątrz urządzenia rozkłada się bardzo równomiernie, a co za tym idzie - w niektórych przypadkach może to być ważny czynnik, decydujący o Twoim zakupie.

Zwróć też uwagę na misę, w którą wyposażona jest dana patelnia gastronomiczna. Ważnym parametrem będzie tu możliwość pozbywania się z misy niechcianego, zużytego już oleju. Patelnia o misie uchylnej pozwoli wykonać Ci tę operację w łatwy sposób. W zależności od Twoich potrzeb, posiadamy w sprzedaży modele o elektromechanicznym lub ręcznym sposobie przechyłu. Zawór spustowy, w który może być wyposażona patelnia gastronomiczna, spełnia bardzo podobną funkcję. Pozwala Ci to wybrać takie rozwiązanie, które najlepiej sprawdzi się w Twoim lokalu gastronomicznym.

Dostępność: 2 tygodnie
Producent: Bartscher
Kod produktu: 105840

Wok indukcyjny 3 kW Bartscher 105840

Cena podstawowa 10 570,62 zł Cena 7 822,26 zł
Netto 6 359,56 zł bez VAT
  • -26%
Pokazano 1-12 z 149 pozycji

Podkategorie