PATELNIE

Elektryczne i gazowe patelnie gastronomiczne

Patelnie gastronomiczne gazowe i elektryczne, które możesz znaleźć w ofercie naszego sklepu:

  • Przygotujesz wiele porcji jednocześnie, ponieważ są to urządzenia o dużej wydajności
  • Poczynając od małych patelni aż po duże urządzenia z przeznaczeniem do prac profesjonalnych
  • Dostępne zarówno w wersji z zasilaniem gazowym, jak i z zasilaniem elektrycznym
  • Wyposażone w efektywne metody pozbywania się zużytego oleju z patelni

Patelnie gastronomiczne - zarówno elektryczne jak i gazowe - cechuje wyjątkowo duża wydajność procesu smażenia oraz duszenia. Jeśli w kuchni Twojego lokalu gastronomicznego smaży się duże ilości potraw, warto zastanowić się nad wyposażeniem jej w patelnię gastronomiczną. Zapoznaj się z naszą ofertą urządzeń z tej kategorii i wybierz najlepszą patelnię gastronomiczną na potrzeby swojej firmy.

Elektryczna czy gazowa patelnia gastronomiczna?

W Twoim lokalu pojawiło się zapotrzebowanie na patelnię gastronomiczną, nie wiesz jednak, czy wybrać urządzenie gazowe, czy też elektryczne. Dzięki poniższym informacjom Twoje wątpliwości się rozwieją i będziesz w stanie podjąć właściwą decyzję zakupową.

Elektryczna patelnia gastronomiczna

Urządzenia te najlepiej sprawdzą się tam, gdzie nie istnieje potrzeba albo możliwość przyłączenia urządzenia do instalacji gazowej lub też nawet możliwość skorzystania z butli z gazem. Patelnia elektryczna nagrzewa się bardzo szybko - pozwala Ci w związku z tym praktycznie natychmiast rozpocząć pracę nad przygotowaniem potraw. Taka patelnia gastronomiczna sprawdzi się w kuchni każdego lokalu gastronomicznego. Daje możliwość sprawnego przyrządzania dużej ilości dań na raz. Łatwa obsługa takiej patelni sprawia też, nawet słabiej obeznany z nowoczesnym urządzeniami gastronomicznymi kucharz posłuży się nią bez problemu.

Gazowa patelnia gastronomiczna

Zawsze wtedy, gdy masz możliwość skorzystania z dostępu do instalacji lub butli z gazem, możesz skorzystać z gastronomicznej patelni gazowej. Patelnie te są urządzeniami wyjątkowo ekonomicznymi w użytkowaniu. Przy smażeniu dużej ilości potraw wybór patelni gazowej będzie jednym z lepszych wyborów pod kątem wyposażenia kuchni Twojego lokalu gastronomicznego. Nawet jeśli nie masz dostępu do przyłącza instalacji gazowej, możesz mieć możliwość skorzystania z gastronomicznej patelni gazowej. Możesz wtedy zdecydować się na zasilanie tego urządzenia z podłączonej do niego butli gazowej. Niektórzy kucharze uważają, że najlepszą metodą przyrządzania potraw jest gotowanie i smażenie na ogniu. Twierdzą bowiem, że dania przygotowane w ten sposób są smaczniejsze od tych, które przyrządzono na sprzętach elektrycznych.

Funkcje patelni gastronomicznych

W domu wystarcza nam kuchnia elektryczna bądź gazowa i pracujące na niej patelnie. W profesjonalnej kuchni dużo lepiej skorzystać jednak z zastosowań profesjonalnych. Do sprzętów, które są w stanie wykonać wszystko to, co zrobi tradycyjna kuchnia, a jednocześnie uporają się z tym znacznie szybciej i sprawniej, należą patelnie gastronomiczne. Bardzo szybko przygotowuje potrawy, zawsze sprawdzi się więc w warunkach, w których nie zdałyby egzaminu tradycyjne kuchnie. Jeśli w Twoim lokalu smaży się bądź dusi potrawy, nie może w niej zabraknąć też urządzenia tego typu. Patelnie gastronomiczne cechuje duża pojemność, a co za tym idzie - jesteśmy w stanie w krótkim czasie przygotowywać znaczne ilości smażonych potraw.

Twoja patelnia gastronomiczna będzie spełniać swoje funkcje przez długi czas, ponieważ producenci wykonują te urządzenia z niezwykle wytrzymałej stali nierdzewnej. Dzięki płynnej regulacji temperatury możesz zaś z kolei mieć pewność, że w łatwy sposób będziesz miał możliwość dostosowania idealnych warunków duszenia i smażenia przygotowywanych przez Ciebie potraw.

Jak wybierać patelnię gastronomiczną?

W przypadku decyzji o zakupie patelni elektrycznej ważnym jest rozważenie przyszłego przeznaczenia tego urządzenia w Twoim lokalu gastronomicznym. Czy potrzebne będzie Ci urządzenie wyposażone w pokrywę uchylną, czy okaże się to rozwiązanie niepotrzebne w Twojej firmie? Dzięki takiej pokrywie temperatura wewnątrz urządzenia rozkłada się bardzo równomiernie, a co za tym idzie - w niektórych przypadkach może to być ważny czynnik, decydujący o Twoim zakupie.

Zwróć też uwagę na misę, w którą wyposażona jest patelnia gastronomiczna. Ważnym parametrem będzie tu możliwość pozbywania się z misy niechcianego, zużytego już oleju. Patelnia o misie uchylnej pozwoli wykonać Ci tę operację w łatwy sposób. W zależności od Twoich potrzeb posiadamy w sprzedaży modele o elektromechanicznym lub ręcznym przechyle misy. Zawór spustowy, w który może być wyposażona patelnia gastronomiczna, spełnia bardzo podobną funkcję. Pozwala Ci to wybrać takie rozwiązanie, które najlepiej sprawdzi się w Twoim lokalu gastronomicznym.

Podkategorie


Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów