- -15%
powered by
BLACHY DO PIZZY
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
Blacha do pizzy, Ø 260 mm, H 25 mm Stalgast 560261
- -10,2%
Blacha do pizzy, Ø 300 mm, H 25 mm Stalgast 560301
- -10,2%
Blachy, formy i płyty do wypieku pizzy
Poznaj blachy do wypiekania pizzy z oferty naszej firmy:
• Zapewniają idealne, równomierne wypieczenie pizzy
• Formy okrągłe o średnicy od 180 do 600 milimetrów
• Wykonanie z niebieskiej stali, stali węglowej z powłoką aluminiową albo blachy
• Blachy, płyty i tace spełniające normę piekarniczą oraz GastroNorm
Prowadzisz pizzerię i chciałbyś, żeby wypiekana przez Ciebie pizza była zawsze idealna. Równomiernie wypieczona, a zarazem o doskonale okrągłym kształcie. Dobrze trafiłeś, ponieważ w tej kategorii produktów znajdziesz akcesoria kuchenne, które pomogą Ci w osiągnięciu tego celu. Mowa oczywiście o okrągłych formach do wypieku pizzy. Blachy prostokątne spełniają też normy piekarnicze i GN, dzięki czemu praca z nimi jest wyjątkowo łatwa. Poznaj naszą ofertę i wybierz odpowiednie blachy na potrzeby swojej pizzerii.
Po co nam blachy do pizzy?
Mało kto nie lubi pizzy. Skąd to wiemy? Niekoniecznie musi przecież tak być, że skoro my lubimy ten włoski przysmak, to lubią go również inni, prawda? Świadczy o tym jednak wiele widocznych gołym okiem dowodów. Jednym z najważniejszych jest ilość pizzerii, zarówno tych sieciowych, jak i stanowiących jedyny lokal o danej nazwie. Drugi dowód to ilość odmian, jakie znajdziesz w karcie menu każdej pizzerii. Jeśli mielibyśmy ująć to jednym słowem, powiedzielibyśmy: ogromna! Trzeci zaś argument to już twarde dane z portali gastronomicznych. Od dawna wskazują one, jakie danie jest jednym z częściej zamawianych na wynos. Żebyś jednak dostał swoją pizzę w doskonale okrągłej formie, potrzebna jest nam blacha do pizzy. W tej kategorii znajdziesz wiele odmian tego przydatnego narzędzia pracy każdego pizzermana.
Formy do wypieku pizzy
Formy do wypieku pizzy mają idealny, okrągły kształt. Dokładnie taki jak pizza, która w nich powstaje. Różnią się jednak materiałem wykonania. Może to być niebieska stal, stal węglowa z powłoką aluminiową albo blacha. Akcesoria do pizzerii te świetnie się sprawdzają, kiedy potrzebujesz idealnej, równomiernie wypieczonej pizzy. Forma jest w stanie znacząco ułatwić ten proces, z czego będziesz zadowolony nie tylko Ty, ale również klienci Twojej pizzerii. Niektóre modele najlepiej sprawdzają się ze stelażami na talerze. Służą wtedy do pieczenia gotowej pizzy za pomocą dostępnej w niektórych piecach funkcji Finishing. Formy dostępne są w wymiarach od 180 do 600 milimetrów średnicy.
Prostokątna blacha, płyta lub taca do pizzy
Blachy, płyty i tace do pieczenia pizzy mają prostokątny kształt. Ich wymiary dostosowane są do normy piekarniczej albo GastroNorm – w zależności od tego, która z opcji jest Ci bardziej potrzebna. Łatwo je dzięki temu umieścić i wyciągnąć z pieca. Wykonane ze stali, świetnie sprawdzają się przy równomiernym wypieku pysznego, włoskiego placka. Niektóre nadają się nie tylko do pieczenia, ale również do grillowania. Pokrycie specjalną powłoką sprawia, że potrawy nie przywierają do niej w trakcie obróbki termicznej.