Gyros, kebab gazowy, GD 5, P 17.5 kW, G 30 Potis 777550
- -16,1%
powered by
Filtry
Popularność różnego rodzaju lokali typu fast-food nie słabnie, ponieważ ich dania można przygotować szybko, a przy tym są one wyjątkowo smaczne. Prowadzisz lub dopiero zamierzasz otworzyć jeden z nich? W tej kategorii naszego sklepu internetowego znajdziesz sprzęt do kebaba, który pozwoli Ci wyposażyć tego typu lokal. Sprawdź ofertę i wybierz z naszej szerokiej gamy urządzeń te, z pomocą których przygotujesz dla swoich klientów dania kebab czy gyros.
Popularność potraw gyros i kebab sprawia, że powstaje coraz więcej lokali gastronomicznych, oferujących je swoim klientom. Są to bardzo podobne potrawy, jednak kebab wywodzi się z kuchni tureckiej, gyros zaś z greckiej, będąc najprawdopodobniej greckim odpowiednikiem potrawy kebab. To, co łączy te potrawy, to metoda opiekania mięsa na wielkim, pionowym rożnie, który obraca się wokół własnej osi. Maszyna do kebaba gyrosa do opiekania mięsa wykorzystuje promienniki zasilane energią elektryczną lub paliwem gazowym. Ich ilość oraz możliwości zależne są oczywiście od wybranego modelu, najczęściej jednak jest ich od 4 do 6, a ich moc może być płynnie regulowana względem aktualnych potrzeb. Gdy rożen do kebaba spełni już swoją rolę i mięso jest już wystarczająco opieczone, jego fragmenty skrawane są nożem i w ten sposób uzyskujemy danie gotowe do podania klientom.
Od dawna myślisz o otworzeniu lokalu gastronomicznego, który będzie serwował któreś z tych dań ale nie wiesz, czym się kierować przy wyborze urządzeń do tego celu? Dzięki poniższym informacjom będziesz w stanie sam zadecydować, jakiego rodzaju urządzenie piec do kebaba spełni Twoje wymagania, a w razie gdyby pojawiły się jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, specjaliści z naszego sklepu internetowego chętnie udzielą Ci wszelkich niezbędnych informacji.
Gyros kebab gazowy i elektryczny to typy urządzeń, jakie znajdziesz w naszej ofercie. Który typ będzie wygodniejszym rozwiązaniem? Jeśli wiesz, że Twój lokal typu fast food będzie pracował bardzo intensywnie, możesz spośród dostępnych opcji zasilania wybrać sprzęt gazowy. W tym przypadku możesz zdecydować się na zasilanie z instalacji gazowej bądź też zasilanie z butli. Dzięki niskim kosztom tego typu paliwa będziesz miał pewność, że nawet jeśli początkowy koszt zakupu urządzenia będzie wyższy, jego cena szybko zwróci się w postaci znacznie mniejszych rachunków bieżących. Co więcej, obecny w urządzeniach do opiekania mięsa zawór bezpieczeństwa da Ci pewność, że gaz nie stwarza zagrożenia dla Ciebie i Twoich klientów, umożliwiając Ci pracę bez jakichkolwiek obaw.
Jeżeli w Twojej kuchni nie ma możliwości podłączenia sprzętu do gazu lub zwyczajnie nie jesteś jego zwolennikiem, zaopatrz się w elektryczny opiekacz do kebaba. W naszej ofercie znajdziesz je w modelach większych lub mniejszych, z różną ilością elementów grzewczych pod postacią płyt szamotowych, które zapewnią doskonałą kumulację ciepła i szybkie przygotowywanie mięsa do podania.
Czym różnią się między sobą urządzenia z tej kategorii naszego sklepu? Te same opiekacze mogą służyć zarówno do przygotowywania potraw gyros, jak i kebab, jednak różny zakres działalności sprawia, że producenci wprowadzili różne usprawnienia, które znajdują się jedynie w niektórych z dostępnych na rynku modeli. Jeśli weźmiemy pod uwagę wielkość wsadu, czyli pojemności urządzenia, może on wynosić od zaledwie kilkudziesięciu do ponad sto kilogramów. Dobrze jest więc się zastanowić jeszcze przed otworzeniem działalności gastronomicznej i wstępnie określić, jakie może być ilościowe zapotrzebowanie na oferowane przez Ciebie w przyszłości potrawy.
Warto pamiętać o tym, że opiekane mięso traci w trakcie tego procesu pewne ilości tłuszczu, dlatego też dobrym wyborem jest rożen do kebaba, który posiada dodatkowe elementy służące do gromadzenia tego zbędnego produktu. Dzięki zamontowanej tacce bądź szufladzie na tłuszcz możesz mieć pewność, że opiekacz cały czas będzie zachowywało należyty poziom higieny. Zastanów się, który typ pojemnika będzie wygodniejszy dla Ciebie i weź to pod uwagę wybierając konkretny model sprzętu.
Jak już wyżej wspomnieliśmy, oferowane przez nas urządzenia różnią się pomiędzy sobą także ilością stref grzewczych oraz całkowitymi wymiarami. Producenci zawsze jednak dbają o to, by mięso było opiekane w sposób równomierny, tak, by szybko i sprawnie móc przygotowywać kolejne porcje gyrosa lub kebaba. Zwróć uwagę na możliwość regulacji odległości oraz kąta odchylenia igły od grzałek, a także na możliwość kontrolowania napędu igły - wiele modeli posiada takie opcje, co pozwala na bardziej komfortową pracę. Dzięki swojej specjalizacji będą w stanie pomóc Ci przygotowywać kebaba lub gyros sprawnie i z pewnością, że za każdym razem potrawy te będą miały taki sam, idealny smak.
Nie trzeba chyba wspominać, że opiekacze do kebaba wykonywane są ze stali nierdzewnej. Jako niezwykle trwały i odporny na korozję materiał, jest ona idealna do tworzenia wszelkiego rodzaju urządzeń gastronomicznych. Nie zapominaj o tym, wyposażając swoją kuchnię gastronomiczną, w której na co dzień będą panowały wysokie temperatury. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.