Kufel miedziany, 0,4L, miedziany Hendi 596982
- -15%
powered by
Nie wszystkie kubki muszą służyć do podawania gorących napojów. Te, które wykonano ze stali nierdzewnej, spełniają zazwyczaj inne funkcje. Jedne z nich przeznaczone są do serwowania frytek. Inne z kolei świetnie sprawdzają się do przesiewania i spulchniania mąki i innych sypkich produktów żywnościowych. Część służyć zaś może do serwowania drinków i koktajli. Któregokolwiek rodzaju kubka ze stali nierdzewnej szukasz, z łatwością znajdziesz go w naszym sklepie internetowym. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz do zakupu.
Naczynia ze stali nierdzewnej to jedne z niezbędnych narzędzi pracy w profesjonalnej gastronomii. Są łatwe w czyszczeniu oraz sterylizacji, gdy jest to wymagane. Cechuje je wysoka estetyka... czyli po prostu ładny wygląd. Z łatwością znoszą wysokie temperatury, które przecież są często spotykane w warunkach kuchennych. Ich gładka powierzchnia powstrzymuje rozwój mikroorganizmów. Są przy tym w pełni bezpieczne, ponieważ nie wykazują toksycznego działania.
Lubimy, kiedy dania są podawane nie tylko w higieniczny, ale również w estetyczny sposób. W dobie rozwiązań „eko” staramy się też nie korzystać wyłącznie z jednorazowych opakowań do serwowania. Dlatego coraz częściej podajemy frytki klientom w kubkach wykonanych ze stali nierdzewnej. Ich powierzchnia może być matowa lub błyszcząca, gładka lub młotkowana. Kształt zaś prosty lub z charakterystycznym, skośnym ścięciem. Zawsze jednak jedzenie frytek z takiego naczynia będzie dostarczało klientom przyjemnych bodźców wizualnych, Tobie zaś – ułatwi pracę. Ograniczysz bowiem dzięki nim ilość wyrzucanych odpadów.
Do naczyń ze stali nierdzewnej zaliczyć możemy też przesiewaki do mąki. Idealnie nadają się one do jej przesiewania, ale nie tylko mąka musi być celem ich pracy. Mogą sprawdzić się również w przypadku wielu innych sypkich artykułów żywnościowych. Do czego właściwie służą? Po pierwsze, pozwalają dokładnie oczyścić przesiewany produkt. Po drugie zaś, idealnie go spulchniają.
Stal nierdzewna jest materiałem, który powszechnie wykorzystuje się w gastronomii. Jej wiele zalet wymieniliśmy wcześniej, chociażby możliwość ograniczenia skażenia żywności czynnikami chorobotwórczymi. Ponad to jest wyjątkowo trwała i bardzo odporna na uszkodzenia mechaniczne. Jej nazwa też nie bierze się znikąd – nie spotkamy na niej ognisk korozji pomimo tego, że pracuje w środowisku o wysokim poziomie wilgoci.