Grille kontaktowe

Kontaktowe grille na potrzeby gastronomii

Szeroka oferta grillów kontaktowych w naszym sklepie:

  • Przygotowanie potraw od podstaw, ale również możliwość grillowania powierzchni gotowych dań
  • Z rynienką na tłuszcz, dzięki której ten niechciany produkt grillowania nie gromadzi się na urządzeniu
  • Doskonale nadają się do przygotowania ryb, mięsa oraz warzyw
  • O płytach, wykonanych z żeliwa bądź stali albo płytach ceramicznych

Smak dobrze zgrillowanej potrawy potrafi zapaść w pamięć na długo i sprawić, że chętnie wrócisz do lokalu, który oferuje Twoje ulubione danie. Dzięki grillom kontaktowym z naszej oferty zapewnisz klientom Twojego lokalu gastronomicznego doskonale grillowane dania. Poznaj naszą ofertę grillów kontaktowych, by wybrać dla siebie najlepsze urządzenie z tej kategorii.

Najważniejsze funkcje grilla kontaktowego

Grill kontaktowy to idealne urządzenie do grillowania nie tylko powierzchni już gotowych potraw, ale też do przygotowywania oferowanych dań od podstaw. Szczególnie dobrze sprawdza się w lokalach gastronomicznych, oferujących potrawy typu kebab.

Grill kontaktowy jest też doskonałym narzędziem, które może służyć do przygotowania chrupiącej skórki powstałych na bazie ciabatty kanapek panini. Te wypełnione serami, mięsem i różnorodnymi warzywami kanapki przygotujesz w jednym z grillów kontaktowych, które powstały specjalnie do tego celu. Tak przygotowane świeże potrawy z pewnością znajdą uznanie w oczach klientów Twojego lokalu.

Grille kontaktowe, zalety tych urządzeń gastronomicznych

Grille kontaktowe do przygotowania potraw korzystają z płyt roboczych. W zależności od naszych potrzeb, możemy zdecydować się na urządzenia z płytami gładkimi lub też z płytami ryflowanymi. Dzięki nim temperatura urządzenia jest równomiernie przekazywana całej powierzchni grillowanej potrawy. Płyty grillów kontaktowych mogą być wykonane z żeliwa albo trudno-ścieralnej stali, ale mogą być na ich potrzeby wykorzystane też płyty ceramiczne.

Ważnym elementem grilla kontaktowego, który jednak nie jest dostępny we wszystkich urządzeniach tego typu, jest rynienka na tłuszcz. W trakcie procesu grillowania z potraw wytapia się tłuszcz, który w normalnych warunkach gromadziłby się na powierzchni urządzenia. Dzięki rynience możliwe jest zachowanie czystości powierzchni urządzenia.

Jak wybrać najlepszy grill kontaktowy?

Zanim dokonasz wyboru grilla kontaktowego, dobrze jest ustalić zapotrzebowanie na potrawy z grilla w naszym lokalu gastronomicznym. W przypadku, gdy będzie ono stosunkowo niewielkie, warto rozważyć zakup któregoś z podstawowych urządzeń z tej kategorii. Jeśli jednak jest to jeden z ważniejszych elementów menu naszej firmy, rozsądna mogłaby się okazać decyzja o zakupie grilla kontaktowego podwójnego. Pozwoli nam to przygotowywać większe ilości potraw, nie zmuszając nas do zakupu kolejnego urządzenia gastronomicznego z tej samej kategorii.

Warto też wspomnieć o tym, że w przypadku grillów kontaktowych podwójnych istnieje możliwość oddzielnego sterowania temperaturą każdej połowy urządzenia. Co za tym idzie, na poszczególnych połowach jesteśmy w stanie przygotowywać potrawy, wymagające innego czasu lub temperatury grillowania. Pozwala to nam też niezależnie od siebie rozpoczynać grillowanie potraw dla różnych klientów i nie będzie miało to żadnego negatywnego wpływu na to, kiedy goście lokalu otrzymają swoje gotowe dania.

Grill kontaktowy - kto je produkuje?

Na rynku istnieje szeroka oferta grillów kontaktowych. Do swojej oferty wybraliśmy tylko najlepsze urządzenia renomowanych producentów, co do których mamy pewność, że będą Ci bezawaryjnie służyć przez długi czas. Jeśli myślisz o przygotowywaniu w swoim lokalu kanapek panini, doskonałym wyborem będzie grill kontaktowy Panini Hendi. Posiada on powierzchnię grzewczą z żeliwa z dodatkową powłoką ceramiczną. Będąca na wyposażeniu urządzenia tacka na tłuszcz pozwala w łatwy sposób usuwać go z grilla. Urządzenie to pozwoli Ci grillować kanapki do nawet 300 stopni Celsjusza.

Jeśli szukasz urządzenia, które pozwoli Ci pracować niezależnie na dwóch płytach w tym samym czasie, powinieneś zdecydować się na grill kontaktowy podwójny Caterina. Posiada on dwie żeliwne, ryflowane płyty robocze. Możesz w nim płynnie regulować temperaturę pracy pomiędzy 50 a 300 stopniami Celsjusza. Posiada on też praktyczną wanienkę na tłuszcz, dzięki czemu łatwo usuniesz te zbędne pozostałości procesu grillowania. Jeśli zaś chcesz, by w Twoim lokalu znalazł się grill kontaktowy ceramiczny, powinieneś rozważyć zakup urządzenia renomowanej marki Unox. Posiada on ceramiczne płyty robocze i świetnie nadaje się do grillowania nawet mrożonych półproduktów - na przykład hamburgerów. A wszystko to dzięki zwiększonemu promieniowaniu podczerwieni.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories