Prasa do pizzy 50 Hendi 1P010025
- -20%
powered by
• Prasy do ciasta do pizzy
• Maszyny dzieląco-zaokrąglające
• Przeznaczone do różnych wielkości pizzy
• Urządzenia do zaokrąglania surowego ciasta
Posiadasz większą pizzerię i Twoi pracownicy wykonują znaczne ilości podkładów każdego dnia. Zastanawiasz się, czy nie jesteś w stanie zaoszczędzić jakiejś części czasu, który poświęcają na tę czynność. Odpowiedź brzmi „Tak!” – do tego celu wykorzystuje się urządzenia w postaci pras do zaokrąglania surowego ciasta na pizzę. Ich wyselekcjonowaną ofertę znajdziesz w naszym sklepie internetowym – zapraszamy do zapoznania się z tymi maszynami oraz do zakupów.
Przygotowanie ciasta na jedną, dwie, a nawet na kilka pizz prawdopodobnie nie stanowiłoby problemu dla większości pracowników pizzerii. Pamiętajmy jednak, że są to jedne z najbardziej popularnych biznesów gastronomicznych i w związku z tym każdego dnia dostarczają one duże ilości potraw dla swoich klientów. Z trudnym zadaniem przygotowania ciasta na tyle placków nie poradziliby sobie nawet profesjonalni kulturyści, a przecież większość z Twoich pracowników raczej się do nich nie zalicza. Co zrobić w takiej sytuacji? Odpowiedzią są maszyny do wyrobu ciasta. To właśnie dzięki nim praca Twoich pracowników przebiegnie dużo sprawniej i szybciej.
Ustaliliśmy już, że przygotowywanie surowych podkładów do pizzy przez cały dzień byłoby zadaniem trudnym, jeśli nie niemożliwym do wykonania. Właśnie dlatego stworzono urządzenia, które z powodzeniem zajmują się wypełnianiem tej roli. Przygotowanie nawet dużej ilości podkładów nie stanowi problemu, ponieważ cały proces odbywa się w sposób automatyczny. Szybkie i łatwe dzielenie i zaokrąglanie ciasta dotyczy jednak nie tylko pizzy. Bez trudu można bowiem korzystać z urządzenia w celu przygotowania ciasta również na bułki i inne wypieki. Kto najbardziej skorzysta na zakupie takich maszyn? Będą to oczywiście większe pizzerie, w których można pozostawić wyrobione ciasto na wyrośnięcie. Umieszcza się je następnie w urządzeniach chłodniczych i tam czekają one aż przyjdzie czas, by przygotować z nich pizzę.
Przy zakupie warto zwrócić uwagę na to, jakiej wielkości jest maksymalna średnica pizzy produkowanej przez urządzenie. Może to być 330 milimetrów, ale również 400, 450 czy 500. Istotnym czynnikiem jest też dopuszczalna gramatura ciasta. Czy będzie to zaledwie 270, czy może nawet 1000 gram? Jeszcze inny ważny parametr to wydajność. W tym przypadku dość często spotykaną wartością jest możliwość przygotowywania przez urządzenie od dwustu do dwustu-pięćdziesięciu podkładów do pizzy w ciągu godziny.