Filtruj według
Producenci
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

URZĄDZENIA DO WYROBU CIASTA

Dostępność: 4 tygodnie
Producent: Hendi
Kod produktu: 1P010025

Prasa do pizzy 50 Hendi 1P010025

Cena podstawowa 29 397,00 zł Cena 23 517,60 zł
Netto 19 120,00 zł bez VAT
  • -20%
Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 1P010015

Prasa do pizzy 45 Hendi 1P010015

Cena podstawowa 25 275,27 zł Cena 20 220,22 zł
Netto 16 439,20 zł bez VAT
  • -20%
Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 1P010005

Prasa do pizzy 33 Hendi 1P010005

Cena podstawowa 21 156,00 zł Cena 16 924,80 zł
Netto 13 760,00 zł bez VAT
  • -20%
Pokazano 1-3 z 3 pozycji

Maszyny, które pomogą Ci wyrabiać ciasto na pizzę

Nasza oferta urządzeń do wyrobu ciasta obejmuje:

         Prasy do ciasta do pizzy

         Maszyny dzieląco-zaokrąglające

         Przeznaczone do różnych wielkości pizzy

         Urządzenia do zaokrąglania surowego ciasta

Posiadasz większą pizzerię i Twoi pracownicy wykonują znaczne ilości podkładów każdego dnia. Zastanawiasz się, czy nie jesteś w stanie zaoszczędzić jakiejś części czasu, który poświęcają na tę czynność. Odpowiedź brzmi „Tak!” – do tego celu wykorzystuje się urządzenia w postaci pras do zaokrąglania surowego ciasta na pizzę. Ich wyselekcjonowaną ofertę znajdziesz w naszym sklepie internetowym – zapraszamy do zapoznania się z tymi maszynami oraz do zakupów.

Maszyny do wyrobu ciasta w pizzerii 

Przygotowanie ciasta na jedną, dwie, a nawet na kilka pizz prawdopodobnie nie stanowiłoby problemu dla większości pracowników pizzerii. Pamiętajmy jednak, że są to jedne z najbardziej popularnych biznesów gastronomicznych i w związku z tym każdego dnia dostarczają one duże ilości potraw dla swoich klientów. Z trudnym zadaniem przygotowania ciasta na tyle placków nie poradziliby sobie nawet profesjonalni kulturyści, a przecież większość z Twoich pracowników raczej się do nich nie zalicza. Co zrobić w takiej sytuacji? Odpowiedzią są maszyny do wyrobu ciasta. To właśnie dzięki nim praca Twoich pracowników przebiegnie dużo sprawniej i szybciej. 

Prasy do ciasta do pizzy 

Ustaliliśmy już, że przygotowywanie surowych podkładów do pizzy przez cały dzień byłoby zadaniem trudnym, jeśli nie niemożliwym do wykonania. Właśnie dlatego stworzono urządzenia, które z powodzeniem zajmują się wypełnianiem tej roli. Przygotowanie nawet dużej ilości podkładów nie stanowi problemu, ponieważ cały proces odbywa się w sposób automatyczny. Szybkie i łatwe dzielenie i zaokrąglanie ciasta dotyczy jednak nie tylko pizzy. Bez trudu można bowiem korzystać z urządzenia w celu przygotowania ciasta również na bułki i inne wypieki. Kto najbardziej skorzysta na zakupie takich maszyn? Będą to oczywiście większe pizzerie, w których można pozostawić wyrobione ciasto na wyrośnięcie. Umieszcza się je następnie w urządzeniach chłodniczych i tam czekają one aż przyjdzie czas, by przygotować z nich pizzę.

Urządzenia do przygotowania ciasta na pizzę – ważne szczegóły

Przy zakupie warto zwrócić uwagę na to, jakiej wielkości jest maksymalna średnica pizzy produkowanej przez urządzenie. Może to być 330 milimetrów, ale również 400, 450 czy 500. Istotnym czynnikiem jest też dopuszczalna gramatura ciasta. Czy będzie to zaledwie 270, czy może nawet 1000 gram? Jeszcze inny ważny parametr to wydajność. W tym przypadku dość często spotykaną wartością jest możliwość przygotowywania przez urządzenie od dwustu do dwustu-pięćdziesięciu podkładów do pizzy w ciągu godziny.