Stół wyładowczy na 2 nogach, ze stali nierdzewnej, ASBER DTW-2L
- -40%
powered by
Stoły wyładowcze do zmywarek świetnie sprawdzą się jako dodatkowy blat, na który można wyładować zawartość tych urządzeń po zakończonym procesie mycia. Po dobraniu odpowiedniego nierdzewnego stołu wyładowczego, pomoże Ci on unikać w pracy problemów z transportem umytych już naczyń. Zapoznaj się z naszą ofertą sprzętów z tej kategorii i wybierz stół wyładowczy do swojej kuchni.
Twój lokal gastronomiczny jest lub będzie wyposażony w zmywarkę, zastanawiasz się zatem, w jaki sposób powinien następować prawidłowy załadunek i wyładunek naczyń z tego urządzenia? Gastronomiczne stoły wyładowcze ze stali nierdzewnej zostały specjalnie stworzone w celu ułatwienia Twojej pracy ze zmywarką. Pozwalają one przenieść cały załadunek zmywarki na blat, który znajduje się zaraz obok niej, bez potrzeby schylania się, przenoszenia koszy na dalsze odległości lub korzystania chociażby z dodatkowych wózków.
Standardowe stoły wykładowcze posiadają dość typową budowę, stanowiąc stalowy stół z będącą na jego wyposażeniu półką lub też są stołami bez półki. To, co odróżnia je w największym stopniu, to możliwość dopasowania stołu do konkretnych modeli zmywarek oraz długość blatu stołu. W naszym sklepie dostępne są bowiem zarówno stoły o długości kilkudziesięciu centymetrów, jak i te mierzące ponad półtora metra.
Dlaczego gastronomiczne stoły wyładowcze wykonane są ze stali nierdzewnej? Ponieważ materiał ten nie ulega jednolitej korozji, gdy narażony jest na pracę w środowisku o dużym poziomie wilgoci. Zwykła stal może łatwo zardzewieć, jeśli ma do czynienia z połączeniem wody i powietrza. Powstała w ten sposób rdza łatwo się łuszczy i odpada sprawiając, że stopniowo niszczeją kolejne warstwy wykonanego z niej przedmiotu.
Stoły wyładowcze wykonane ze stali nierdzewnej są chronione przed tym procesem. Często mają one kontakt z czynnikami, które w przypadku zwykłej stali naraziłyby ją na postępującą korozję i dlatego ich producenci musieli skutecznie ochronić je przed pojawieniem się połaci rdzy. Stół wyładowczy ze stali nierdzewnej broni się przed tym procesem dzięki tak zwanej pasywacji, zapobiegającej rozprzestrzenianiu się korozji na większy obszar stali.
Niezaprzeczalną zaletą tych sprzętów gastronomicznych jest to, że stoły wyładowcze nierdzewne w przytłaczającej większości przypadków stanowią obojętne tło dla przygotowywanych na nich potraw. Jedynym możliwym działaniem niepożądanym mogłoby być w tym przypadku podrażnienie skóry, to samo mogłoby jednak mieć miejsce w przypadku używania sztućców ze stali nierdzewnej.
Stal nierdzewna nie wpływa na smak gotowych dań, a przy okazji jest wyjątkowo łatwa w sterylizacji oraz czyszczeniu, co pozwala zapobiec zanieczyszczeniu żywności czynnikami chorobotwórczymi. Jest przy tym wyjątkowo trwała. Dlatego znalazła szerokie zastosowanie zarówno w komercyjnych kuchniach, przetwórstwie mięsa, przemysłowym przetwarzaniu żywności czy naczyniach i pojemnikach kuchennych. Dlatego też wykonany z niej stół wyładowczy nierdzewny jest wytrzymały i trwały, a przy tym łatwy w czyszczeniu oraz odporny na działanie wysokich temperatur.
Większość sprzętów z tej kategorii cechuje się podobnymi parametrami technicznymi. To, co je różni w zakresie budowy, to dodana w niektórych modelach dodatkowa półka. Część producentów produkuje modele dopasowane do zmywarek konkretnych, znanych na rynku marek. Jeśli posiadasz więc jedno z tych znanych urządzeń, warto zastanowić się nad stworzonym na jego potrzeby stołem wyładowczym.
Niezwykle ważnym czynnikiem przy wyborze stołu są jego wymiary zewnętrzne. Pozwolą one nam ocenić, czy stół wyładowczy będzie bezproblemowo pracował z posiadaną przez nas zmywarką. W zależności od tego, jak często będziesz wyładowywać kosze z naczyniami na stół wyładowczy i jak wiele miejsca będziesz na nim potrzebować, wybierzesz stół z krótszym bądź dłuższym blatem roboczym.