Termometr do pieczenia z sondą i funkcją timera Hendi 271346
- -15%
powered by
Filtry
Poznaj naszą ofertę termometrów wykorzystywanych w gastronomii:
• Termometr elektroniczny bezdotykowy
• Gastronomiczne termometry cyfrowe wyposażone w sondę
• Termometry do piekarników i pieców
• Sprzęty do mierzenia temperatury w lodówkach i mroźniach
Poznaj lepiej kategorię termometrów gastronomicznych. Sprawdzą się one w wielu zastosowaniach w Twoim lokalu. Gastronomiczny termometr cyfrowy z sondą pozwala dokładnie mierzyć temperaturę wnętrza produktów poddawanych obróbce termicznej. Bezdotykowy termometr elektroniczny nie wymaga kontaktu z obiektem, którego ciepło jest mierzone. Nie trzeba go zatem myć po każdym pomiarze. Nie trzeba też chyba przedstawiać termometrów do pieców i piekarników oraz tych, które przeznaczono do pracy w lodówkach i mroźniach. Wszystkie te przydatne akcesoria znajdziesz w naszym sklepie – zapraszamy do ich lepszego poznania oraz do zakupów.
Termometry cyfrowe z sondą zapewniają szybki i dokładny odczyt temperatury tam, gdzie jest on najbardziej miarodajny – czyli we wnętrzu produktu. Ma to wielkie znaczenie w przypadku wielu potraw, w przypadku których należy dokładnie monitorować ten wskaźnik. Sondę wbijasz w przyszłą potrawę i dzięki temu dokładnie wiesz, jaka jest temperatura w środku, a nie na powierzchni albo we wnętrzu urządzenia do obróbki termicznej. Dolna granica możliwości pomiaru różnych termometrów zaczyna się w przedziale minus 40-60 stopni Celsjusza. W zależności od modelu sprzętu maksymalną górną granicę określa 200-350 stopni Celsjusza.
Mroźnie i chłodziarki gastronomiczne mają za zadanie pracować w określonym zakresie temperatur, ale czy ich ustawienia zawsze wskazują prawdzie dane? Tego nie będziesz wiedzieć, dopóki nie zastosujesz termometru do lodówek i mroźni. Sprzęty te zagwarantują, że w przypadku różnicy pomiędzy wskazaniami urządzenia a faktyczną temperaturą będziesz mógł zareagować odpowiednio szybko i zawartość chłodziarki się nie zmarnuje.
Bezdotykowy termometr elektroniczny daje możliwość bezkontaktowego pomiaru temperatury żywności… ale nie tylko. Dla pewności mierzenia wyposażony został w laserowy celownik. Temperaturę mierzyć można w zakresie od minus 50 do nawet 380 stopni Celsjusza. Jeśli istnieje taka potrzeba, możliwe jest wzorcowanie urządzenia.
Uniwersalne termometry do pieców i piekarników świetnie sprawdzają się w środowisku, w którym panują wysokie i bardzo wysokie temperatury. Zakres pomiaru sprzętu wynosi od 50 do 300 stopni Celsjusza. Obudowę wykonano z niezwykle odpornej na ciepło stali nierdzewnej. Dzięki czytelnej tarczy można oczytać wskazania termometru nawet w ubogim w światło wnętrzu piekarnika lub pieca.