Filtruj według
Producenci
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

TERMOMETRY

Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 271148

Termometr bezdotykowy Hendi 271148

Cena podstawowa 281,67 zł Cena 225,34 zł
Netto 183,20 zł bez VAT
  • -20%
Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 271216

Termometr z sondą Hendi 271216

Cena podstawowa 25,83 zł Cena 21,96 zł
Netto 17,85 zł bez VAT
  • -15%
Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 271339

Termometr do steków Hendi 271339

Cena podstawowa 47,97 zł Cena 40,77 zł
Netto 33,15 zł bez VAT
  • -15%
Pokazano 1-12 z 22 pozycji

Termometry do pieców, piekarników, lodówek i mroźni

Poznaj naszą ofertę termometrów wykorzystywanych w gastronomii:

          Termometr elektroniczny bezdotykowy

          Gastronomiczne termometry cyfrowe wyposażone w sondę

          Termometry do piekarników i pieców

          Sprzęty do mierzenia temperatury w lodówkach i mroźniach

Poznaj lepiej kategorię termometrów gastronomicznych. Sprawdzą się one w wielu zastosowaniach w Twoim lokalu. Gastronomiczny termometr cyfrowy z sondą pozwala dokładnie mierzyć temperaturę wnętrza produktów poddawanych obróbce termicznej. Bezdotykowy termometr elektroniczny nie wymaga kontaktu z obiektem, którego ciepło jest mierzone. Nie trzeba go zatem myć po każdym pomiarze. Nie trzeba też chyba przedstawiać termometrów do pieców i piekarników oraz tych, które przeznaczono do pracy w lodówkach i mroźniach. Wszystkie te przydatne akcesoria znajdziesz w naszym sklepie – zapraszamy do ich lepszego poznania oraz do zakupów.

Gastronomiczny termometr cyfrowy z sondą

Termometry cyfrowe z sondą zapewniają szybki i dokładny odczyt temperatury tam, gdzie jest on najbardziej miarodajny – czyli we wnętrzu produktu. Ma to wielkie znaczenie w przypadku wielu potraw, w przypadku których należy dokładnie monitorować ten wskaźnik. Sondę wbijasz w przyszłą potrawę i dzięki temu dokładnie wiesz, jaka jest temperatura w środku, a nie na powierzchni albo we wnętrzu urządzenia do obróbki termicznej. Dolna granica możliwości pomiaru różnych termometrów zaczyna się w przedziale minus 40-60 stopni Celsjusza. W zależności od modelu sprzętu maksymalną górną granicę określa 200-350 stopni Celsjusza.

Termometr do lodówek i mroźni

Mroźnie i chłodziarki gastronomiczne mają za zadanie pracować w określonym zakresie temperatur, ale czy ich ustawienia zawsze wskazują prawdzie dane? Tego nie będziesz wiedzieć, dopóki nie zastosujesz termometru do lodówek i mroźni. Sprzęty te zagwarantują, że w przypadku różnicy pomiędzy wskazaniami urządzenia a faktyczną temperaturą będziesz mógł zareagować odpowiednio szybko i zawartość chłodziarki się nie zmarnuje.

Termometr elektroniczny bezdotykowy

Bezdotykowy termometr elektroniczny daje możliwość bezkontaktowego pomiaru temperatury żywności… ale nie tylko. Dla pewności mierzenia wyposażony został w laserowy celownik. Temperaturę mierzyć można w zakresie od minus 50 do nawet 380 stopni Celsjusza. Jeśli istnieje taka potrzeba, możliwe jest wzorcowanie urządzenia.

Termometr do pieców i piekarników

Uniwersalne termometry do pieców i piekarników świetnie sprawdzają się w środowisku, w którym panują wysokie i bardzo wysokie temperatury. Zakres pomiaru sprzętu wynosi od 50 do 300 stopni Celsjusza. Obudowę wykonano z niezwykle odpornej na ciepło stali nierdzewnej. Dzięki czytelnej tarczy można oczytać wskazania termometru nawet w ubogim w światło wnętrzu piekarnika lub pieca.