Filtruj według
Producenci
więcej... mniej
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

SZARPAKI DO MASZYNKI DO MIĘSA

Dostępność: 48h
Producent: RM Gastro
Kod produktu: 00002526

Szarpak do wilka TS-32D RM Gastro

Cena podstawowa 284,13 zł Cena 227,30 zł
Netto 184,80 zł bez VAT
  • -20%
Dostępność: 48h
Producent: RM Gastro
Kod produktu: 00002466

Szarpak do wilka TS-12D RM Gastro

Cena podstawowa 269,37 zł Cena 215,50 zł
Netto 175,20 zł bez VAT
  • -20%
Pokazano 1-4 z 4 pozycji

Bardzo wiele osób zastanawia się, dlaczego wilk do mięsa nosi taką, a nie inną nazwę. Otóż zwierzę zwane wilkiem nazwane zostało w ten sposób, bo słowo „wilk” oznaczało pierwotnie kogoś lub coś, co rozszarpuje, dzieli na kawałki, rozrywa. Trudno o lepszą nazwę na maszynkę do mięsa! Składa się z wielu części, a jednym z rodzajów sitek używanych w maszynkach do mięsa jest tak zwany szarpak do maszynki do mięsa.

Szarpak do mięsa ma postać krążka czy też sitka (sitko szarpak), w którym znajdują się trzy podłużne otwory siekające mięso. Ma także jeden otwór do prawidłowego zamontowania elementu w maszynce. Podłużne otwory są stosunkowo duże i przypominają swoim kształtem fasolki. Forma została pomyślana w taki sposób, aby jak najefektywniej rozdzielać/szarpać mięso na dość dużej wielkości fragmenty.

W naszej ofercie znajdują się szarpaki różnego rodzaju, między innymi:

- szarpak do maszynki nr 5;

- sitko szarpak nr 8;

- szarpak do maszynki 10;

- szarpak do maszynki 32 i wiele innych.

Oferta jest stale aktualizowana, dlatego wymieniamy jedynie niektóre z rodzajów dostępnych szarpaków. Sprzedajemy tylko elementy wykonane przez sprawdzonych producentów, wykonane z nieuczulającej i niezmieniającej właściwości odżywczych/smakowych mięs.

Szarpaki do kiełbasy i mięsa - bogaty wybór

Szarpak do kiełbasy będzie miał nieco mniejsze oczka, dzięki którym drobniej rozdzieli mięso, jednak pozostałe szarpaki tną je na większe kawałki. Tak przygotowane mięso służy często jako główny składnik gulaszu, dań azjatyckich czy kuchni meksykańskiej. Warto jednak nadmienić, że szarpaki z naszej oferty służą efektywnie także do wstępnego rozdrabniania mięsa, które następnie zostanie przepuszczone przez sitka o mniejszej średnicy oczek. Nie każda partia/część tuszy wieprzowej czy wołowej będzie odpowiednia do natychmiastowego zmielenia w sitkach ze względu na swoją wielkość lub ścięgnistość.

Wierzymy, że produkty z naszej oferty okażą się niezawodne, wydajne i odporne na działanie czasu i czynników zewnętrznych! Zachęcamy do przeglądania oferty, a także innych kategorii produktowych!