Filtruj według
Cena
Producenci
Szerokość (mm)
więcej... mniej
Głębokość (mm)
więcej... mniej
Wysokość (mm)
więcej... mniej
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

PODSTAWA POD INNE URZĄDZENIA

Dostępność: 48h
Producent: Red Fox
Kod produktu: 00000546

PO 60 L Podstawa Red Fox

Cena podstawowa 1 622,37 zł Cena 1 379,01 zł
Netto 1 121,15 zł bez VAT
  • -15%
Dostępność: 4 tygodnie
Producent: RM Gastro
Kod produktu: 00000678

S - 66 Podstawa otwarta RM Gastro

Cena podstawowa 2 745,36 zł Cena 2 196,29 zł
Netto 1 785,60 zł bez VAT
  • -20%
Dostępność: 48h
Producent: Red Fox
Kod produktu: 00000549

P 30 L Podstawa Red Fox

Cena podstawowa 982,77 zł Cena 835,35 zł
Netto 679,15 zł bez VAT
  • -15%
Pokazano 1-12 z 148 pozycji

Podstawy pod maszyny gastronomiczne

Zapoznaj się z ofertą naszych podstaw pod różnorodne urządzenia gastronomiczne:

         Podstawy otwarte i zamknięte

         Wybrane sprzęty z instalacją elektryczną

         Podstawy jezdne na kołach

         Zróżnicowana ilość prowadnic

Poza dużymi grupami podstaw pod zmywarki i piece, istnieje również grupa sprzętów przeznaczonych pod inne maszyny gastronomiczne. Są to meble nierdzewne zarówno pod niewielkie urządzenia – jak ekspresy do kawy – jak i pod większe sprzęty, jak taborety, indukcję, grille, szatkownice i wiele innych.

Podstawy stalowe pod urządzenia gastronomiczne

Podstawy pod piece i zmywarki to oddzielne kategorie sprzętów. Jakie maszyny również potrzebują umieszczenia na podstawie, ale nie zdarza się to aż tak często jak w przypadku wspomnianych wcześniej? Wymienić tu można wiele urządzeń do obróbki termicznej oraz mechanicznej. Będą to zatem podstawy pod taborety, grille, indukcje, szatkownice, ekspresy do kawy, kotły… i wiele innych.

Zastosowanie stali nierdzewnej w podstawach pod urządzenia

Nie ważne, jakie urządzenie gastronomiczne to będzie – najlepszym wyborem będzie dla niego podstawa ze stali nierdzewnej. Dlaczego tak się dzieje? Po pierwsze - podstawy gastronomiczne ze stali nierdzewnej nie są podatne na działanie korozji. Nawet intensywnie użytkowanie nie jest w stanie sprawić, że ich powierzchnia straci połysk. To sprawi, że świetnie sprawdzą się w trudnym środowisku, które panuje w wielu kuchniach. Duża zawartość chromu w tworzącym je materiale zapewnia im też bardzo dobrą odporność na wysokie temperatury, a to z kolei tym bardziej czyni je odpowiednimi sprzętami do pracy w kuchni. Jak widzimy, stal nierdzewna jest materiałem, który jest niezwykle często wykorzystywany na potrzeby gastronomii. W przeciwieństwie do zwykłej stali nie ulega ona pokryciu jednolitą korozją, gdy pracuje w wilgotnym środowisku kuchennym. Nie jest w związku z tym możliwe, by pokryła się odpadającą i łuszczącą się rdzą. Sprzęty te doskonale zniosą również pracę w środowiskach zasadowych i kwasowych.

Rodzaje podstaw pod maszyny gastronomiczne

Ze względu na sposób zabudowy można wyróżnić podstawy gastronomiczne otwarte oraz zamknięte, a także rozwiązania pośrednie - wyposażone w szafkę otwartą. Większość sprzętów stoi na stabilnych nogach, jednak część z nich wyposażono w kółka, co czyni je mobilnymi podstawami jezdnymi. Niektóre z mebli nierdzewnych posiadają instalację elektryczną. Zasadniczą różnicą jest też zabudowa wnętrza – od całkowitego braku możliwości przechowywania przedmiotów, poprzez proste półki aż po zróżnicowaną ilość prowadnic.