Aktywne filtry

Cena

  • 192,00 zł - 40 926,00 zł

    -

Filtr producentów

Wysokość (mm)

Szerokość (mm)

Głębokość (mm)

Wymiary (mm)

Wymiary:

Waga (kg)

Konstrukcja

Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

Kompleksowe realizacje
obiektów
885 552 429

piec inox

PODSTAWA POD INNE URZĄDZENIA

Podstawy pod maszyny gastronomiczne

Zapoznaj się z ofertą naszych podstaw pod różnorodne urządzenia gastronomiczne:

         Podstawy otwarte i zamknięte

         Wybrane sprzęty z instalacją elektryczną

         Podstawy jezdne na kołach

         Zróżnicowana ilość prowadnic

Poza dużymi grupami podstaw pod zmywarki i piece, istnieje również grupa sprzętów przeznaczonych pod inne maszyny gastronomiczne. Są to meble nierdzewne zarówno pod niewielkie urządzenia – jak ekspresy do kawy – jak i pod większe sprzęty, jak taborety, indukcję, grille, szatkownice i wiele innych.

Podstawy stalowe pod urządzenia gastronomiczne

Podstawy pod piece i zmywarki to oddzielne kategorie sprzętów. Jakie maszyny również potrzebują umieszczenia na podstawie, ale nie zdarza się to aż tak często jak w przypadku wspomnianych wcześniej? Wymienić tu można wiele urządzeń do obróbki termicznej oraz mechanicznej. Będą to zatem podstawy pod taborety, grille, indukcje, szatkownice, ekspresy do kawy, kotły… i wiele innych.

Zastosowanie stali nierdzewnej w podstawach pod urządzenia

Nie ważne, jakie urządzenie gastronomiczne to będzie – najlepszym wyborem będzie dla niego podstawa ze stali nierdzewnej. Dlaczego tak się dzieje? Po pierwsze - podstawy gastronomiczne ze stali nierdzewnej nie są podatne na działanie korozji. Nawet intensywnie użytkowanie nie jest w stanie sprawić, że ich powierzchnia straci połysk. To sprawi, że świetnie sprawdzą się w trudnym środowisku, które panuje w wielu kuchniach. Duża zawartość chromu w tworzącym je materiale zapewnia im też bardzo dobrą odporność na wysokie temperatury, a to z kolei tym bardziej czyni je odpowiednimi sprzętami do pracy w kuchni. Jak widzimy, stal nierdzewna jest materiałem, który jest niezwykle często wykorzystywany na potrzeby gastronomii. W przeciwieństwie do zwykłej stali nie ulega ona pokryciu jednolitą korozją, gdy pracuje w wilgotnym środowisku kuchennym. Nie jest w związku z tym możliwe, by pokryła się odpadającą i łuszczącą się rdzą. Sprzęty te doskonale zniosą również pracę w środowiskach zasadowych i kwasowych.

Rodzaje podstaw pod maszyny gastronomiczne

Ze względu na sposób zabudowy można wyróżnić podstawy gastronomiczne otwarte oraz zamknięte, a także rozwiązania pośrednie - wyposażone w szafkę otwartą. Większość sprzętów stoi na stabilnych nogach, jednak część z nich wyposażono w kółka, co czyni je mobilnymi podstawami jezdnymi. Niektóre z mebli nierdzewnych posiadają instalację elektryczną. Zasadniczą różnicą jest też zabudowa wnętrza – od całkowitego braku możliwości przechowywania przedmiotów, poprzez proste półki aż po zróżnicowaną ilość prowadnic.

Aktywne filtry

Dostępność: 48h
Producent: Red Fox
Kod produktu: 00000546

PO 60 L Podstawa Red Fox

Cena podstawowa 1 105,77 zł Cena 939,90 zł
Netto 764,15 zł bez VAT
  • -15%
  • -15%
Pokazano 1-12 z 191 pozycji