Separator do tłuszczu 60 l Hendi 975725
- -20%
powered by
• Naświetlacze UV do jaj
• Sterylizatory i naświetlacze do noży
• Urządzenia łączące funkcję naświetlacza do jaj i noży
• Separatory tłuszczu
Zapewnianie higieny w kuchni może stanowić wyzwanie. Czasami nie wiadomo, jak skutecznie zorganizować niektóre działania. Na szczęście są sprzęty, które mogą rozwiązać trzy z problemów, z którymi możesz się spotkać. Jednym z nich jest sterylizacja jaj. Drugim sterylizacja noży. Trzecim zaś separacja tłuszczu w kuchniach i zmywalniach. W każdym z tych przypadków możemy Ci zaoferować urządzenia, które zajmą się tymi procesami za Ciebie. Jesteś zainteresowany? Sprawdź naszą ofertę sterylizatorów oraz separatorów tłuszczu i wybierz odpowiednie dla siebie urządzenie.
Czasami słyszymy o infekcjach, których źródłem okazały się między innymi kurze jaja. Często pada wtedy również nazwa bakterii Salmonelli. Łatwo tego uniknąć, stosując bakteriobójcze naświetlacze UV do jaj. Urządzenia te powierzchniowo odkażają produkty. Niszczą bakterie, pleśnie oraz zarodniki. Mniejsze ze sprzętów jednorazowo są w stanie zdezynfekować 10 jaj, większe zaś 30 sztuk. Cykl naświetlania trwa od 90 do 150 sekund. Dezynfekcja jest zapewniana przez lampy emitujące promieniowanie UV. W naszych urządzeniach jest ono jednak całkowicie bezpieczne dla użytkownika, ponieważ automatycznie wyłącza się przy otwarciu szuflady. Korzystanie z naświetlacza jest konieczne przy wdrażaniu systemu HACCP.
Urządzenia do sterylizacji nie służą wyłącznie do naświetlania jaj. Posiadamy też w ofercie sprzęty do noży. Mieszczą one do kilkunastu sztuk jednocześnie. Tu dezynfekcja również odbywa się za pomocą bakteriobójczego promieniowania UV. Sprzęty te są także zabezpieczone przed emitowaniem promieniowania przy otwartych drzwiach sterylizatora. Noże mogą być montowane w urządzeniu za pomocą uchwytu ze stali nierdzewnej albo listwy magnetycznej.
Być może Twoja firma nie zmagała się jeszcze z zatkanymi rurami, jednak dla wielu przedsiębiorstw działających w gastronomii jest to poważny problem. Jak sobie z nim radzić? Na szczęście nie trzeba już zastanawiać się nad rozwiązaniami. Odpowiedzią na to wyzwanie okazuje się być separator tłuszczu. Urządzenie zapobiega zapychaniu się kanalizacji tłuszczem pochodzącym z produkcji gastronomicznej. Separator tłuszczu nie zajmuje wiele miejsca, ponieważ cechuje się kompaktowym rozmiarem. Posiada dwie wewnętrzne przegrody, dzięki którym następuje separacja szlamu oraz tłuszczu. Opróżnianie odbywa się dzięki zaworowi kulowemu. Separator przeznaczony jest do stosowania w zmywalniach naczyń oraz kuchniach. Znajdziesz u nas sprzęty o pojemności od 30 do 180 litrów.