Łyżka do serwowania KITCHEN LINE dł. 325 mm Hendi 526309
- -15%
powered by
• Czerpaki i łyżki przeznaczone do sosów
• Łyżki wazowe do nabierania zupy
• Różnorodne rozmiary i kształty
• Wykonanie ze stali nierdzewnej
Jesteś właścicielem restauracji, w której serwuje się dania wymagające nabierania? W jednym przypadku mogą to być sosy, którymi polewasz potrawy by wzbogacić ich smak. W innym – nabierasz łyżką zupę by odmierzyć odpowiednią porcję dla czekającego na swój posiłek gościa. Jakiekolwiek ma być przeznaczenie łyżki serwingowej, możesz być pewien, że znajdziesz ją w naszym sklepie internetowym. Wykonane ze stali nierdzewnej, są niezwykle trwałe i odporne na działanie wielu czynników. Jeśli zatem potrzebujesz czerpaka albo łyżki serwisowej, zapoznaj się z tą kategorią naszego sklepu internetowego – i wybierz sztućce, które będą przez wiele lat służyć w Twoim lokalu gastronomicznym. Zapraszamy do zakupów.
Łyżka serwisowa niejedno ma imię. Wszystko zależy bowiem od tego, do jakich zastosowań jej użyjesz. W naszym sklepie znajdziesz łyżki do serwowania w różnych odmianach i wielkościach. Są tu zatem czerpaki, chochle i łyżki serwisowe zarówno do zup, jak i do sosów. Stal nierdzewna zapewnia im wieloletnią trwałość a zarazem zawsze błyszczący wygląd.
Twoja restauracja specjalizuje się w kuchni, w której daniom praktycznie zawsze towarzyszą różnorodne sosy? Wiesz w związku z tym, że ich nakładanie wymaga odpowiednich przyborów kuchennych. Łyżki serwingowe do sosów są specjalistycznymi sztućcami, które powstały właśnie do tego celu. Wyróżnić wśród nich możemy niewielkie sztućce, które przeznaczone są do zadań, wymagających więcej precyzji. Często mogą one mieć nawet charakterystyczny kształt, dzięki którym czynność staje się jeszcze prostsza. Innym rodzajem będą chochle do sosów – czerpaki tego typu są znacznie większe. Czasami są też łyżkami głębokimi, czasem zaś głębokimi, w zależności od tego, jakie konkretnie zadanie mają wypełnić.
Łyżka wazowa, jak sama nazwa wskazuje, jest mocno powiązana z wazami. Nic dziwnego, służy bowiem do nabierania i nalewania zupy do talerzy. Co za tym idzie, musi charakteryzować się specjalnym kształtem. Z jednej strony – powinna być głęboka, tak by można było za jednym razem nabrać nią duże ilości zupy. Pozwala to pracownikom gastronomii szybko i sprawnie wykonać swoją pracę. Z drugiej zaś strony musi być to łyżka o długiej rączce. Niektóre gary potrafią być naprawdę duże i dzięki takiej łyżce wazowej kucharz może sięgnąć nawet do dna naczynia.