Nóż do wilka Profi Line do wilka 22 Hendi 282076
- -15%
powered by
Aby mięso mogło przybrać formę dobrze i równomiernie zmielonego, musi zostać najpierw pokrojone. W przypadku maszynek do mięsa te czynności wykonywane są przez noże do wilków. To elementy każdej maszynki, czy to elektrycznej, czy mechanicznej, dzięki któremu mięso jest krojone na mniejsze kawałki i gotowe do przygotowania potraw bądź dalszej obróbki mechanicznej.
Noże do maszynki do mięsa z naszej oferty są elementami wykonywanymi ze stali nierdzewnej. Jest to materiał, który nie wpływa negatywnie na właściwości odżywcze mielonego mięsa czy jego smak bądź aromat. Materiał ten jest stosunkowo odporny na zużycie, nie pokrywa się rdzą zbyt szybko, pozostając odpowiednim do użytku przez dłuższy czas. Niemniej ostrza ulegają stępieniu, dlatego warto wyjmować je do ostrzenia bądź kupować modele nowe, naostrzone i gotowe do cięcia mięsa w urządzeniu, jakim jest wilk.
Nożyki do maszynki do mięsa są produkowane przez wytwórców sprawdzonych, rzetelnych i pozytywnie recenzowanych, tak przez klientów, jak i fachowców z branży masarskiej. Oferujemy noże do wilka różnych rozmiarów, dopasowane do konkretnego typu maszynki, a więc między innymi urządzeń o numerach 12, 22 czy 32 i wielu innych.
Wszystkie nożyki do maszynki do mielenia mięsa z naszej oferty mają bardzo podobny kształt. Nóż tego typu przybiera formę gwiazdki o nieco owalnie zakończonych ramionach bądź zakończonych prosto. Ramion jest cztery, a we wnętrzu elementu znajduje się otwór do montażu w maszynce. Prosta konstrukcja sprawia, że efektywność maszynki bez względu na jej rodzaj, zostaje zachowana.
Każdy nóż do maszynki do mielenia mięsa, który pochodzi z naszego asortymentu, będzie ostry i odpowiedni do cięcia różnorodnych mięs, ale to nie wszystko. Nóż do maszynki do mięsa służy równie dobrze jako przyrząd do rozdrabniania ziół, bakali, orzechów, ziaren nie tylko kawy, ale także innych ziaren i produktów spożywczych. Jest więc elementem do pewnego stopnia uniwersalnym o wysokiej funkcjonalności. Pozwala nie tylko zaoszczędzić czas na długotrwałe i jednostajne czynności, ale również energię potrzebną do przetwarzania dużych ilości produktów spożywczych.
Uczulamy, aby kontrolować stan ostrzy, bo nóż do maszynki do mięsa po czasie intensywnej eksploatacji musi zostać zaostrzony. W innym wypadku może nie być tak efektywny, jak dobrze naostrzony lub nowy odpowiednik. Zachęcamy do przeglądania oferty i wybierania nożyków do maszynek do mięsa w odpowiednim rozmiarze. Wierzymy, że ich przydatność będzie widoczna jak na dłoni!