- -15%
powered by
Serwetnice ze stali nierdzewnej
- -15%
Serwetnik ze stali nierdzewnej Stalgast 364100
- -10,2%
Serwetnik wysoki chromowany, 195x195x190 mm Stalgast 364204
- -10,2%
Zestaw 2-elementowy do przypraw z serwetnikiem Stalgast 362002
- -10,2%
Serwetnik ze stali nierdzewnej Stalgast 364101
- -10,2%
Serwetnik ze stali nierdzewnej, drut Stalgast 364111
- -10,2%
Serwetnik czarny, 155x160 mm Hendi 427156
- -15%
Serwetnik czarny, 205x210 mm Hendi 427163
- -15%
Serwetnice ze stali nierdzewnej
Nasza oferta serwetnic ze stali nierdzewnej:
- - Serwetnice pionowe na serwetki złożone w pół
- - Serwetniki, zdolne pomieścić duże ilości serwetek
- - Obrączki do serwetek z materiału
- - Odporne na uszkodzenia mechaniczne, korozję i wysoką temperaturę
Jednym z niezbędnych elementów wyposażenia stolików restauracyjnych są serwetniki. To dzięki nim Twoi klienci nie muszą iść myć rąk za każdym razem, gdy ubrudzą sobie palce sosami ze spożywanych posiłków. Serwetnice ze stali nierdzewnej dają kilka możliwości prezentacji swojej zawartości. Jedne służą do serwet wielorazowych, inne do jednorazowych serwetek. W jednych pomieści się kilkanaście, w innych nawet kilkadziesiąt sztuk tych papierowych akcesoriów. Wszystkie jednak pomogą Twoim gościom utrzymać odpowiedni poziom czystości podczas spożywania posiłków. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą serwetników wykonanych ze stali nierdzewnej.
Serwetnice wykonane ze stali nierdzewnej
Cel używania serwetnic jest dość oczywisty. Podawane w restauracjach potrawy zazwyczaj mają dodatkowe sosy, panierki. Jeśli dania były smażone lub pieczone w tłuszczu, on również pozostaje na jedzeniu. To wszystko może znaleźć się na naszych ustach, palcach… a w konsekwencji również na ubraniach. Co zrobić, żeby tak się nie stało? Łatwo byłoby powiedzieć, że należy unikać zabrudzeń albo od razu iść do łazienki, by umyć ręce. W praktyce jest to jednak niemożliwe. W takich sytuacjach nieoceniona okazuje się pomoc w postaci serwetek, które szybko ratują sytuację. Położenie ich luzem na stoliku nie byłoby jednak ani praktyczne, ani estetyczne. Każdy podmuch powietrza zwiewałby je z blatu. Dodatkowo, mycie stolika po każdym gościu byłoby utrudnione. W takich sytuacjach najlepiej jest skorzystać z pomocy serwetnicy gastronomicznej. Nie tylko posiada ona estetyczny wygląd, ale przechowuje umieszczone w niej serwetki w praktyczny i higieniczny sposób.
Rodzaje serwetników ze stali nierdzewnej
Podstawowym, najczęściej spotykanym serwetnikiem jest ten, w którym serwetki złożone są w pół. Tworzą w ten sposób umieszczony w pionie trójkąt. Nieco rzadziej występują serwetnice, w których serwetki nie są składane, ale umieszczone jedna na drugiej. Modele takie pozwalają umieścić w sobie znacznie więcej serwetek. Warto je zatem stosować tam, gdzie zużycie tych papierowych akcesoriów jest dużo większe. Modele przeznaczone na wykonane z materiału wielorazowe serwety mają z kolei kształt okrągłych obręczy. Spotkamy je częściej w restauracjach niż w barach szybkiej obsługi.
Zastawa stołowa ze stali nierdzewnej
Serwetniki ze stali nierdzewnej stanowią jeden z elementów zastawy stołowej. Wykorzystywana do produkcji naczyń stal zazwyczaj zawiera w sobie domieszkę chromu oraz niklu. Zastawa wykonana z tego materiału jest odporna na działanie wysokich temperatur, łatwa w utrzymaniu w czystości i nietoksyczna. Lśniąca stalowa powierzchnia czyni też te akcesoria kuchenne bardzo atrakcyjnymi wizualnie.