GRILLE

Grille o zastosowaniu gastronomicznym

Wybierz z oferty naszego sklepu grill, który spełni potrzeby Twoich klientów:

  • Grille kontaktowe z zasilaniem elektrycznym, grille lawowe z zasilanem gazowym lub płyty grillowe pozwalające wybrać pomiędzy tymi dwiema technologiami
  • Z różnorodnymi rodzajami powierzchni, od gładkiej, poprzez ryflowaną aż po kamienie lawowe
  • Do ryb, mięsa czy warzyw, ale i do grillowania chociażby kanapek panini
  • Częstokroć z możliwością wyboru pomiędzy jedną lub dwiema niezależnymi strefami grillowania

Potrawy z grilla przypominają nam smak letnich imprez na świeżym powietrzu. Co jednak zrobić, gdy kończy się sezon grillowy? Odpowiedzią na te pytanie mogą być oferowane przez nas różnorodne rodzaje grillów gastronomicznych. Płyty grillowe, grille kontaktowe oraz lawowe sprawią, że klienci Twojego lokalu będą mogli cieszyć się unikalnym smakiem dań z grilla przez cały rok.

Płyty grillowe

Płyta grillowa pozwala Ci zdecydować, czy chcesz wybrać urządzenie gazowe czy też elektryczne. Oba rodzaje urządzeń są równie popularne, przy wyborze powinieneś kierować się więc przyszłą wygodą użytkowania swojej płyty grillowej. Dzięki wyborowi płyty gazowej możesz skoncentrować się na generowaniu w długim terminie czasu niższych kosztów bieżących, o ile oczywiście intensywnie korzystasz z tego urządzenia do grillowania. Możesz również wybrać nieco łatwiejszą w montażu i konserwacji płytę grillową elektryczną. Będzie Ci ona okazjonalnie pomagała w grillowaniu niektórych podawanych w Twoim lokalu gastronomicznym potraw. Dzięki temu znacznie niższy będzie początkowy koszt zakupu tego typu urządzenia do Twojej firmy.

W przypadku płyt grillowych możesz wybrać spośród dwóch rodzajów powierzchni do grillowania. Są to powierzchnie całkowicie gładkie lub też mogą posiadać one ryflowaną powierzchnię. Posiadamy w sprzedaży urządzenia z podziałem na dwie niezależnie ogrzewane strefy. Jedna strefa to gładka, druga zaś - ryflowana powierzchnia. Pozwala  to przygotowywać w tym samym czasie dwa odmienne dania korzystając z dwóch różnych temperatur. Przed zakupem warto zastanowić się nad ilością grillowanych dań, które codziennie będą powstawać w Twoim lokalu. Będziesz wtedy wiedział, czy potrzebujesz niewielkiego urządzenia, czy może takiego, które jest w stanie przygotować większe ilości potraw z grilla. Posiadamy zarówno płyty grillowe z dwiema niezależnymi strefami grillowania, jak i urządzenia pojedyncze.

Grille lawowe

Grill lawowy doskonale sprawdzi się wszędzie tam, gdzie potrzebne jest urządzenie gastronomiczne do przygotowania grillowanych potraw. Grille lawowe korzystają w swojej pracy z kamieni lawowych. Kamienie te szybko przyjmują ciepło, rozgrzewanie się urządzenia trwa więc wyjątkowo szybko. Powierzchnia kamieni lawowych nie jest idealnie gładka. Pozwala to ograniczać ilość spożywanych przez Twoich klientów tłuszczów - są one bowiem absorbowane przez kamienie lawowe. W przypadku grillów lawowych problem w postaci pojawiającego się od czasu do czasu w tradycyjnych grillach ognia został znacząco ograniczony. Dlatego też urządzenia te znajdą swoje miejsce w restauracjach, steak barach i innych lokalach gastronomicznych. Grille lawowe to urządzenia o zasilaniu gazowym. Jeśli więc będziesz użytkował je w długim okresie czasu i będą one pracowały przez wiele godzin każdego dnia, będą stanowiły niezwykle ekonomiczne sprzęty gastronomiczne.

Te proste w obsłudze urządzenia gastronomiczne nie nastręczają problemów z utrzymaniem ich  w czystości. Trudno się więc dziwić, że stają się one coraz bardziej popularnymi sprzętami z grupy grillów gastronomicznych. Nasza oferta to nie tylko pojedyncze, niewielkie grille lawowe, ale też te z rusztem dwupozycyjnym, które pozwolą Ci na oddzielne sterowanie temperaturą na każdym z rusztów. Zanim wybierzesz swój przyszły grill powinieneś rozważyć, jak wiele potraw z grilla zamierzasz oferować swoim klientom. Właściwa odpowiedź na to pytanie wskaże Ci, czy powinieneś zdecydować się na mniejszy grill, czy może na urządzenia cechujące się znacznie większą sprawnością przygotowywania grillowanych potraw.

Grille kontaktowe

grillach kontaktowych przygotowanie dań uzależnione jest od będących na wyposażeniu urządzenia płyt roboczych. Mamy tu wybór pomiędzy płytami ryflowanymi a płytami gładkimi. W każdym z tych przypadków urządzenie równomiernie przekazuje temperaturę całej powierzchni grillowanej potrawy. Drugim rodzajem podziału płyt grillów kontaktowych jest podział na płyty wykonane z żeliwa, trudno-ścieralnej stali lub też płyty ceramiczne. Niektóre z grillów kontaktowych na swoim wyposażeniu posiadają rynienkę na tłuszcz. Pozwala ona usuwać tłuszcz, który w innym przypadku gromadziłby się na powierzchni grilla. Dzięki temu powierzchnia urządzenia cały czas pozostaje czysta, a palący się tłuszcz nie zanieczyszcza przygotowywanych przez nas potraw.

Grill kontaktowy bowiem idealnie sprawdza się nie tylko przy grillowaniu powierzchni gotowych potraw - oferuje on możliwość przygotowania oferowanych dań od podstaw. Grill tego typu świetnie zdaje egzamin w lokalach gastronomicznych, oferujących potrawy typu kebab. Służyć może też do przygotowania chrupiącej skórki kanapek panini. Specjalnie na te potrzeby powstały grille kontaktowe, które również znajdziesz w ofercie naszego sklepu. Jeśli zaś z grilla kontaktowego korzystasz bardzo często, warto byłoby rozważyć zakup grilla kontaktowego podwójnego. Pozwoli Ci to na przygotowywanie większej ilości dań z grilla jednocześnie.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów