Patera 3-STOPNIOWA - składana Hendi 429914
- -15%
powered by
• Duża odporność na działanie wysokiej temperatury
• Lśniąca i estetyczna powierzchnia
• Odporne na wpływ kwasów i zasad
• Nie poddają się łatwo uszkodzeniom mechanicznym
Wiele okazji nie może się obyć bez patery ze stali nierdzewnej. Wystarczy tu wspomnieć wszystkie rodzinne święta, które organizowane są w restauracjach. Przy suto zastawionym stole podawane są nie tylko dania gorące, ale też różnego rodzaju przystawki i ciasta. I tu pojawiają się patery. Można na nich umieścić owoce lub owoce morza, ciasta i torty. A to z pewnością nie wszystkie zastosowania. Zapoznaj się z naszą ofertą pater i wybierz jedną (lub kilka) na potrzeby swojej restauracji.
Zastawa stołowa może być wykonana z różnych materiałów. Każdy z nich ma specyficzne właściwości i w związku z tym mogą one się lepiej nadawać do różnych zastosowań w gastronomii. A jak jest ze stalą nierdzewną? Naczynia ze stali nierdzewnej często pojawiają się na naszych stołach. Zarówno w domach, jak i w restauracjach. Zawierają domieszki niklu i chromu, dzięki czemu są one całkowicie bezpieczne dla gości restauracji. Nie rozwijają się na nich mikroorganizmy, nie są toksyczne, łatwo też utrzymać je w czystości. Co więcej, są odporne na działanie kwasów i zasad, a także wysokich temperatur. Taka mieszanka cech czyni je idealnym materiałem do wyrobu wielu spośród naczyń kuchennych.
Patery na ciasto w naszej ofercie, pomimo ich praktycznie jednakowego przeznaczenia, mogą charakteryzować się różnym kształtem. Są zatem sprzęty na nóżce albo jej pozbawione. Patera przeznaczona do ciasta może być jednopoziomowa, ale są też akcesoria o kilku poziomach. W niektórych wersjach znajdują się również dodatkowe pokrywy wykonane z przezroczystego tworzywa. Te wersje najlepiej sprawdzą się do podawania tortów. Naczynia te nie muszą jednak służyć jedynie do ciast. W naszej ofercie znajdziesz też patery do podawania owoców oraz do owoców morza.
Stal nierdzewna jest materiałem stosowanym z wyboru w przemyśle gastronomicznym. Jest łatwa w czyszczeniu i sterylizacji, a przy tym trwała, co czyni ją idealnym materiałem nawet do najcięższych zadań. Nic więc dziwnego, że znalazła tak szerokie zastosowanie w komercyjnych kuchniach. Lśniący połysk stalowych akcesoriów kuchennych utrzymuje się tak długo dzięki ich odporności na korozję. A wszystko to pomimo tego, że naczynia muszą ciągle pracować w wilgotnym środowisku, które bardzo często staje się przyczyną rdzewienia innych metalowych przedmiotów.