OPIEKACZE

Opiekacze i tostery do kanapek i grzanek

Doskonałe opiekacze i tostery, które możesz znaleźć w ofercie naszego sklepu:

  • Profesjonalne opiekacze dla miłośników gorących kanapek i tostery dla wielbicieli grzanek
  • Tostery o podstawowych funkcjach... jak i te z opcjami rozmrażania i podgrzewania
  • Opiekacze zarówno w wariancie tradycyjnym, jak i Salamander
  • Tostery przelotowe wszędzie tam, gdzie zapotrzebowanie na gotowe grzanki jest wyjątkowo duże

Klienci Twojego lokalu gastronomicznego z pewnością docenią możliwość kupienia w nim ciepłych kanapek, które przygotujesz z pomocą jednego z naszych opiekaczy lub też pysznych, chrupiących grzanek w postaci tostów z tostera. Tost czy kanapka, zarówno jedno jak i drugie przygotujesz sprawnie i szybko, korzystając z urządzeń z naszego sklepu internetowego. Zapraszamy Cię do zapoznania się z jego ofertą.

Opiekacz czy toster - które z urządzeń pokochają Twoi klienci?

Toster i opiekacz to tylko pozornie podobne urządzenia gastronomiczne. Różnią się one jednak znacznie zarówno budową, jak i efektami swojej pracy. Ich cechą wspólną jest jednak to, że pozwolą Ci w sprawny sposób przygotować gorące kanapki dla klientów swojego lokalu. Jaka jest jednak różnica pomiędzy tymi urządzeniami i jakie są zalety oraz wady tych technik przyrządzania posiłków?
Podstawową różnicę pomiędzy tosterem a opiekaczem widać już na pierwszy rzut oka. Mowa oczywiście o ich budowie zewnętrznej i metodzie, z jakiej korzystają przy umieszczaniu kanapki bądź tosta wewnątrz urządzenia. Możemy się więc również domyślać, że i kanapki, które uzyskamy z pomocą obu tych urządzeń, będą się różniły pomiędzy sobą. I faktycznie tak jest, bowiem toster służy nam do przygotowywania jedynie grzanek, które później posłużą za bazę przygotowywanej kanapki, podczas gdy w opiekaczu umieszczamy i podgrzewamy gotową już kanapkę.

Tostery

Głównym zadaniem tostera jest przygotowanie dla Twoich klientów pysznych, chrupiących grzanek zwanych tostami. Pierwsze tostery działały na zasadzie sprężyny i czasomierza i zasada ta w pewnym sensie nadal jest kontynuowana. Kiedy mija czas, po którym uznajesz grzankę za dobrze wypieczoną - wyskakuje ona z urządzenia i jest gotowa do spożycia. Nowoczesne urządzenia na szczęście nie przypominają już zbyt mocno swoich powstałych wiele lat temu poprzedników.

Tostery przelotowe

W ofercie posiadamy zarówno urządzenia do przygotowywania zaledwie dwóch grzanek jednocześnie, jak i te, które pozwolą Ci produkować je praktycznie taśmowo. Takim właśnie sprzętem jest toster przelotowy Hendi. Pozwala on ułożyć na przenośniku taśmowym jeden rząd kromek a dzięki dwóm oddzielnym elementom grzewczym będziesz miał zawsze pewność, że grzanki będą idealnie opieczone z obu stron. To urządzenie gastronomiczne idealnie nadaje się do ciągłego opiekania chleba krojonego, a co za tym idzie, świetnie sprawdzi się wszędzie tam, gdzie istnieje ciągłe zapotrzebowanie na świeże tosty. Gotowe grzanki podawane są na tacę wydawczą, nie musisz zatem nadzorować procesu ich produkcji.

Tostery tradycyjne

Przykładem prostego urządzenia, które może nam posłużyć do przygotowywania dwóch grzanek jednocześnie, może być toster Bartscher. Trudno byłoby obyć się bez niego w bufecie śniadaniowym - daje on nam bowiem możliwość zarówno rozmrażania, podgrzewania, jak i opiekania tostów. Co więcej, dzięki temu urządzeniu mamy również możliwość opiekania bajgla z jednej strony. Urządzenie to charakteryzuje się obudową ze szczotkowanej, wyjątkowo trwałej stali nierdzewnej. Mamy tu możliwość wyboru stopni przyrumienienia - od 1 do 6 - dzięki czemu będziesz w stanie spełnić życzenia każdego amatora grzanek. Praktyczna, wysuwana szufladka na okruchy sprawi, że czyszczenie tostera będzie wyjątkowo łatwe.

Opiekacze

Opiekacze często spotkać można też pod nazwą sandwicherów. Służą one do opiekania kanapek, których zawartość może znacznie się różnić. Najlepiej jednak przygotowywać w nich kanapki, w których znajdzie się podgrzana wędlina, roztopiony ser oraz warzywa lub pieczarki.

Opiekacze tradycyjne

Urządzenia te charakteryzują się zazwyczaj ceramicznymi elementami grzewczymi, zaś pomiar długości opiekania wdrożony jest za pomocą wyłącznika czasowego. Dzięki szufladzie na pozostałości procesu pieczenia mamy pewność, że urządzenia te będzie łatwo czyścić po tym, gdy zakończymy w danym dniu korzystanie z nich. Doskonałym przykładem takiego właśnie urządzenia jest dwupoziomowy opiekacz Stalgast.

Opiekacze salamander

Opiekacz salamander to opiekacz, który cechuje regulowana wysokość grzałki. Opiekacze tego typu pozwolą Ci wobec tego w łatwy sposób opiec potrawy o różnych rozmiarach. A wszystko to dzięki temu, że ich ruchoma część górna o płynnej regulacji umożliwia dowolne jej podnoszenie i opuszczanie w zależności od tego, jakiej wielkości potrawa się znajdzie wewnątrz opiekacza.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów