SE - 70 S Salamander - opiekacz Red Fox
- -15%
powered by
Filtry
Klienci Twojego lokalu gastronomicznego z pewnością docenią możliwość kupienia w nim ciepłych kanapek, które przygotujesz z pomocą jednego z naszych opiekaczy, lub też pysznych, chrupiących grzanek w postaci tostów z tostera. Zarówno jedno, jak i drugie przygotujesz sprawnie i szybko, korzystając z urządzeń z naszego sklepu internetowego. Zapraszamy do zapoznania się z jego ofertą.
Szukasz urządzenia, dzięki któremu w Twoim lokalu zagoszczą smaczne, ciepłe posiłki, niewymagające dużego nakładu pracy? Profesjonalny opiekacz lub toster do kanapek i grzanek idealnie sprawdzą się w tej roli. Są one tak skonstruowane, by znacznie zminimalizować ryzyko przepalenia pieczywa, a jednocześnie działać szybko i sprawnie. Co za tym idzie, zdążysz przygotować jedzenie w swoim bistro nawet dla klientów spieszących się do pracy. Tostery i opiekacze gastronomiczne to tylko pozornie podobne urządzenia. Różnią się one jednak znacznie zarówno budową, jak i efektami swojej pracy. Ich cechą wspólną jest to, że pozwolą Ci w sprawny sposób przygotować gorące kanapki dla klientów swojego lokalu.
Jaka jest różnica pomiędzy tymi urządzeniami i jakie są zalety oraz wady tych technik przyrządzania posiłków? Podstawową różnicę pomiędzy tosterem a opiekaczem widać już na pierwszy rzut oka. Mowa oczywiście o ich budowie zewnętrznej i metodzie, z jakiej korzystają przy umieszczaniu pieczywa wewnątrz urządzenia. Możemy się więc również domyślać, że kanapki, które uzyskamy z pomocą obu tych urządzeń, będą się różniły między sobą. I faktycznie tak jest - toster służy nam do przygotowywania jedynie grzanek, które później posłużą za bazę przygotowywanej kanapki. Opiekacz grill do tostów wyposażony jest zaś w grzałki, które zarówno podgrzewają, jak też delikatnie opiekają gotową już kanapkę.
Głównym zadaniem tostera jest przygotowanie dla Twoich klientów pysznych, chrupiących grzanek zwanych tostami. Pierwszy sprzęt tego typu działał na zasadzie sprężyny i czasomierza i zasada ta w pewnym sensie nadal jest kontynuowana. Kiedy mija czas, na jaki umieściłeś pieczywo w środku, wyskakuje ono z urządzenia i jest gotowe do spożycia. Nowoczesne urządzenia na szczęście nie przypominają już zbyt mocno swoich powstałych wiele lat temu poprzedników. Pokazuje to, że sprzęt ten przeszedł w ciągu swojej historii wyjątkowo długą drogę do ideału. Nasz sklep oferuje je w formie tradycyjnej i przelotowej.
Tostery przelotowe
W ofercie posiadamy zarówno urządzenia do przygotowywania zaledwie dwóch grzanek jednocześnie, jak i te, które pozwolą Ci produkować je na dużą skalę. Takim właśnie sprzętem jest np. toster tunelowy profesjonalny Hendi dostępny w naszym sklepie. Pozwala on ułożyć na przenośniku taśmowym jeden rząd kromek, a dzięki dwóm oddzielnym elementom grzewczym będziesz miał zawsze pewność, że grzanki będą idealnie opieczone z obu stron. To urządzenie gastronomiczne idealnie nadaje się do ciągłego opiekania chleba krojonego, a co za tym idzie, świetnie sprawdzi się wszędzie tam, gdzie istnieje stałe zapotrzebowanie na świeże tosty. Gotowe grzanki podawane są na tacę wydawczą, nie musisz zatem nadzorować procesu ich produkcji.
Przykładem prostego urządzenia, które może nam posłużyć do przygotowywania dwóch grzanek jednocześnie, może być obecny w naszej ofercie toster opiekacz do kanapek Bartscher. Trudno byłoby obyć się bez niego w bufecie śniadaniowym - daje on nam bowiem możliwość zarówno rozmrażania, podgrzewania, jak i opiekania tostów. Co więcej, dzięki temu urządzeniu mamy również możliwość opiekania bajgla z jednej strony. Taki zapiekacz charakteryzuje się obudową ze szczotkowanej, wyjątkowo trwałej stali nierdzewnej. Mamy tu możliwość wyboru stopni przyrumienienia - od 1 do 6 - dzięki czemu będziesz w stanie spełnić życzenia każdego amatora grzanek. Praktyczna, wysuwana szufladka na okruchy sprawi, że czyszczenie go będzie wyjątkowo łatwe.
Opiekacze często spotkać można też pod nazwą sandwicherów. Służą one do opiekania kanapek, których zawartość może znacznie się różnić. Najlepiej jednak przygotowywać w nich kanapki, w których znajdzie się podgrzana wędlina, roztopiony ser oraz warzywa. W naszej ofercie odnajdziesz je w wersji tradycyjnej oraz salamander.
Urządzenia te charakteryzują się zazwyczaj ceramicznymi elementami grzewczymi, zaś pomiar długości opiekania wdrożony jest za pomocą wyłącznika czasowego. Dzięki szufladzie na pozostałości procesu pieczenia mamy pewność, że urządzenia te będzie łatwo czyścić po tym, gdy zakończymy w danym dniu korzystanie z niego. Doskonałym przykładem takiego właśnie sprzętu jest obecny w naszej ofercie dwupoziomowy opiekacz Stalgast.
Opiekacz salamander to urządzenie, które cechuje regulowana wysokość grzałki. Tego typu sprzęty pozwolą Ci w łatwy sposób opiec potrawy o różnych rozmiarach. A wszystko to dzięki temu, że ich ruchoma część górna o płynnej regulacji umożliwia dowolne jej podnoszenie i opuszczanie w zależności od tego, jakiej wielkości potrawa się znajdzie wewnątrz opiekacza. Taki opiekacz do bułek, hot dogów, zapiekanek i tortilli idealnie więc się sprawdzi w każdym lokalu gastronomicznym. Wśród naszej oferty znajdziesz go w modelach od takich producentów, jak Red Fox, Bartscher czy RM Gastro.