Pojemnik emaliowany, GN 2/1, H 65 mm Stalgast 107061
- -16,25%
powered by
Pojemniki GN są niezwykle ważnym elementem wyposażenia punktów gastronomicznych. Są odporne na niskie oraz wysokie temperatury, więc wykorzystuje się je zarówno do przechowywania żywności w mroźni, jak i do wypiekania potraw w piecu. W asortymencie naszego sklepu Gastronet24 znajdziesz wiele rodzajów pojemników GN, m.in. te pokryte nieprzywierającą, emaliowaną powłoką. Dzięki swoim właściwościom ułatwiają bezbłędne upieczenie nawet tych potraw, które łatwo się przypalają — sprawdź poniżej ich wszystkie zalety!
Pojemniki emaliowane sprawdzą się do przygotowania puszystego, miękkiego ciasta, kruchych ciasteczek, chrupiących bułek czy soczystego mięsa! Pieczenie w nich przebiega szybko, a gotowe dania są równomiernie zarumienione. A to za sprawą szybkiego nagrzewania się blaszek i ich dobrego przewodnictwa ciepła. Przekłada się to również na kolejną zaletę — zmniejszenie zużycia prądu i niższe rachunki.
Ponadto emaliowane pojemniki po wyjęciu z pieca wolno stygną, dzięki czemu trzymane w nich potrawy na dłużej zatrzymują wysoką temperaturę. A w razie potrzeby danie można zamrozić w tym samym akcesorium, w którym było pieczone. Te wszystkie cechy wpływają na usprawnienie i przyspieszenie pracy na kuchni!
Ogromną zaletą emaliowanych blaszek jest ich trwałość. Nawet przy codziennym użytkowaniu służą one przez długi czas! Tworzywa, z których zostały wykonane, charakteryzuje odporność na ścieranie, zarysowania czy korozję.
Przejrzyj naszą ofertę i zadbaj o to, by za sprawą odpowiednich akcesoriów, pieczone w twoim lokalu dania zachwycały wyglądem i smakiem!