Taca cukiernicza, ekspozycyjna 300x200x20 Hendi 808467
- -15%
powered by
Od kilkudziesięciu już lat wykorzystuje się aluminium do produkcji wyrobów używanych w piekarnictwie i cukiernictwie. Chodzi tutaj między innymi o tace aluminiowe, dzięki którym możliwa jest estetyczna ekspozycja ciast i wypieków na półkach sklepowych i w restauracjach. Nie bez kozery są one wykonane właśnie z tego rodzaju materiału, ponieważ muszą się charakteryzować wysoką odpornością na korozję oraz obojętność na rozmaite czynniki chemiczne. Najważniejsze jest bowiem zadbanie o jakość eksponowanych produktów.
Odpowiedzmy zatem na pytanie, na czym polega przewaga tac aluminiowych, używanych w cukiernictwie. Przede wszystkim chodzi tutaj o wieloletnią trwałość, ale i dużą elastyczność aluminium. Dzięki temu można nadawać tacom różne kształty i wielkości, w tym te bardziej niestandardowe, zgodnie z indywidualnymi zamówieniami klientów. Dodatkową zaletą jest jego doskonała przewodność cieplna - tace takie zapewniają tym samym dobrą efektywność energetyczną – szybciej się nagrzewają i utrzymują ciepło.
Na pewno dużym plusem, szczególnie w firmach o większej skali produkcji, jest lekkość produktów wykonanych z aluminium. Materiał ten jest czterokrotnie lżejszy niż stal nierdzewna. Jest również bardzo estetyczny, dzięki czemu wypieki i wyroby cukiernicze dobrze prezentują się na aluminiowych tacach.
Last but not least, taca aluminiowa w pełni nadaje się do recyklingu. Co ciekawe, taki proces recyklingu można prowadzić w nieskończoność, nie powodując żadnej utraty jakości lub właściwości metalu. To doskonały wybór dla każdej nowoczesnej piekarni i cukierni dbającej o środowisko naturalne.