Misa do szampana / ponczu Hendi 471500
- -20%
powered by
• Wysoka odporność na uszkodzenia mechaniczne
• Od salaterek i bulionówek aż po misy i wanny stalowe
• Pucharki do podawania lodów
• Duża odporność na działanie wysokiej temperatury
Zastawa ze stali nierdzewnej to także wiele rodzajów misek. Od małych naczyń do cukru, bitej śmietany, sosów czy bulionów aż po te, które służą między innymi do podawania szampana lub ponczu. Osobną kategorię stanowić mogą umieszczone na stopce pucharki, przeznaczone do podawania lodów. Wszystkie te elementy zastawy stołowej świetnie zniosą pracę w środowisku profesjonalnej kuchni. Zapraszamy do zapoznania się z tą kategorią oraz do zakupów.
Naczynia ze stali nierdzewnej z powodzeniem służą nam zarówno w lokalach gastronomicznych, jak i w gospodarstwach domowych. Wykonane ze stali chromowo-niklowej, są w pełni bezpieczne dla naszego zdrowia. Stal powstrzymuje rozwój mikroorganizmów, jest bardzo łatwa w utrzymaniu czystości i sterylizacji. Wspomnieliśmy już o bezpieczeństwie dla naszych organizów - stal nie jest materiałem toksycznym. Co jakiś czas pojawiają się informacje, że ten lub inny plastik może zagrażać naszemu zdrowiu. W przypadku stalowych naczyń nie musimy się nad tym zastanawiać. Cechuje ją też ładny, lśniący wygląd. Ponad to, naczynia ze stali nierdzewnej są odporne na działanie: kwasów, zasad oraz wysokich temperatur.
Mini dip, miseczka, bulionówka, miska, salaterka, misa, wanna ze stali nierdzewnej… tak różne miski znajdziesz w naszym sklepie internetowym. Czym się różnią? Pojemnością, a bardzo często również pośrednio z nią związanym zastosowaniem. Najmniejsze z misek służą często do podawania dipów albo bulionów, cukru lub bitej śmietany. Większe pomogą nam podać warzywa albo surówkę. Wiele z misek ze stali nierdzewnej może się przydać do miksowania – pomaga w tym ich zaokrąglone dno. Jeszcze większe posłużą jako misy do szampana lub ponczu. Największe misy stalowe mogą zaś mieć nawet 28 litrów pojemności.
Niewielu jest chyba ludzi, którzy nie lubią lodów. Latem w plenerze nie potrzebujemy do nich dodatkowych akcesoriów. Co jednak, jeśli raczymy się nimi pod dachem restauracji albo w domu? Wtedy wykorzystanie dodatkowych naczyń może się okazać konieczne. Najlepiej sprawdzą się tu wykonane ze stali nierdzewnej pucharki do lodów. Możesz dzięki nim przygotować nie tylko standardowe lody, ale również przepyszne desery lodowe z wykorzystaniem bakalii i innych przysmaków.