Aktywne filtry

Cena

  • 0,00 zł - 10 984,00 zł

    -

Filtr producentów

Wysokość (mm)

Szerokość (mm)

Głębokość (mm)

Wymiary (mm)

Waga (kg)

Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

Kompleksowe realizacje
obiektów
885 552 429

piec inox

BLATY

Gastronomiczne stanowisko neutralne czyli płyta robocza

Blaty neutralne i stanowiska robocze z oferty naszej firmy:

         Blaty robocze na podstawie częściowo zamkniętej

         Element roboczy z szufladą

         Wykonanie nierdzewne

         Duża odporność na wysoką temperaturę, uszkodzenia mechaniczne i inne czynniki

Zapraszamy do poznania naszej bogatej oferty blatów roboczych. Zwane również stanowiskami neutralnymi czy płytami roboczymi, służą do wykonywania prac w kuchniach restauracji. Czy szukasz sprzętu na podstawie czy bez niej, z szufladą czy bez – znajdziesz tu poszukiwaną przez Ciebie płytę roboczą. Poznaj tę kategorię naszego sklepu internetowego i wybierz sprzęt, dzięki któremu będziesz przez wiele lat sprawnie i w higienicznych warunkach przygotowywał potrawy do swoich klientów. Zapraszamy!

Blat neutralny na podstawie zamkniętej

Część stanowisk roboczych wyposażona jest w podstawy, dzięki którym stanowią one pełnoprawny nierdzewny mebel gastronomiczny. Najczęściej jest to podstawa zamknięta z trzech stron – posiada zabudowane ścianki boczne oraz tylną. Przód takiego blatu neutralnego pozostaje otwarty, nie będąc zamykanym na przykład drzwiczkami. Pozwala to przechowywać w podstawie stanowiska roboczego przedmioty niezbędne podczas pracy i szybko po nie sięgać.

Stanowisko robocze ze stali nierdzewnej

Blaty robocze wykonuje się ze stali nierdzewnej, ponieważ w wilgotnym środowisku kuchni w restauracji nie ulegnie ona korozji. Rdza pojawia się na zwykłej stali a następnie łatwo się łuszczy i odpada. Sprawia to, że stopniowo niszczeją kolejne jej warstwy. Stanowiska robocze wykonane ze stali nierdzewnej są na szczęście odporne na ten proces. W kontakcie z czynnikami które naraziłyby zwykłą stal na postępującą korozję „nierdzewka” jest w stanie się obronić za pomocą procesu pasywacji. Właśnie ta zaleta stali nierdzewnej sprawia, że jest ona szeroko wykorzystywana w przemyśle gastronomicznym. Co więcej, nie wpływa ona ani na smak, ani na właściwości chemiczne tworzonych na blacie roboczym potraw. Jest ponadto łatwa w czyszczeniu i sterylizacji, dzięki czemu nie jest trudno wyeliminować potencjalne skażenia bakteryjne jedzenia, które będzie miało z nią styczność. Nie można też zapomnieć o bardzo dużej trwałości stali. To właśnie te czynniki zapewniły jej popularność w komercyjnych kuchniach, przemysłowym przetwarzaniu żywności, przetwórstwie mięsa czy w materiale naczyń i pojemników kuchennych. Stanowiska robocze ze stali nierdzewnej są odporne na ciepło, łatwe w czyszczeniu, ale również bardzo trwałe.

Element roboczy z szufladą

Nie wszystkie blaty robocze są wyposażone w szufladę. Mowa tu szczególnie o prostszych i tańszych rozwiązaniach z tej kategorii. Szuflada okazuje się jednak niezwykle przydatna w wielu zadaniach. Załóżmy, że element neutralny wykorzystywany jest do krojenia produktów żywnościowych. Jeśli posiada szufladę, można ją przeznaczyć na potrzebne do tego zadania narzędzia, na przykład odpowiedni zestaw noży.

Aktywne filtry

Pokazano 1-12 z 112 pozycji