Filtruj według
Producenci
więcej... mniej
Cena
Kategorie
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

OBRÓBKA MECHANICZNA

Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 210000

Krajalnica Profi Line 250 Hendi 210000

Cena podstawowa 2 458,77 zł Cena 1 967,02 zł
Netto 1 599,20 zł bez VAT
  • -20%
Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 210048

Krajalnica Profi Line 220 Hendi 210048

Cena podstawowa 2 089,77 zł Cena 1 671,82 zł
Netto 1 359,20 zł bez VAT
  • -20%
Pokazano 1-12 z 1194 pozycji

Obróbka mechaniczna w gastronomii

W naszym sklepie znajdziesz wszystkie niezbędne urządzenia do obróbki mechanicznej:

  • Służące do obróbki mięsa maszynki do mielenia, nadziewarki do kiełbas i kotleciarki
  • Urządzenia do mieszania i rozdrabniania: szatkownice, cuttry, miksery, blendery i miesiarki
  • Obróbka warzyw i owoców z pomocą obieraczek, sokowirówek i wyciskarek
  • Urządzenia do wałkowania i krojenia: wałkownice i krajalnice gastronomiczne

Nasz sklep internetowy to szeroka gama urządzeń, które stworzono na potrzeby mechanicznej obróbki żywności. Świetnie zdają one egzamin w restauracjach, pubach i barach, lokalach typu fast-food i firmach cateringowych. Nasza szeroka oferta produktów z tej kategorii powinna zadowolić każdego klienta, a w przypadku jakichkolwiek trudności z podjęciem decyzji zakupowej pomożemy Ci w wyborze oferty najlepszej dla Twojej firmy.

Obróbka mechaniczna z pomocą urządzeń do mięsa

Obróbka mechaniczna mięsa może odbywać się na różne sposoby w zależności od tego, jaki efekt chcemy osiągnąć. Maszynki do szybkiego mielenia dużych ilości mięsa to wydajne urządzenia, dzięki którym efektywnie zmielisz mięso drobne i drobniejsze elementy. Niektóre z nich przystosowane są również do pracy ciągłej. Być może chciałbyś też zająć się produkcją swojskich kiełbas na potrzeby sklepu, restauracji, baru albo gospodarstwa agroturystycznego? Możliwość realizacji tego przedsięwzięcia zapewnią Ci nadziewarki do kiełbas, występujące w pojemnościach od trzech do aż dziesięciu litrów. Wyposażone są one w różne lejki kiełbaśnicze, dzięki którym wyprodukujesz kiełbaski o średnicach 16, 22, 32 oraz 38 milimetrów.

Jeśli Twoi klienci preferują jednak steki lub kotlety, doskonałym urządzeniem na Twoje potrzeby będzie kotleciarka gastronomiczna. Pozwala ona szybko i sprawnie przygotowywać mięso na kotlety i steki. Urządzenia te sprawiają, że w trakcie rozbijania mięsa unikasz zarówno hałasu, jak i nieporządku. Rozbijanie mięsa w ten sposób podnosi też walory smakowe przyszłych potraw. Kotleciarki występują zarówno w wersji elektrycznej, jak i ręcznej.

Urządzenia do mieszania i rozdrabniania jako pomoc w obróbce mechanicznej

Obróbka mechaniczna żywności to również jej mieszanie i rozdrabnianie. Jednym z urządzeń przeznaczonych do tych celów jest szatkownica. Może ona występować zarówno w wersjach na potrzeby restauracji, jak i dużo bardziej wydajnych – dla zakładów produkcyjnych. To urządzenie gastronomiczne daje możliwość szatkowania na plastry, wiórki, słupki oraz kostki. Cuttry z kolei pomagają siekać produkty na grube oraz drobne kawałki. Radzą sobie z wieloma różnorodnymi zadaniami - od sosów i farszu aż po ugniatanie ciast. Miksery występują w wariantach ręcznym oraz jako planetarne miksery stacjonarne. Miksery zanurzeniowe mogą mieć różne długości ramienia i być przeznaczone do naczyń o różnych pojemnościach. Mogą mieć jedną funkcję lub dwie i posiadać wtedy zarówno ramię miksujące i obijające. Urządzenia te mogą być zarówno niewielkie, jak i być potężnymi mikserami turbo.

Blendery pozwalają przygotować idealnie smoothie, koktajle oraz drinki. Kuchenne urządzenia wielofunkcyjne z tej kategorii mogą z powodzeniem spełniać wiele różnorodnych zadań. Jeśli hałas blendera przesadnie zakłócałby ciszę w Twoim lokalu gastronomicznym, warto zastanowić się nad urządzeniem z wyciszającą obudową. Gdy zastanawiasz się nad sprzętem do pracy w barze, istnieje specjalna kategoria stworzonych do tych celów blenderów barmańskich. Do przygotowania ciast ciężkich lub lekkich oraz ubijania piany przeznaczone są z kolei miesiarki. Różni je pojemność dzieży, będącej na wyposażeniu urządzenia, co pozwala dobrać do swoich potrzeb mniej lub bardziej wydajny sprzęt. Kolejną cechą, która różnicuje te urządzenia, jest ilość dostępnych trybów prędkości – od jednego aż po cztery. Niektóre z miesiarek mają elementy zamontowane na stałe, inne z kolei dają możliwość wyjmowania dzieży oraz unoszenia głowicy.

Mechaniczna obróbka owoców i warzyw

Obieraczki służą przede wszystkim do obierania warzyw korzeniowych. Do takich warzyw zaliczyć można przede wszystkim ziemniaki, marchew oraz buraki. Posiadamy w ofercie jednak również takie obieraczki, które pozwalają obrać nawet cebulę bez uszkodzenia jej powierzchni. Urządzenia te mogą mieć różną wydajność – w przypadku zapewnienia jej wysokich wyników lub w razie potrzeby obierania dwóch różnych warzyw jednocześnie, można wybrać sprzęt wyposażony w dwie obieraczki, umieszczone w jednej obudowie. Wszystkie te urządzenia są wyjątkowo trwałe i solidne, a zarazem bardzo proste w obsłudze.

Sokowirówki i wyciskarki pozwalają Ci wyciskać świeże soki owocowe i warzywne na potrzeby Twoich klientów. Obróbka mechaniczna w tej formie zapewnić Ci może wyciskanie soków nawet z ziół, orzechów i migdałów. Inne sprzęty nadają się nie tylko do soków, ale i do przygotowania musów, przecierów oraz koktajli owocowych.

Wałkowanie i krojenie z zastosowaniem narzędzi do obróbki mechanicznej

Wałkowanie ciasta na na pizzę, makarony, pierogi lub pieczywo wymaga od pracownika Twojej firmy wiele wysiłku. Można jednak znacząco uprościć tę czynność i skrócić czas pracy personelu, korzystając z wałkownicy. Urządzenia te mogą mieć jedną lub dwie pary wałków i pozwalają uzyskać rozwałkowane ciasto, które będzie miało średnicę od zaledwie 14 aż do 45 centymetrów.

Krojenie wędlin, sera lub pieczywa także należy do czynności, które możesz w znacznym stopniu uprościć. Dzięki krajalnicom ręcznym, półautomatycznym lub całkowicie automatycznym proces ten staje się szybszy, a skrojone w ten sposób plastry lub kromki są idealnie równe. Część z krajalnic posiada podwójne przeznaczenie – można nimi kroić zarówno sery, jak i wędliny. Urządzenia o niestandardowym przeznaczeniu pozwalają kroić kiełbaski lub pomidory.