Filtruj według
Producenci
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

BLACHY ALUMINIOWE DO PIECZENIA

Pokazano 1-12 z 24 pozycji

Jeśli prowadzisz lokal gastronomiczny i szukasz odpowiedniego sprzętu, który pozwoli Ci w pełni wykorzystać potencjał profesjonalnej kuchni, koniecznie zwróć uwagę na blachy aluminiowe do pieczenia. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór produktów tego typu, dostępnych w różnych rozmiarach i wariantach. Dzięki temu z łatwością dopasujesz je do swoich potrzeb.

Blachy aluminiowe najwyższej jakości

W ofercie posiadamy blachy aluminiowe do pieczenia wykonane z wysokiej klasy surowców z dbałością o każdy szczegół. Stopy aluminium, z których powstają dostępne produkty, są jednocześnie niezwykle lekkie, jak i wytrzymałe. Co więcej, dzięki teflonowym powłokom wypieki nie przywierają do ich powierzchni i są też łatwe do utrzymania czystości. Z pewnością docenią to pracownicy i właściciele restauracji dbający o najwyższy poziom higieny w kuchni.

Blacha aluminiowa cukiernicza

Szukasz blachy idealnej do przygotowywania wypieków cukierniczych? W naszej ofercie znajdziesz podkłady wypiekowe specjalnie do tego przeznaczone. Dzięki zróżnicowanym kształtom cukiernik może dopasować je do swoich potrzeb i przygotować różne rodzaje ciast, babeczek i innych słodkości, o których tylko zamarzą Twoi goście. Doskonale sprawdzają się w restauracjach, piekarniach oraz zakładów cukierniczych.

Blaszka aluminiowa do pieczenia – wybierz odpowiednią

Blachy piekarnicze aluminiowe stanowią niezbędny element wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego. Wybierając odpowiednią blaszkę, warto zwrócić uwagę na kilka kluczowych kwestii, które mają wpływ na komfort ich użytkowania. Po pierwsze, rozmiar i kształt powinien być dopasowany do wymiarów pieca lub piekarnika gastronomicznego. Po drugie, ważne, aby blacha była solidna i odporna na odgniecenia, ale też niezbyt ciężka. Pokrycie teflonowe ułatwia usuwanie zabrudzeń, ale może być wrażliwe na zarysowania. Warto rozważyć też wybór blach z perforacją – szczególnie w przypadku wypieków z mąki. 

Dzięki dziurkowanej powierzchni ciepło równomiernie rozprowadza się na całej powierzchni blachy, co przyspiesza proces pieczenia i skraca czas potrzebny do przygotowania potrawy. Perforacja zapobiega również skraplaniu się pary wodnej na powierzchni wypieku, co może powodować wilgotne i nieprzyjemne w dotyku ciasta czy pieczywo.

Wybierz blachę aluminiową do piekarnika, która uprzyjemnia codzienną pracę kucharzom i przyczynia się do stworzenia doskonałych dań i wypieków. Zamów ją z asortymentu naszego sklepu GastroNet24 z szybką i bezpieczną dostawą.