Filtruj według
Producenci
więcej... mniej
Cena
Kategorie
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

NACZYNIA KUCHENNE

Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 856338

Tarka 856338 Hendi

Cena podstawowa 44,28 zł Cena 37,64 zł
Netto 30,60 zł bez VAT
  • -15%
Pokazano 1-12 z 2588 pozycji

Naczynia i akcesoria kuchenne na potrzeby Twojego lokalu gastronomicznego:

- Garnki i patelnie gastronomiczne
- Pojemniki i blachy gastronomiczne
- Deski i noże gastronomiczne
- Siatki do pizzy

Naczynia i akcesoria kuchenne to grupa sprzętów gastronomicznych, które znacząco pomagają Ci w przygotowaniu potraw na potrzeby Twoich klientów. Zaliczamy tu między innymi garnki, patelnie, pojemniki i blachy gastronomiczne oraz siatki do pizzy. Deski i noże to z kolei akcesoria, dzięki którym z łatwością pokroisz różnego rodzaju produkty żywnościowe. Zapraszamy do poznania tej kategorii naszego sklepu internetowego oraz do zakupów.

Podstawowe naczynia i akcesoria kuchenne, czyli garnki i patelnie

Naczynia i akcesoria kuchenne to w przeważającej większości garnki. Najczęściej są wykonane z żeliwa lub ze stali nierdzewnej. Oferujemy swoim klientom też garnki emaliowane. Garnki gastronomiczne mają pojemności od zaledwie kilku do blisko stu litrów. Producenci garnków często dają możliwość zakupu naczyń zarówno z pokrywkami jak i bez nich. Można je też nabyć jako kompletne zestawy, składające się z wielu garnków o różnych pojemnościach.

Patelnie gastronomiczne to z jednej strony sprzęty tradycyjne, z drugiej zaś specjalne wersje tych naczyń. Zaliczyć tu można patelnie wok, grillowe, do paelli, ryb czy naleśników. Stosowane w nich rozwiązania pozwalają z łatwością wykonywać tradycyjne potrawy chińskie lub hiszpańskie albo takie, które byłyby wręcz niemożliwe do przygotowania na zwykłej patelni.

Pojemniki i blachy gastronomiczne jako naczynia kuchenne o wielu zastosowaniach

W naszej ofercie znajdują się zarówno naczynia spełniające normę GN, jak i pojemniki okrągłe. Posiadamy pojemniki na sztućce oraz na naczynia, a także na ciasto do pizzy, warzywa lub owoce, na mięso oraz z tacami na jajka. Dzięki pracy z naczyniami Gastro Norm możesz łatwo ustalić, czy w Twoim urządzeniu gastronomicznym będzie można umieścić dany rozmiar pojemnika. Pojemniki Gastro Norm mogą być wykonane z wielu różnych materiałów, jednak najczęściej można spotkać te ze stali nierdzewnej, poliwęglanu lub polipropylenu.

Blachy gastronomiczne i ruszty często produkowane są w wymiarach, spełniających normę piekarniczą lub Gastro Norm. Sprzedajemy specjalne blachy do gotowania warzyw oraz smażenia frytek oraz te do grillowania warzyw i mięs. Aluminiowa blacha teflonowa najlepiej sprawdza się przy pieczeniu pieczywa oraz przekąsek, z kolei blacha emaliowana - do smażenia potraw. Blachy teflonowe często znajdują swoje zastosowanie do gotowania jajek, blachy ryflowane do grillowania mięs, a gładkie do pieczenia pizzy. Ruszty występują w wersji standardowej lub przystosowanej do pieczenia drobiu, jagnięcia, prosiaka, żeberek, ziemniaków lub kukurydzy.

Akcesoria kuchenne stosowane w gastronomii to także deski i noże

Deski i noże gastronomiczne dostępne są w kolorach białym, brązowym, czarnym, czerwonym, niebieskim, zielonym oraz żółtym. Używanie akcesoriów w różnych kolorach pomaga uniknąć zanieczyszczenia żywności, która następnie trafiłaby do Twoich klientów, narażając ich na zatrucia pokarmowe. Do przygotowania surowego mięsa zalecane jest używanie deski i noża w kolorze czerwonym. Akcesoria o barwie niebieskiej służyć mają do pracy z surowymi rybami. Żółty kolor przeznaczony został na potrzeby mięs, które zostały już wcześniej poddane obróbce termicznej. Deska i nóż w kolorze brązowym mają służyć do krojenia warzyw korzeniowych, zielone z kolei – sałat, owoców i świeżych warzyw. Barwa biała akcesoriów oznacza, że przeznaczono je do pracy z wyrobami piekarniczymi oraz nabiałem.

Kolorowe deski wykonane są z tworzyw sztucznych, jednak istnieje również inna grupa tych sprzętów kuchennych. Są to deski do krojenia z drewna, które również świetnie sprawdzają się w większości zastosowań gastronomicznych. W naszej ofercie znajdują się też drewniane deski do serwowania pizzy. Naczynia i akcesoria kuchenne to także noże gastronomiczne. Dzielimy je na narzędzia uniwersalne oraz te o specjalnych zastosowaniach. Noże takie przeznaczone są do mięs i ryb, jarzyn, sera, pieczywa albo do smarowania. W naszej ofercie znajdują się też noże dekoracyjne oraz do nakładania tortów.

Siatki do pizzy jako przykład akcesoriów kuchennych stosowanych w pizzerii

Głównym zadaniem siatek do pizzy jest ułatwić Ci pieczenie tej potrawy, dzięki czemu uzyskasz jej równomierny wypiek. Siatki do pizzy są produkowane w różnych rozmiarach – od przyborów o niewielkich średnicach po siatki, na których zmieszczą się dużo większe pizze. Sito siatki do pizzy projektowane jest w taki sposób, by powietrze miało możliwość optymalnego przepływu pod ciastem dzięki temu pizza wypiekana jest równomiernie.

Szybszy czas przygotowania to z jednej strony możliwość szybszego obsłużenia klientów, z drugiej zaś oszczędności w bieżących rachunkach. Pizzę na siatce łatwo jest przenieść – nie wyślizgnie się z uchwytu kelnera i bezpiecznie dotrze do stolika gości. Siatki do pizzy są łatwe i wygodne w czyszczeniu, można je też dobrać do praktycznie każdego rozmiaru pizzy. Siatka jest trwała i odporna na uszkodzenia mechaniczne, a przy tym nie poddaje się korozji.