Szufelka aluminiowa, V 0.47 l Stalgast 304072
- -10,2%
powered by
Naczynia i akcesoria kuchenne na potrzeby Twojego lokalu gastronomicznego:
- Garnki i patelnie gastronomiczne
- Pojemniki i blachy gastronomiczne
- Deski i noże gastronomiczne
- Siatki do pizzy
Naczynia i akcesoria kuchenne to grupa sprzętów gastronomicznych, które znacząco pomagają Ci w przygotowaniu potraw na potrzeby Twoich klientów. Zaliczamy tu między innymi garnki, patelnie, pojemniki i blachy gastronomiczne oraz siatki do pizzy. Deski i noże to z kolei akcesoria, dzięki którym z łatwością pokroisz różnego rodzaju produkty żywnościowe. Zapraszamy do poznania tej kategorii naszego sklepu internetowego oraz do zakupów.
Naczynia i akcesoria kuchenne to w przeważającej większości garnki. Najczęściej są wykonane z żeliwa lub ze stali nierdzewnej. Oferujemy swoim klientom też garnki emaliowane. Garnki gastronomiczne mają pojemności od zaledwie kilku do blisko stu litrów. Producenci garnków często dają możliwość zakupu naczyń zarówno z pokrywkami jak i bez nich. Można je też nabyć jako kompletne zestawy, składające się z wielu garnków o różnych pojemnościach.
Patelnie gastronomiczne to z jednej strony sprzęty tradycyjne, z drugiej zaś specjalne wersje tych naczyń. Zaliczyć tu można patelnie wok, grillowe, do paelli, ryb czy naleśników. Stosowane w nich rozwiązania pozwalają z łatwością wykonywać tradycyjne potrawy chińskie lub hiszpańskie albo takie, które byłyby wręcz niemożliwe do przygotowania na zwykłej patelni.
W naszej ofercie znajdują się zarówno naczynia spełniające normę GN, jak i pojemniki okrągłe. Posiadamy pojemniki na sztućce oraz na naczynia, a także na ciasto do pizzy, warzywa lub owoce, na mięso oraz z tacami na jajka. Dzięki pracy z naczyniami Gastro Norm możesz łatwo ustalić, czy w Twoim urządzeniu gastronomicznym będzie można umieścić dany rozmiar pojemnika. Pojemniki Gastro Norm mogą być wykonane z wielu różnych materiałów, jednak najczęściej można spotkać te ze stali nierdzewnej, poliwęglanu lub polipropylenu.
Blachy gastronomiczne i ruszty często produkowane są w wymiarach, spełniających normę piekarniczą lub Gastro Norm. Sprzedajemy specjalne blachy do gotowania warzyw oraz smażenia frytek oraz te do grillowania warzyw i mięs. Aluminiowa blacha teflonowa najlepiej sprawdza się przy pieczeniu pieczywa oraz przekąsek, z kolei blacha emaliowana - do smażenia potraw. Blachy teflonowe często znajdują swoje zastosowanie do gotowania jajek, blachy ryflowane do grillowania mięs, a gładkie do pieczenia pizzy. Ruszty występują w wersji standardowej lub przystosowanej do pieczenia drobiu, jagnięcia, prosiaka, żeberek, ziemniaków lub kukurydzy.
Deski i noże gastronomiczne dostępne są w kolorach białym, brązowym, czarnym, czerwonym, niebieskim, zielonym oraz żółtym. Używanie akcesoriów w różnych kolorach pomaga uniknąć zanieczyszczenia żywności, która następnie trafiłaby do Twoich klientów, narażając ich na zatrucia pokarmowe. Do przygotowania surowego mięsa zalecane jest używanie deski i noża w kolorze czerwonym. Akcesoria o barwie niebieskiej służyć mają do pracy z surowymi rybami. Żółty kolor przeznaczony został na potrzeby mięs, które zostały już wcześniej poddane obróbce termicznej. Deska i nóż w kolorze brązowym mają służyć do krojenia warzyw korzeniowych, zielone z kolei – sałat, owoców i świeżych warzyw. Barwa biała akcesoriów oznacza, że przeznaczono je do pracy z wyrobami piekarniczymi oraz nabiałem.
Kolorowe deski wykonane są z tworzyw sztucznych, jednak istnieje również inna grupa tych sprzętów kuchennych. Są to deski do krojenia z drewna, które również świetnie sprawdzają się w większości zastosowań gastronomicznych. W naszej ofercie znajdują się też drewniane deski do serwowania pizzy. Naczynia i akcesoria kuchenne to także noże gastronomiczne. Dzielimy je na narzędzia uniwersalne oraz te o specjalnych zastosowaniach. Noże takie przeznaczone są do mięs i ryb, jarzyn, sera, pieczywa albo do smarowania. W naszej ofercie znajdują się też noże dekoracyjne oraz do nakładania tortów.
Głównym zadaniem siatek do pizzy jest ułatwić Ci pieczenie tej potrawy, dzięki czemu uzyskasz jej równomierny wypiek. Siatki do pizzy są produkowane w różnych rozmiarach – od przyborów o niewielkich średnicach po siatki, na których zmieszczą się dużo większe pizze. Sito siatki do pizzy projektowane jest w taki sposób, by powietrze miało możliwość optymalnego przepływu pod ciastem dzięki temu pizza wypiekana jest równomiernie.
Szybszy czas przygotowania to z jednej strony możliwość szybszego obsłużenia klientów, z drugiej zaś oszczędności w bieżących rachunkach. Pizzę na siatce łatwo jest przenieść – nie wyślizgnie się z uchwytu kelnera i bezpiecznie dotrze do stolika gości. Siatki do pizzy są łatwe i wygodne w czyszczeniu, można je też dobrać do praktycznie każdego rozmiaru pizzy. Siatka jest trwała i odporna na uszkodzenia mechaniczne, a przy tym nie poddaje się korozji.
Podkategorie
Lista podkategorii