Filtruj według
Producenci
Cena
Kategorie
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

PAKOWARKI

Dostępność: 2 tygodnie
Producent: CAS
Kod produktu: CVP-260PD

Pakowarka próżniowa CAS CVP-260/PD

Cena podstawowa 5 658,00 zł Cena 4 639,56 zł
Netto 3 772,00 zł bez VAT
  • -18%
Dostępność: 2 tygodnie
Producent: CAS
Kod produktu: CVP-350MS

Pakowarka próżniowa CAS CVP-350/MS

Cena podstawowa 7 995,00 zł Cena 6 555,90 zł
Netto 5 330,00 zł bez VAT
  • -18%
Dostępność: 2 tygodnie
Producent: CAS
Kod produktu: CVP-450A

Pakowarka próżniowa CAS CVP-450/A

Cena podstawowa 9 471,00 zł Cena 7 766,22 zł
Netto 6 314,00 zł bez VAT
  • -18%
Dostępność: 2 tygodnie
Producent: CAS
Kod produktu: CVP-300PJ

Pakowarka próżniowa CAS CVP-300/PJ

Cena podstawowa 6 888,00 zł Cena 5 648,16 zł
Netto 4 592,00 zł bez VAT
  • -18%
Dostępność: 2 tygodnie
Producent: CAS
Kod produktu: CVP-350MS-G

Pakowarka próżniowa CAS CVP-350/MS/GAS

Cena podstawowa 8 610,00 zł Cena 7 060,20 zł
Netto 5 740,00 zł bez VAT
  • -18%
Pokazano 1-12 z 187 pozycji

Pakowarki gastronomiczne

Pakowarki listwowe i komorowe na potrzeby Twojego lokalu gastronomicznego:

  • Hermetyczne i estetyczne pakowanie produktów żywnościowych
  • Przedłużenie przydatności żywności do spożycia
  • Z przeznaczeniem dla małych, średnich i dużych zakładów gastronomicznych
  • O różnych mocach pompy i szerokości listwy zgrzewającej

Nasz sklep może Ci zaproponować szeroką ofertę pakowarek komorowych i listwowych do żywności. Zdadzą one egzamin zarówno w małych lokalach typu fast-food i restauracjach, średnich firmach cateringowych, jak i dużych zakładach produkcyjnych. Nasza oferta pakowarek z pewnością spełni Twoje wymogi, gdybyś jednak miał wątpliwości - pomożemy Ci wybrać taki model produktu, który najlepiej sprawdzi się Twojej firmie.

Pakowarki

Nasza oferta to różnorodne modele pakowarek próżniowych – zarówno listwowych, jak i komorowych. Oba wspomniane warianty tego urządzenia pozwalają pakować żywność. W zależności od tego, jak wiele produktów żywnościowych będziesz chciał pakować próżniowo i w jak szybkim tempie, wybierzesz produkt, który lepiej sprawdzi się w Twojej firmie. Pakowarki próżniowe działają szybko i sprawnie, a przy tym znacząco pomagają Ci przedłużyć świeżość i przydatność produktów do spożycia.

Pakowarki komorowe

Pakowarki komorowe to hermetyczne i estetyczne pakowanie żywności. Rozwiązanie to znalazło zastosowanie zarówno w mniejszych, jak i większych zakładach gastronomicznych. Korzystanie z pakowarki komorowej wymaga wygospodarowania na nią pewnej przestrzeni w zakładzie gastronomicznym. Świetnie sprawdza się ona wszędzie tam, gdzie gabaryty pakowanych produktów są duże. Przeznaczeniem takich pakowarek jest w związku z tym najczęściej praca w średnich oraz większych zakładach gastronomicznych. Na początku procesu produkt żywnościowy umieszcza się w foliowej torbie, a urządzenie następnie odsysa powietrze. Po zakończeniu odsysania powietrza pakowarka komorowa tworzy szczelny zgrzew i w ten sposób powstaje zamknięte opakowanie. Produkt w foliowej torbie umieszcza się bowiem w hermetycznie zamkniętej komorze, z której następnie jest odsysane powietrze.

Odsysanie powietrza następuje za pomocą wbudowanej w pakowarkę komorową pompy. Sprzęty te mogą być wyposażone w pompę o różnej mocy, co bezpośrednio wpływa na szybkość wypompowywania powietrza z ich komory. Różne mogą być też wielkości komory pakowarki oraz szerokości będącej na jej wyposażeniu listwy zgrzewającej. Im większa pojemność komory, tym większe produkty jesteś w stanie zamknąć w hermetycznych foliowych workach. Listwa zgrzewająca jest pokryta teflonem, dzięki czemu w bezpieczny i skuteczny sposób zgrzewa folię. Pakowarka komorowa pozwala w bardziej racjonalny sposób wykorzystać czas pracowników, a co za tym idzie – zaoszczędzić pieniądze na kosztach pracy. Jeśli w Twojej firmie pakuje się próżniowo większe ilości produktów o większych gabarytach, taka pakowarka próżniowa będzie świetnym rozwiązaniem.

Pakowarki listwowe

Pakowarka listwowa jest urządzeniem, które zazwyczaj najlepiej sprawdza się w średnich lub małych zakładach gastronomicznych, ale często można spotkać ją również w zastosowaniach domowych. Pozwala estetycznie i hermetycznie pakować produkty żywnościowe, co z kolei przedłuża przydatność żywności do spożycia. Żywność umieszcza się w foliowym opakowaniu, z którego następnie odsysa się całe powietrze. Następnie poprzez utworzenie szczelnego zgrzewu powstaje szczelne opakowanie z zamkniętym produktem. Cały ten proces odbywa się dzięki wbudowanej w urządzenie pompie. Poza nią pakowarka listwowa wyposażona jest również w pokrytą teflonem listwę zgrzewającą.

Pakowarka listwowa to urządzenie o stosunkowo niewielkich rozmiarach. Jest dzięki temu łatwa w przenoszeniu. W przypadku takich urządzeń pakowany produkt nie znajduje się w środku sprzętu, ale poza nim, a w pakowarce umieszcza się jedynie jeden z końców folii. Stąd wywodzi się jednak z nazw takich urządzeń – pakowarka bezkomorowa. Najprostsze modele nie posiadają zbyt wielu dodatkowych funkcji i wyposażone są w słabsze pompy ssące. Pozwalają na pracę jedynie z produktami suchymi. Bardziej złożone pakowarki listwowe mają możliwość pracy z produktami sypkimi i płynami. Część z pakowarek listwowych wyposażona jest w funkcję marynowania.