Widelec stołowy, Bistro, L 176 mm Stalgast 355051
- -10,2%
powered by
Filtry
Chyba nikt nie wyobraża sobie polskiej restauracji bez elementów zastawy stołowej, jakimi są sztućce. Nawet w skrajnych przypadkach będzie to chociażby jednorazowa zastawa, wykonana z plastiku. W większości przypadków jednak sztućce są starannie dobranymi przyborami kuchennymi, które wspierają budowanie odpowiedniego klimatu w restauracji. Jednymi z częściej używanych przyborów są widelce. Ich szeroką ofertę znajdziesz w naszym sklepie internetowym. Z pewnością wybierzesz w nim odpowiedni zestaw dla swojej restauracji. Zapraszamy do zapoznania się z naszymi towarami oraz do zakupów.
Sztućce to po prostu przybory kuchenne, które służą nam do przygotowania i późniejszego jedzenia potraw. Stanowią ważny element zastawy stołowej. Ich zróżnicowana wielkość i kształt sprawiają, że odmienne sztućce sprawdzają się w konsumpcji różnych dań. W ofercie sztućców znajdziesz różnorodne odmiany łyżek i łyżeczek, widelców i widelczyków oraz noży i nożyków. Znajdą się tu także łyżkowidelce, które łączą w sobie cechy dwóch przyborów kuchennych, od których pochodzi ich nazwa.
Widelce stołowe to duża grupa przyborów kuchennych. Można dzięki temu dobrać idealny wzór dla potrzeb swojego lokalu gastronomicznego. Widelce obiadowe dzięki swojej popularności występują w różnorodnych kształtach i rozmiarach. Różnią się również wzornictwem, dzięki czemu z łatwością można znaleźć produkty zarówno tradycyjne, jak i nowoczesne. Również te o specjalnych zastosowaniach: do jedzenia ryb albo steków lub też przeznaczone do użytku przez dzieci.
Widelce nie służą jedynie do pomagania przy konsumpcji. Poza tym istnieje również pewna ilość przyborów, które są przeznaczone do serwowania oraz przygotowania dań. Wymienić tu można widelce serwingowe o specjalnych zastosowaniach: te, dzięki którym podasz do stołu ślimaki lub te do wędlin albo homara.
Łyżkowidelce czy też widelce do sałatek? – kiedy wiadomo, o co chodzi, ta czy inna nazwa jest już mniej istotna. Widelec taki najczęściej charakteryzuje się wyglądem podobnym do zmodyfikowanej łyżki. Na jej końcu wycięte są zęby które sprawiają, że zaczyna ona przypominać widelec. Mniejsze z nich mogą służyć jako zastępstwo łyżki i widelca, by ograniczyć rozmiar ekwipunku – na przykład na biwaku. Większe łyżkowidelce ułatwiają nakładanie sałatek. Mogą być wyposażone w dwa, trzy lub cztery zęby.