Filtruj według
Producenci
więcej... mniej
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

PRZYBORY DODATKOWE

Dodatkowe akcesoria, potrzebne podczas wyrobu pizzy

Poznaj naszą ofertę dodatkowych akcesoriów do wyrobu pizzy:

         Noże, pojemniki, skrobki, szpachelki i łyżki

         Płyty utrzymujące temperaturę jedzenia

         Pizza Cutter do szybkiego cięcia potraw

         Szczotki do czyszczenia pieca do pizzy

Konkurencja na rynku pizzerii jest duża, warto więc zaopatrzyć się w niezbędne akcesoria do pizzerii, które znacznie ułatwiają proces przygotowania tego włoskiego przysmaku. Znajdziesz je w ofercie naszego sklepu internetowego. Poznaj je i wybierz te, które pomogą Ci dostarczać klientom najlepszą pizzę w mieście. Zapraszamy!

Przybory dodatkowe w pizzerii

Wydawać by się mogło, że przygotowanie popularnego włoskiego placka to nic trudnego. Ciasto, sos, piec do pizzy... i gotowe! Tak jednak nie jest i cały proces wymaga od właściciela restauracji nieco więcej wysiłku. Przygotowanie odpowiedniego ciasta oraz sosów, odpowiednie dodatki, późniejsze nadzorowanie pieczenia, a na samym końcu transport pizzy. Wszystko to wymaga kilku dodatkowych akcesoriów, dzięki czemu cały proces przebiega sprawniej, a finalne danie smakuje tak dobrze. Na szczęście liczba potrzebnych dodatkowych sprzętów nie jest aż tak duża i z łatwością da się opanować cały proces. Znajdziesz tu wszystkie niezbędne akcesoria, które znacząco usprawnią Twoją pracę.

Przybory do przygotowania pizzy

Placek z ciasta można oczywiście przygotować bez wielu specjalistycznych akcesoriów, ale po co utrudniać sobie to zadanie? Przybory do przygotowania pizzy to kilka bardzo przydatnych przedmiotów. W żadnej szanującej się pizzerii nie może zabraknąć noża do cięcia oraz pojemnika do przechowywania ciasta. Niezbędna może się okazać również skrobka oraz szpachelka i szpatuła. Żeby równomiernie rozprowadzić sos, skorzystaj z chochli do nakładania oraz łyżki do rozprowadzania specjalnie przeznaczonych do tego celu. A wszystko to po to, by do pieca w Twoim lokalu trafiła idealnie przygotowana pizza.

Przybory do podawania pizzy

Kiedy pizza jest już gotowa, warto wyciągnąć ją z pieca za pomocą uniwersalnego i bezpiecznego chwytaka do blach do pizzy. Jeśli nie masz czasu na pracę z radełkiem do pizzy i chcesz jeszcze bardziej przyspieszyć proces cięcia potrawy, warto zastanowić się nad sprzętem o wdzięcznej nazwie Pizza Cutter. Służy on do tego samego celu, jednak cały proces jest w dużym stopniu zmechanizowany. I wreszcie utrzymanie ciepła gotowej pizzy, gdy czeka ona na klienta. Służą do tego płyty utrzymujące lub obracane talerze.

Czyszczenie pieca do pizzy

Piece do pizzy, podobnie zresztą jak wszystkie inne urządzenia gastronomiczne, trzeba regularnie czyścić. Wykonuje się tą czynność za pomocą szczotek do czyszczenia pieca. Mogą być one wykonane z mosiężnego drutu lub miękkiego albo twardego włosia. Najczęściej są też dodatkowo wyposażone w stalowy skrobak.

Pokazano 1-12 z 34 pozycji