Patelnia paella dzielona na dwie części śr. 420 mm Hendi 622759
- Wyprzedaż!
powered by
Filtry
Paella to hiszpańska potrawa serwowana na wiele sposobów. Jej bazą jest gotowany i podsmażany ryż z dodatkiem szafranu, jednak pozostałe składniki różnią się w zależności od odmiany paelli. Warunkiem odpowiedniego jej przygotowania jest posiadanie odpowiedniego naczynia z dwoma uchwytami - jest to patelnia do paelli. Indukcja, gaz: niezależnie od tego, na jakiej kuchence gotujesz, w naszym sklepie znajdziesz przystosowany do niej produkt.
Paella to jedno z dań, które przybyły do nas z zagranicy i zdobywają coraz większą popularność. Jeśli prowadzisz restaurację z kuchnią hiszpańską lub jesteś prywatnym miłośnikiem gotowania, z pewnością przyda Ci się mała lub patelnia do paelli. Głęboka lub płytka, duża lub mała - wszystko zależy od preferencji. Dysponujemy szerokim asortymentem, dlatego łatwo dostosujesz typ naczynia do aktualnych lub przewidywanych potrzeb.
Duża patelnia do paelli na indukcję lub gaz to na pewno świetny wybór do prężnie działającej restauracji, ale też na rodzinne biesiadowanie. Wielka patelnia jest nie tylko praktyczna w dużym towarzystwie, ale również bardzo efektowna. Tym bardziej, jeśli będziesz używać jej tradycyjnie - na otwartym ogniu. Decydując się robić to na oczach zgromadzonych gości, uczynisz atmosferę oczekiwania na posiłek przyjemniejszą i ekscytującą.
Większość z dostępnych modeli występuje w różnych rozmiarach, dlatego możesz skompletować spójny zestaw na różne okazje.
Przy zakupie garnków i patelni zawsze trzeba pamiętać o dostosowaniu ich do używanej kuchenki. Jeśli gotujesz na indukcji, niezbędne będzie zwrócenie szczególnej uwagi na parametry produktu.
Większość naszych patelni do paelli wykonana jest ze stali walcowanej lub emaliowanej. Pierwsze, tradycyjne, nie mają żadnej powłoki, dzięki czemu są bardzo wytrzymałe i podkreślają klimat kuchni. Stal emaliowana jest według niektórych bardziej estetyczna, ale też gładka, a więc łatwa do utrzymania w czystości. W przeciwieństwie do gołej stali, przechowywanie w niej potraw nie wpływa na smak.