Sitko do dzbanka na herbatę 6475LY01 Steelite
- -15%
powered by
• Minimalistyczne, techniczne wzornictwo
• Nie poddają się łatwo uszkodzeniom mechanicznym
• Duża odporność na wysoką temperaturę
• Nie wpływają na właściwości chemiczne potraw ani ich smak
Wazy i dzbanki stanowią doskonałe uzupełnienie zastawy stołowej ze stali nierdzewnej. Dostępne w różnych pojemnościach, mogą służyć do wielu celów. Świetnie sprawdzą się do podawania zupy, mleka, śmietanki, kawy czy herbaty. Jednocześnie doskonale się prezentują, a przy tym są odporne na wiele czynników i nietoksyczne. Właśnie dlatego bez trudu znajdują swoje miejsce w wielu lokalach gastronomicznych. Jeśli planujesz, by znalazły się również w Twojej firmie, poznaj lepiej naszą ofertę tych elementów zastawy stołowej.
Dzbanki i wazy wykonane ze stali nierdzewnej? Czy to w ogóle ma sens? Można by było przypuszczać, że większość ludzi będzie preferowała inne materiały, na przykład porcelanę. Jednak mimo tego na rynku można znaleźć wiele elementów zastawy stołowej, w tym waz oraz dzbanków, które wykonano ze stali. Być może oznacza to, że stal posiada wiele zalet, których pozbawione są inne materiały z których korzysta się w gastronomii? Przyjrzyjmy się bliżej tej kwestii. Stal nierdzewna jest materiałem, który posiada bardzo dużą odporność na uszkodzenia mechaniczne. Może to mieć znaczenie szczególnie wtedy, gdy naczynia stołowe pracują w środowisku w którym mogą się łatwo potłuc. Odporność na korozję jest drugim ważnym argumentem, przemawiającym za stosowaniem stali nierdzewnej w gastronomii. Zarówno dzbanki jak i wazy mają regularny kontakt z płynami, muszą więc być wykonane z materiału nierdzewnego.
W gastronomii stosujemy stal nierdzewną ze względu na jej unikalne właściwości. Zwiększa ona bezpieczeństwo zdrowotne, jest łatwa do utrzymania w czystości, a przy tym bardzo estetyczna. Jako materiał nietoksyczny sprawia, że nie ma powodów do obaw, gdy z niej korzystamy. Nie budzi zatem takich lęków jak wiele naczyń wykonanych z tworzyw sztucznych. Co więcej, pozbawiona porów powierzchnia doskonale powstrzymuje rozwój mikroorganizmów. Właściciele stalowych waz do zupy oraz dzbanków przeznaczonych do podawania herbaty z pewnością doceniają też fakt, że są one całkowicie odporne na działanie nawet wysokich temperatur.
W przypadku waz myślimy głównie o jednym zastosowaniu. Praktycznie wszyscy wiemy bowiem, że waza ze stali nierdzewnej będzie służyła nam do podawania zupy. A jak będzie w przypadku dzbanków? Mogą one mieć już więcej zastosowań i w zależności od przeznaczenia nieco różnić się będzie też ich wygląd. W naszym sklepie bez trudu znajdziesz wykonane ze stali nierdzewnej dzbanki na herbatę i kawę, na mleko lub śmietankę. Naczynia te mogą też służyć do spieniania mleka oraz przygotowywania cappuccino. Czasami spełniają też rolę miarki.