Rękawice piekarskie, L 410 mm Stalgast 505014
- -16,25%
powered by
Poznaj rękawice do ochrony dłoni w przemyśle gastronomicznym:
• Rękawica antyprzecięciowa ze stali
• Rękawice nitrylowe i wykonane z lateksu
• Rękawice olejoodporne
• Odporna na ciepło rękawica piekarska
Zapraszamy do poznania kategorii rękawic, wykorzystywanych w przemyśle gastronomicznym. Znajdziesz tu wykonane z lateksu rękawice gospodarcze oraz akcesoria antyprzecięciowe, które stworzono ze stali. W wielu przypadkach świetnie zdadzą egzamin rękawiczki olejoodporne. Gastronomia to również regularny kontakt z wysokimi temperaturami, w związku z czym powinieneś się również zainteresować rękawicami piekarskimi, które są odporne na ciepło. Poznaj lepiej tę kategorię i zabezpiecz dłonie swoich pracowników przed działaniem gorąca, środków chemicznych oraz zranieniami.
Rękawice do prac gastronomicznych mogą być jedno lub wielorazowe. Do pierwszych zaliczymy rękawice nitrylowe, podczas gdy rękawice z lateksu mogą być przeznaczone do wielokrotnego stosowania. W obu przypadkach dostępne są rozmiary S, M, L oraz XL. Rękawice wielorazowe pakowane są po jednej sztuce, podczas gdy „jednorazówki” oferowane są w zbiorczych opakowaniach po 100 sztuk. Jest oczywiste, że akcesoria wielorazowe cechują się wysoką trwałością i ochroną przed wpływem środków chemicznych. Posiadają też wewnętrzną wyściółkę z bawełny, dzięki czemu jeszcze lepiej chronią przed otarciami naskórka.
Kontakt z ostrymi sprzętami i elementami maszyn może się skończyć niebezpiecznymi zranieniami. Wystarczy chwila nieuwagi i może się zdarzyć mniejszy lub większy wypadek przy pracy. Jak im zapobiec? Wystarczy stosować ochronne rękawice antyprzecięciowe. Stanowią one ochronę zarówno podczas krojenia, jak i wymiany ostrych elementów w maszynach tnących, na przykład krajalnicach. Cechują je wysoki poziom odporności na przecięcie oraz na ścieranie. Nic dziwnego, są one bowiem wykonane z wyjątkowo odpornego materiału, jakim jest stal.
W kuchni wysokie temperatury są codziennością. Przebywanie w pobliżu rozgrzanych urządzeń i produktów żywnościowych może narazić Twoich pracowników na wiele niebezpiecznych poparzeń. Dlatego warto chronić ich ręce przed działaniem tych niekorzystnych czynników. Można tego dokonać dzięki rękawicom odpornym na ciepło. Poszczególne modele cechuje odporność termiczna do 100, 230, 250 a nawet 300 stopni Celsjusza.
Praca z olejami może wymagać wykorzystania specjalnych akcesoriów. Rękawice olejoodporne wykonane są z neoprenu. Żeby ułatwić manewrowanie palcami, wyposażono je w pięć palców. Co więcej, można w nich pracować w maksymalnej temperaturze do stu stopni Celsjusza, dzięki czemu pracownik uniknie poparzeń wynikłych z kontaktu z gorącymi płynami lub częściami urządzeń